100 vuotta sitten ja toimii yhä.

”Itsenäisen Suomen väliaikainen asevelvollisuuslaki annettiin päivälleen 100 vuotta sitten 8.2.1919. Sotilasliittoihin kuulumattomana valtiona varaudumme puolustamaan aluettamme itsenäisesti. Asevelvollisuudella koulutamme riittävät sodan ajan joukot ja tarvittaessa puolustamme koko maata.”, kirjoittaa Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas.

”Meitä suomalaisia on vain noin 5,5 miljoonaa. Se on noin 0,07 % maailman väestöstä. Maailmassa on yli 50 kaupunkia, joissa on enemmän asukkaita kuin meillä koko Suomessa. Sotilasliittoihin kuulumattomana valtiona varaudumme puolustamaan aluettamme itsenäisesti. Puolustamme isänmaatamme Hangosta Utsjoelle ja Ilomantsista Vaasaan. Vuonna 2015 lähetimme ns. reserviläiskirjeen noin 970 000 asevelvollisellemme. Tuohon lukuun ei moni maa kykene. Moni maa ei myöskään pysty kymmenkertaistamaan rauhan ajan vahvuuttaan sodan ajan vahvuuteen muutamassa päivässä.”

Lähde:

https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomalainen-asevelvollisuus-puolustuksemme-perusta-100-vuotta

Se oli semmoinen 100 vuotta sitten juttu, henkilön puolue tai mikään muukaan asia ei vaikuta tässä organisaatiossa, jokainen soturi on tärkeä, myös siviilipalveluksen suorittaneet kriisin aikana omassa tehtävässään. Taitaa olla yksi yhdistävin tekijä Suomessa tämä maanpuolustus ja tahto puolustaa omaa maataan.

Jaa käyttäen:


7 Replies to “100 vuotta sitten ja toimii yhä.”

 1. Itse olen aloittanut kovan treenijakson tälle keväälle, salitreenit eilen oli startti tälle. Tarkoitus vetää cooperissa kiitettävä kuten muutama vuosi sitten sekä lihaskuntotesteissä. ”Elämä on ihmisen parasta aikaa”, kukaan muu ei pidä omasta kunnostaan huolta kuin itse, kuka haluaa että kroppa on kuin romukoppa, en ainakaan minä.

  Hyvä Suomi! Pirteää perjantaita kaikille!

 2. En halua olla ilon pilaaja, mutta maanpuolustustahto on hieman laskenut. Se on kuitenkin vieläkin varsin korkea. Toivottavasti se pysyykin korkeana vaikka nykynuoret eivät ole kovin kansallismielisiä He ovat syntyneet ja kasvanneet EU-maailmaan
  Talvisodan ihme oli mahdollista vain suomalaisten yksituumaisuudesta.

  1. Maanpuolustustahto on edelleen vahva kun verrataan sitä muihin EU maihin. Ei tässä iloa pilata, hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

   100 vuotta on Maavoimat täyttänyt, ilo kuulua heihin. Antaa itselleni myös inspiraatiota ja voimaa myös huonoina aikoina.

   Suomen Armeija on yksi maailman parhaista, siksi mm hävittäjähankkeessa kannattaa hankkia vain se paras.

 3. Naiset mukaan ja erikseen omiin joukko-osastoihinsa sillä heissä on potentiaalia ja miesnahjuksille potkua. Palveluksen suorittaneella pitää olla oma arvonsa sivilissäki.

  1. Se on vain parempi että naisia ja miehiä on sekaisin omissa joukko-osastoissaan. Moni nainen on todellakin pätevämpi kuin miehet.

 4. Maavoimilla on paras kalusto kuin koskaan historiamme aikana. Yleinen asevelvollisuus on toimiva ja kun mennään Nato jäseniksi menee vielä paremmin.

 5. Äsken hyvä avaava lenkki ja illalla salitreenit, autotallissa aamulla oli oman salin treeni menossa. Sieltä sitä elämän energiaa saa. Kyllä meidän nuorisokin armeijassa hyvin pärjää, uskon näin. Moni asia on kiinni motivaatiosta.

Kommentoi