Ei suomalainen mansikanpoimija kelpaa…

Muistan aikoinaan kun tuli oltua Suonejnoella mansikassa, oli muutakin meininkiä kuin pelkkä poimiminen siinä iässä.

Kaukana on tälläinen aika, tuossa vuosia sitten meidän nuorisolle etsin mansikanpoimija hommia noilta tiloilta.  Vastaus oli jo silloin kylmä EI.

Eivät ota suomalaisia vaan ulkomaisia poimijoita, näin oli jo silloin.

Nyt iltapäivälehti kertoo tänä päivänä kuinka suomalaisille ei tämä homma kelpaa. Täyttä paskaa taas kun totuus oli ja on ettei suomalaisia tuonne oteta…

Yevhen ja Svitlana tienaavat Suomessa 12 000 euroa yhden kesän aikana – tekevät suomalaisten karttamaa työtä hymyssä suin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006170819.html

Jaa käyttäen:


19 Replies to “Ei suomalainen mansikanpoimija kelpaa…”

 1. Kävin keräämässä lähimetsästä hyvänkokoisia mustikoita pari litraa ja kanttarellejäkin on jo pilkistänyt sammaleen alta.

  1. Kohta saa lakkaa, lakankukkia oli paljon. Luonnossa olo rauhoittaa, minusta se on paras paikka kun pääsee välillä mettään… Toisaalta, taidan olla metässä monen teidän edestä. Kanttarellit on vielä jämän näköisiä meilläpäin, olen taas niin korvessa että nautin siitä.

 2. Nyt nähdään taas kun tulee mm Thaimaasta sakkia poimimaan marjoja, kaikki kunnia heille, pitää heille palkkaakin sitten maksaa eikä kusettaa. Joku vuosi sitten lapinreissulla näitä tuli vastaan metsäautotiellä räkkäaikaan sortseissa ja hihattomissa…. kauheaa, oikeasti.

 3. Kyllä sinne jokainen suomalainen pääsee kun haluaa.

  Ei vaan moni halua. Eipä kyllä kovin paljoa houkutellakaan. TE-toimisto ei edes tarjota moista optiota.

  1. Ei pääse. Minulla on dokumenttia erään vuoden takaa kun tuonne yritti nuoriso, paikat oli ”täynnä” ollut jo vuosi sitten ulkomaalaisille. Laitanko tilojen nimet Suonenjoelta jotka näin sanoi jos ei uskota.

 4. Suomalaiset ovat ”itse poimijoita” mansikkatiloilla. Kyllä pääsee tukuittain suomalaisia vaikka Koivistoisen tilalle Nastolassa tai Kulloon kartanon pelloille.

  Ero on vain siinä, että ulkomaiset nuoret poimijat tekevät työtä todella rivakasti ansaitakseen hyvät rahat suhteessa omaan maahansa.

  Suomaliset nuoren makoilevat sängyssään, kun kännykällä ei voi poimia = sitaatti YLEn uutisesta.

  Ja, sitten vielä valitetaan, että thaimaalaiset vievät marjat ja sienet metsistä.

  Jo 80-luvulla junailin erään suuren aikakauslehden ”ns. Koppa”- projektin, jossa kuka tahansa saattoi tuoda suuriin marketteihin keräämänsä marjat ja sai niistä rahat ja rintamerkin. Kullattuja merkkejä jäi lunastamatta 100 000 kpl.

 5. Kummasti parempi palkka pistää ahkeroimaan. Ukrainassa keskipalkka on n. 200€ kuukaudessa. Mansikanpoiminnalla he tienaavat saman parissa kolmessa päivässä.

  Lisäisiköhän vastaava ”bonus” myös suomalaisten intoa marjanpoimintaan?

  1. Ei sinne pellolle pääse… monena vuotena nuorisolle kysyttiin samalla palkalla kuin näille ulkomaalaisille, aina sama vastaus : ”paikat on varattu jo vuosi sitten..” tai ”meille ei oteta suomalaisia kerääjiä”. Tämä on tosi.

   1. Mistähän se kertoo ? Erään syyn kuulin Porvoolaiselta viljelijältä, että suomalaiset nuoret ovat epäluotettavia, tulevat päivän pari milloin tulevat, jos tulevat.

    1. Oletko ollut itse poimimassa mansikoita… minä olen. Älä lässytä kun et tiedä…

 6. Kun oikein yrittää, niin kai vielä löytynee muutama muukin aihe, minkä tiimoilta haukkua suomalaisia ja ylistää ulkomaan eläviä.

  Jotkut tuntuvat olevan parhaimmillaan, kun haukkuvat omaa maatamme, sen oloja ja alkuperäisväestöä.

  1. Näitä on muitakin, liekkö näille olisi paras jos Suomenkin valtion puolesta jotta muuttaisivat muualle…

 7. Jaa että mansikanpoimijoista ihan itseisarvona mistä maasta hyvänsä?

  Kun kommentti on kuitenkin

  ”Suomaliset nuoren makoilevat sängyssään, kun kännykällä ei voi poimia = sitaatti YLEn uutisesta.”

  ”Siinä hommassa eivät suomalaiset kännykkäläskimahat pärjää puolta tuntia pidempään, senkin ajan omaan suuhun läskien kasvattamiseksi.”

 8. Marko, älä nyt ole ikävä ihminen.

  Verovapaat marjapoimijat, vitosen pizzanmyyjät, kympin parturit,kolmen euron hitsarit, kuuden euron kebabin myyjät jne. eivät ole keltään pois, päinvastoin he rikastuttavat muutoin niin ahdasmielistä kulttuuriamme 😉

Kommentoi