Pirkan blogi pajastaa nimimerkin oikean henkilön

Taas tuli minun e-mailiini erään aktiivisen blogistin nimimerkin oikea nimi,  sähköpostiosoite ja ip kommentin hyväksyntää varten, vaikka se oli jo julkaistu. En vaadi keneltäkään mitään etukäteishyväksyntää. Mikä juttu tämä on, joka toistuu jatkuvasti ?

18 Replies to “Pirkan blogi pajastaa nimimerkin oikean henkilön”

 1. Blogin kirjoittaja esittää siinä mielipiteensä. Sen kommentoija esittää blogin johdosta oman mielipiteensä. Ei länsimaisen kulttuuripiirin mukainen mielipiteen ilmaisun vapaus vaadi eikä tarvitse – ei saa sallia – mitään ”oman blogin omaa moderointia”, mikä tarkoittaa sitä että blogin kirjoittaneelta julkaisun haltija systemaattisesti kysyy sensuroitko kommentin vai et (hyväksy-hylkää). Vielä pahempi länsimaisten perusarvojen loukkaus on jos sitä ei kysytä systemaattisesti kaikista kommenteista vaan valikoivasti esim. kommentin kirjoittajan henkilöstä riippuen. Mielipiteet kamppailkoot vapaasti keskenään ilman että toinen hallinnoi toista (blogi ja sen kommentti).

  Aina siitä saakka ja varhemminkin kun hra Gutenbergin keksintö aloitti voittokulkunsa on kiistakirjoituksissa nimimerkin käyttö ja sen salassa pito julkaisijan taholta ollut yleinen hyväksytty tapa. Vakiintunutta kulttuurimuotoa ja tapaa kyseenalaistaa jos nyt moderni nykyaika tietotekniikoineen pannaan julkaisijan toimesta julkistamaan nimimerkillä kommentin kirjoittajan henkilöllisyys samalla kun se kysyy sensuroidaanko tämän kirjoittajan kommentti vai ei.

  Tsaarinvallan hallinnon aikana aina silloin tällöin tapahtui että sanomalehden sivuilla oli tyhjiä valkoisia alueita. Sellaista ei olla sen jälkeen nähty, ellei . . .

 2. No, Viljo Asikainen sitten paljasti suurimman keskustelua rajoittavan argumentin.
  Kommenttien deletointi on suurin keskustelua rajoittava ja yksipuolistava asia, jos keskustelut menevät vain avaajan hyväksyttäväksi; keskustelu on turha.

 3. En usko kenenkään haluavan rajoitta keskustelua. Joskus esiintyy tapauksia, joissa asiattomia kirjoituksia on hyvä siivota pois näkyvistä.

  1. Kaksi bloggaaja keskittyvät nälvimään toisiaan tai blogin avaajaa sen sijaan , että kommentoisivat blogin aihetta.

  2. Kommentti ’pötyä’ tai ’roskaa’ joutaa roskakoppaan. Jos bloggaaja ei jaksa lukea edeltävää kommenttia, niin silloin olisi parasta olla kirjoittamatta mitään.

  3. Joskus jollakin bloggajalla on selvästi halu ohjata keskustelu johonkin toiseen aiheeseen, joka ei pienimmässäkään mielessä koske blogin avausta

 4. En lue toisien kommentteja vaan luen varsinaisen blogi avauksen ja siihen kommentoin ja se on asian ydin
  Poistaminen on blogi avaajan asia mitä siihen sanoo terv tepivaari

 5. Vaikea kuvitella ketään pirkanbloggaajista, joka olisi antanut totaalin porttikiellon jollekin.

  Jos on niin. pitäisikö katsoa peliin ja kysyä miksi.

  Toisaalta, jos ja kun haluaa jotakin välttämättä ilmaista, niin mikään ei estä avaamasta omaa blogia aiheesta.

 6. Avaajan mahdollisuus poistaa avauksensa kommentteja tekee blogeista julistuksia keskustelun asemesta. George Orwellin kielellä tätä sanotaan oman blogin oma moderoinniksi. Keskustelun tason nostamiseksi poistamismahdollisuutta ei saisi olla. Sinun blogisi kommentit eivät ole sinun.

 7. ”Keskustelun tason nostamiseksi poistamismahdollisuutta ei saisi olla.”
  .
  Poistamismahdollisuudesta olen toista mieltä.

  Blogissa on yleensä aihe tai pari. Varmaan blogin avaaja odottaa keskustelun käyvän näistä aiheista tai ainakin lähellä niitä ovista.
  .
  Kun jokin n.s. keskustelija keskittyy arviointeihin toisista bloggajista tai blogin avaajasta, se ei ole keskustelua aiheesta.

  *****
  https://www.pirkanblogit.fi/info/
  Pelisäännöt
  Erimielisyys on sallittua ja jopa suotavaa, mutta henkilöön kohdistuvaa asiatonta käytöstä tai minkäänlaista uhkailua ei suvaita.

 8. En nyt lähde tätän 900. kertaa kovin syvälle, mutta muistutan että havaitessani henkilöön meneviä kohtuuttomuuksia, ne poistetaan – ja jos en havaitse, ilmoittakaa.

  Ja muutan siis kommentointien viestintäjärjestelmää laajemmin n. kuukauden sisään.

  1. Julkaisualustan omistajan harkintansa mukaan suorittamia kommenttien poistoja ei ole syytä kritisoida.

   Cuius regio, eius religio.

   Mutta se on kohtuutonta että po. feodaaliruhtinas luovuttaa vasalleilleen lääninherroille s.o. blogien avaajille oikeuden hallita mielensä mukaan alustalaistensa kommentoijien kirjoittelua ja poistaa ne milloin niissä esitetään avauksesta poikkeavia mielipiteitä ilman että blogisti-lääninherran henkilöä olisi mitenkään arvosteltu. Tämä on alustalaisten mielipiteeen vapauden loukkaamista.

Kommentoi