Teflonpinnoitetut pannut ja kattilat.

Vaimo tuossa viime viikolla kertoili tv:ssä nähneensä jutun teflonpinnoitetuista keittiöastioista; lähinnä paistinpannuja, kasareita ja kattiloita.

Rupesinpa netistä etsiskelemään asiasta tietoa; löytyihän sitä.

Tämmöinenkin ja paljon muuta. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006197283.html

Ei liene vähäinen asia kaiken kaikkiaankaan.

Meidän perheessä tosin ei käytetä kuin valurautaisia, teräksisiä ja hiiliteräksisiä pannuja ja kattiloita. Keraamisia ei ole tullut kokeiltua ja tuskin tuleekaan. Meillä ei ole edes mehumaijaa alumiinisena.

Artikkeleista sitten kyllä luin, että oikealla käytöllä teflonpintainenkaan ei sanottavasti tutkimuksien mukaan haitallisia aineita aiheuta mutta  erittäin kuumaksi lämmitettynä (esim pihvin paisto), sitä ei voi suositella.

Asiahan ei meidän perhettä juurikaan koske mutta ajattelemisen aihetta aiheutti.

Jaa käyttäen:


6 Replies to “Teflonpinnoitetut pannut ja kattilat.”

  1. Katselin saman ohjelman ja kiitin itseäni mulla onpata valurutaa a vanha on en edes tiedä ikää sekun oli jo äidilläni
    Paistinpannu samaa valurautaa sekin ei irtoa tefllonit lettupannu samaa sekin terv tepivaari

  2. Keraamipinnoitettu teräspannu on vaivaton, ei tarvitse kun hiukan rasvaa, Minulla useampi normaali paksupohjainen valurautapannu uunipannuineen, nekin emaloituja ja liekityspannu ja, mitä vain, mutta paljoa ei kaupunkikeittiössä noita enää tarvitse.

  3. Onhan meillä pari kuparistakin paistinpannua, todella mainioita työkaluja. Vanhojakin ovat, yli puolensataa vuotta.

    Kuparipannu on keittiön aatelia, sen lämmönjohtokyky on aivan ideaalinen, kuumia pisteitä ei synny, se lämpenee aivan korkeita reunojaan myöden.

    Ainut huono puoli kuparipannulla on sen hinta; tavallisen 30cm pannun hinta lähtee sieltä 250€ ylöspäin. Sellaisen hankinta laittaisi jo vähän mietiskelemään, kun esim kotimaisen marketpannun saa reilusti alle 50€, ero on merkittävä, jos tietenkin on laatukin.

Kommentoi