Vasemmiston alennustila?

14.9-19, eli eilen oli Tampereella sosiaalifoorumi ja mahdollisuuksia tori kello 11.00 -16.00.

Pistin merkille, ettei demareista vasemmalle olevia foorumi paljon kiinnostanut.

SKP pisti pillit pussiin jo heti puolen päivän jälkeen.

Oli todella mielenkiintoinen seminaari 12.30-15.00, jossa alustivat Päivi Uljas ja Jari Heinonen.

Paikalla vain reilu kaksi kourallista väkeä. SKP:n tampereen piiristä ei ketään, saati muualta Suomesta entiseen perinteiseen tapaan, ei ketään.

Nämä kaksi alustajaa ovat todella Suomen kovinta kärkeä, aitoja oikeita vasemmistolaisia, mutta erityisesti todella hyviä puhujia.

Ei kiinnostanut vasemmistoliittoakaan mokoma, saati demareita.

Hyvinvointi Suomi ja sen alasajo ei näytä kiinnostavan vasemmistoa, ja porvarit hierovat tyytyväisinä käsiään.

Ymmärrän hyvin, että vasemmisto on hämillään ja neuvoton oikeiston jatkuvien ja raivokkaiden aloitteiden vyöryssä.

Persut ottavat yhä enemmän kannatusmittauksissa eroa vasemmistoon, mukamas työväenpuolueena.

Ei se ole mikään syy vasemmiston yhä enemmän näperrellä pikkuvasemmistolaisissa asioissa, saattaen etäännystä työväestä.

Siksi työväki kannattaa ja äänestää enenevässä määrin Persuja, kun vasemmisto ei vastaa eikä kuuntele ollenkaan työväen huolia.

Ei feminismi ja tai sukupuolinen tasa-arvo asiat vastaa työväen…yhtään mihinkään. Vasemmistoliitto ja SKP on aikalailla yhteisillä apajilla…marginaaleissa.

Vasemmistoliiton kannatus junnaa 8-9%:ssa, SKP häviämässä koko puoluekartalta.

Mutta kumpikaan ei suostu miettimään miksi näin on.

Vasemmistoliitto on lähin kommunistien liittolainen, mutta kumpikaan ei sitä näy oikein ymmärtävän, eikä halua ymmärtää.

Lisäksi on pari muutakin kommunistista puoluetta…

Kommunistit arvostelevat nykyistä hallitusta, käsittämättä sen enempää.

Mitäpä jos kommunistien halusta vasemmistoliitto lähtisi tästä hallituksesta?

Mitä siitä seuraisi?

Totuus on, että Sipilän oikeistolainen hallituspolitiikka ottaisi vallan, ilman Sipilää.

Vasemmistoliiton on pysyttävä tässä hallituksessa, ja meidän kommunistien on lähdettävä mieluummin tukemaan vasemmistoliittoa, kuin haukkua räksyttää.

No miten tämä kaikki liittyy sosiaalifoorumiin?

Siten, että käsitän vähän jokaisen vasemmistolaiseksi tituleeraaman enemmän ja vähemmän tietoisesti olleen tulematta Uljaan ja Heinosen alustamaan seminaariin, tietämättä mistä jäi paitsi.

Kenen luulette hyötyvän, kun vasemmisto aina vain pilkkoutuu pienempiin kuppikuntiin?

On, koko vasemmiston, syytä miettiä sitä, että äänestämättä jättävien määrä kasvaa kaiken aikaa.

Se heiluu nyt 30-40% paikkeilla, riippuen vaaleista jopa 60% paikkeilla.

Demokratialla ei ole mitään sijaa tässä. Saati että vasemmiston pitäisi hurrata yhtään mitään.

Radikaali/laita vasemmistolla erityisesti ei ole hurraamista.

Olisi syytä miettiä mitä teemme väärin, kun yhä useampi työläinen äänestää Persuja tai ei äänestä ollenkaan.

Vasemmisto karsastaa Persuja, vaikka pitäisi tehdä ihan päinvastoin.

Miksi on näin?

Kerron aivan yhden faktan näin lopuksi mietittäväksi:

Olikohan se vuosi  1933 (vuosi voi olla väärä, kun tämä tulee ulkomuistista), Saksassa vaaleissa enemmistön sai sosialidemokraatit ja kommunistit, jotka olisivat voineet muodostaa enemmistöhallituksen.

Kommunistit eivät suostuneet demareiden kanssa niin tekemään, joten muodostettiin vähemmistöhallitus, ja liittokansleriksi Aadolf Hitler, loppu on historiaa.

Miettikää sitä, vasemmisto!!!!!!!

9 vastausta artikkeliin “Vasemmiston alennustila?”

 1. Marraskuussa 1932 natseja äänesti 11 700 000, demareita ja kommunisteja äänesti 13 200 000. Demarit ja kommunistit olisivat voineet pysäyttää fasismin. Työväen erimielisyydet olivat se niitti, joka mahdollisti fasismin nousun.
  Se että demarit ja kommunistit olisivat voineet muodostaa enemmistöhallituksen, riitelyn, erimielisyyden tapahduttua,niin ei tapahtunut, he tapasivat seuraavan kerran keskitysleireillä.
  Ääärioikeisto, fasismi, natsismi ovat vain synonyymejä kapitalismin väkivaltaiselle muodolle.
  Kapitalismi ei luovu koskaan vallastaan, vapaaehtoisesti.
  Se käyttää aina omien väkivallan kaikkia muotoja omien etujensa puolustamiseeen.
  Nyt, ja aina se on niin tehnyt.
  Kommunistit ovat nyt tyhmiä, samoin vasemmistoliitto, demarit, vihreät, kun eivät näe yhtään mitään, mitä on tapahtumassa.

