Viisi kivikovaa naista – eiköhän siitä tule kuin kissatappelu

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006336988.html

”Suomea johtaa nyt poikkeuksellinen naiskvintetti – some villiintyi ”uudesta sukupolvesta””

Edellisen kerran kuin vain kolme naisministeriä oli vallassa päättää päivähoidosta ja äitiysvapaista, tuloksena oli järjetön keskinäinen rähinä siitä, pitääkö lapset laittaa päiväkoteihin, yksityiseen lastenhoitoon vai saavatko äidit hoitaa lasta kotona.

Loppujen lopuksi asia ratkesi vain sillä, että Ilkka Kanerva käveli naiskolmikon yli ja teki päätöksen naisista piittaamatta.

Viiden kivikovan muijan tilanteessa tällainen kissatappelu on aika todennäköinen, mutta Mariinilla on pääministerietu asioissa.

Ongelmallisinta on, että koko sakin kokemus ja ammattitaito on kohtuulisen heikkoa ja riski sudesta ja sekundasta on suuri.

Vielä kyseenalaista on Paateron ihmeparantuminen uudeksi ministeriksi.

Vaikka pääpelle olikin Rinne, ei Paatero ole suinkaan puhdas pulmunen ja luottamus oli jo mennyt.

13 Replies to “Viisi kivikovaa naista – eiköhän siitä tule kuin kissatappelu”

 1. Meillehän muodostuu Spaissari (Spice girls) hallitus, joten en malta olla lainaamatta nimeltä mainitun tyttöbändin aika osuvaa lyriikkaa:

  ”Ha ha ha ha ha
  Yo, I’ll tell you what I want, what I really, really want”

 2. Varsinainen kvintetti. Se että on nuori ja nainen, ei kyllä minun mielestäni yksistään tee ketään ansioituneeksi yhteenkään tehtävään. Ei politiikassa eikä elämässä muutoinkaan.

  Miksi tuota naiseutta ylipäätään niin kovasti hehkutetaan, kun tavoitteena väitetään olevan se, että sukupuolella ei ole väliä?

  Vai onko niin, että sukupuolella ei väliä, kunhan on nainen?

   1. Milloin RKP:n johtoon saataisiin edes jollain tavalla oikeudenmukainen – ei pelkästään rantaruotsalaisten perusteettomia etuja ajava – ihminen?

 3. Eipä siellä sukupuolella asioita päätetä vaan taidolla.

  Onko heillä taitoa? Noh, annetaan mennä edes pari kuukautta, tuomitaan sitten. En halua ketään tuomita iän tai sukupuolen pohjalta.

  1. Nuori=> kokematon, usein ammattitaidoton
   Nainen=> Tasa-arvoinen miehen kanssa, mutta poliittisesti ja femakkomaisesti aina parempi kuin mies

 4. Naisvallan lisäksi saadaan nyt maistaa pari piirua vasemmistolaisempaa hallituspolitiikkaa eli vasemmistolla on nyt todellinen etsikkoaika näyttää Suomen kansalle mitä tarkoittaa kun mennään heidän ehdoilllaan

 5. Niin,annetaan hiukan ajan kulua,eikä heti tuomita kuten Kyuu edellä kuin myös Myllymatti esim.vasemmistolaisemman hallituspolitiikan etsikkoajasta.

  Olkoot katsantokannat sitä vaikka – laidasta laitoihin… välillä !

 6. Ei meillä ole ollutkaan aikoihin näin perin punaista joulun väristä hallitusta. Marin ja Andersson ovat täysin punaisia ja taitaa olla ainakin punavihreä Ohisalokin.

  1. Ja Kulmunikin antaa sellaista kuvaa ettei nyt ainakaan Kepun vanhoillisempaan (oikeistolaiseen) siipeen kuulu, eli punaiset tuulet puhaltelevat

 7. Kun demari Marin johti Tampereen kaupunginvaltuustoa kokoomuslaisten ollessa piikkipaikalla ja demarit kakkosena, ei kyllä näkynyt punaleimaa missään.
  Hänen nuijanpaukutuksensa oli kylmää kyytiä kaikille asiaankuulumattomille ulostuloille puolueista riippumatta.
  Antaas nyt ”akkavallan” näyttää, kun ukot pannaan hellan ja nyrkin väliin vaihteeksi.

  1. Sen verran raapaisen ”😉 🇫🇮 vaikka sielu märkänis”että aiempiin aikoihin Marinista huomasin että siinä on jytyä demareille ehkä koko maallekin jos onnistuisi valtakunnan politiikassa.
   Yhteistyökyky ratkaisee paljon kuin selväpiirteisyyttäkin mutta yltiöpäisyyttä ei kaivata kuitenkin hyvää päämäärätietoisuutta tarvitaan.

   Timo Soini ei ottanut kassaholvisalkkua mutta Kulmuni otti. Ei pelännyt, arastellut.

   Annetaan nuorten naisten yrittää, eikä tuomita vanhoina jäärinä : Heti alkuun !
   Vierivä kivi ei sammaloidu.

Kommentoi