Australiassa alkoi museoaseiden totaalinen tuhoaminen.

Australiassa tuhotaan arvokasta asehistoriaa

”NSW (New South Wales) hallinto laati kaikessa hiljaisuudessa 2017 lain, joka vaatii että museot deaktivoivat kaikki kokoelmissaan olevat käsiaseet, pumppuhaulikot, automaattiaseet sekä puoliautomaattiaseet.

Esimerkiksi Lithgow Small Arms Museumin kokoelmissa on valtava määrä aseita ja kokoelma käsittää urheiluaseita sekä Australian armeijan käytössä olleet aseet vuodesta 1912 nykypäivään asti sekä valtavan määrän muita aseita yksityiskokoelmista. Tämän lisäksi museossa on suuri määrä harvinaisia korvaamattomia prototyyppejä näytteillä.

Lithgow-tehtaan tuotteiden mannekiineina ovat toimineet Australian sotilaat jokaisessa konfliktissa aina ensimmäisestä maailmansodasta viime aikaisiin kahinoihin Lähi-Idässä.

Aiempi lainsäädäntö on sallinut historiallisten aseiden esille laittamisen siten, että esimerkiksi nallipiikki tai toiminnan kannalta oleellinen osa on poistettu ja varastoitu erikseen ja näin ollen aseita ei ole tärvelty hitsaamalla kuten uudet säädökset edellyttävät.

Museoille kerrottiin lakimuutoksesta hienovaraisesti takavarikoimalla erään museon kokoelmat koska ”he rikkoivat lakia” eivätkä noudattaneet uusia säädöksiä, joista he olivat autuaan tietämättömiä. ”

Lähde: ( Firearms United Finland)

Samantyylistä hörhöilyä on tiedossa kohta Suomessa…itseasiassa täällähän on jo piiput tärvelty ja osia hitsattu, voihan sillä metallimöykyllä viskata jotain, sitten se luokitellaan astaloksi ja valtio käy hakemassa ne pois 🙂

Jaa käyttäen:


One Reply to “Australiassa alkoi museoaseiden totaalinen tuhoaminen.”

Kommentoi