  1. ”Kommunistit ovat nyt tyhmiä, …, kun eivät näe yhtään mitään, mitä on tapahtumassa.”

   Markku, SKP:n puoluetoimisto on vain puhelinsoiton päässä.

 2. Hindenburgilla tuli kiire nostaa Hitler valtakunnankangsleriksi sen jälkeen, kun natsit olivat syksyn 1932 aluevaaleissa menettäneet 15% kannatuksestaan eli pudonneet n. 34%:sta ale 30%.n.

  Kommunisteilla ja demareilla oli yhteensä noin 35%.

  Eli oikeistolla ja natseilla oli yhteensä 65%.

  Luterilaisen kirkon nuorisojärjestö kuului natsipuolueeseen.

  Noskelaiset demarit olivat olleet jyräämässä natsien (Röhm) kanssa Baijerin kansatasavaltaa sileäksi sotilaallisesti.

  Hitler kaappasi vallan käyttämällä valtiopäivätalon polttoa verukkeena kieltää vasemmistopuolueet.

  Vasta Hitlerin kaapattua vallan kommunistit vaihtoivat kansanrintamataktiikkaan.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Natsi-Saksa

  ” Vuodesta 1930 lähtien, talouspulan aikana, NSDAP:n kannatus kasvoi huomattavasti, ja heinäkuussa 1932 pidetyissä parlamenttivaaleissa se nousi suurimmaksi puolueeksi saaden yli kolmasosan äänistä. Jo marraskuussa toteutetuissa seuraavissa vaaleissa puolue menetti 15 prosenttia valtiopäiväpaikoistaan mutta pysyi yhä selkeästi suurimpana. Sosiaalidemokraattien ja kommunistien yhteinen paikkamäärä oli kuitenkin suurempi kuin NSDAP:n. Puolueen nousu valtaan mahdollistui 30. tammikuuta 1933, jolloin presidentti Paul von Hindenburg nimitti Adolf Hitlerin uuden hallituksen johtajaksi eli valtakunnankansleriksi. Tuolloin hallituksessa oli mukana vielä muitakin puolueita, ja virallisesti kyseessä oli vain normaali hallituksen vaihdos, mutta varsin pian Hitler sai itselleen kaiken vallan.

  Jo samana päivänä, kun uusi hallitus oli nimitetty, se määräsi parlamentin hajotettavaksi ja uudet vaalit pidettäväksi saman vuoden maaliskuussa. Jo ennen näitä vaaleja vasemmistopuolueiden toiminta kiellettiin, mihin tekosyynä käytettiin 27. helmikuuta tapahtunutta Saksan valtiopäivätalon paloa, josta syytettiin erästä kommunistia, Marinus van der Lubbea.

  Weimarin tasavallan perustuslaissa oli säännöksiä, joiden mukaan valtakunnan ollessa hätätilassa hallitukselle voitiin määräajaksi myöntää poikkeuksellisen laajat valtuudet. Maaliskuussa 1933 valittu parlamentti säätikin valtalain, jolla Hitlerille myönnettiin tällaiset valtuudet, aluksi neljäksi vuodeksi. Tämän mukaan hänellä oli oikeus säätää lakejakin ilman parlamentin myötävaikutusta. Tämän jälkeen parlamentti ei kokoontunut kuin muutamia kertoja antaakseen joillekin kaikkein tärkeimmille päätöksille virallisen vahvistuksen.

  Weimarin tasavallan perustuslaki oli edelleen virallisesti voimassa, mutta Hitlerin poikkeusvaltuuksien vuoksi sillä ei ollut juuri käytännön merkitystä. Kun presidentti Hindenburg kuoli elokuussa 1934, perustuslakia kuitenkin muutettiin siten, että valtakunnankanslerin ja valtakunnanpresidentin virat yhdistettiin. Tämän jälkeen Hitlerin arvonimenä oli Führer und Reichskansler, ja hänet nimitettiin tähän virkaan eliniäksi. ”

 3. SKP:n piiriin on yritetty eri keinoin olla yhteydessä. Mutta siellä määrää parivaljakko ja erityisesti vain se toinen osapuoli joka vain riehuu ja raivoaa. Ja tuhoaa kaiken kauniin mitä SKP on edustanut. SKP helsingin johto tietää tampereen tilanteen, mutta ei osaa eikä kykene tekemään mitään. Emme ole halunneet mitään tällaista eikä tämä hyödytä ketään muuta kuin porvaristoa, jolla on täysin aloite käsissään. Vasemmisto seisoo neuvottomana tumput suorana. Kommunistit ei edes sitäkään. Suomen hyvinvointi on jo porvariston toimesta tuhottu. Verotuspohja eli rahoitus purettu jo vuosia sitten. Siinä vasemmisto ollut peräti mukana….

 4. Jos vasureiden mukana oltaisiin menty, työpaikat olisi himoverotuksella tuhottu ja kansatalous ajettu alas holtittomalla rahan jakamisella.

 5. Ehkäpä jos …
  a)tilaisuudesta olisi kuullut etukäteen
  b)se tarjoaisi todellista debattia eikä vain selkääntaputtelua
  …niin olisi voinut itsekin innostua.

 6. Tämä saattaa auttaa sekä vasemmiston että koko Suomen alennustilaan…

  Tutkimuksen kaksi johtajaa ovat muutama kuukausi sitten aloittaneet hommat Helsinkin yliopistossa. Siellä he tosin eivät tutki homongeeniä, vaan geenitietokantojen hyödyntämistä ja kehittämistä ”tekoälyn” avulla, tässäkin tutkimuksessa käytettyä metodia:

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000006220869.html

  http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/401846?Page=1#401873

Kommentoi