Hitleriä, eli kansallissosialisimia kannattava Suojeluskunnat lakkautettiin 75 vuotta sitten

”Suomi sitoutuu heti hajoittamaan kaikki sen alueella toimivat hitleriläismieliset (fascisminluontoiset) poliittiset, sotilaalliset ja sotilaallisluontoiset samoinkuin muutkin järjestöt, jotka harjoittavat Yhdistyneille Kansakunnille ja erityisesti Neuvostoliitolle vihamielistä propagandaa, sekä vastaisuudessa olemaan sallimatta tämäntapaisten järjestöjen olemassaoloa.” (Välirauhan 21. artikla)

Siihen loppui sosialismia vastustanut (vapaussota) sekä kansallissosialismin rinnalla (jatkosota) eli sosialismia kannattanut Suojeluskunnat. Tätä voidaan lähinnä kansallisromanttisesti muistella, muutoin tällä ei ole enää mitään tekemistä nykyisten Puolustusvoimien kanssa.

” Suojeluskuntajärjestöstä vuonna 1927 annettu laki kumottiin eduskunnan päätöksellä 3.11.1944 ja 6.11. annettiin Puolustusministeriöstä päätös lakkauttaa kaikki suojeluskuntajärjestön toiminta 7.11. mennessä. ”

Lakkautus

Jaa käyttäen:


10 Replies to “Hitleriä, eli kansallissosialisimia kannattava Suojeluskunnat lakkautettiin 75 vuotta sitten”

 1. Harvoin on yhtä hyvin uskottu isäntää idässä kuin 1944 kun lähes kaikki isänmaallinen toiminta piti lakkauttaa ja luopua mm ilmavoimien ikivanhasta merkistä. Oliko torjuntavoitto murskatappio sitten paperilla…

 2. Eipä ryssä silti Suomea vallannut eikä tehnyt tästä sosialistista neukkulaorjavaltiota.

  1. Ei vallannut ei, mutta kepulukonstein paperilla sai meidät lakkauttamaan Suojeluskunnat ja Lotta Svärdin.

 3. ”Ryssän” voitolla lakaistiin maton alle kaikenlaiset äärioikeistolaiset hihhuliporukat ja se on oikein hyvä. Suomesta tuli demokraattinen maa jossa lapuanliikkeet eivät hillu eivätkä kyyditä ketään.

  1. Valitettavasti se ryssän ”voitto” tarkoitti sitä, että osa Suomesta varastettiin ja kommunistinen kyttäysvalta ja lakiin perustumaton syyttäminen ja tuomitseminen pääsi valtaan pitkäksi aikaa.
   Samoin kommunistiset hihhulit pääsivät kostamaan kaikenlaisilla tekosyillä naapureilleen, joille olivat kateellisia joistain syystä.
   Se aika ei todellakaan ole kehumisen arvoista millään tekosyyllä.

 4. Suomi on ollut ryssän vallassa paperilla aina 90-luvulle asti. YYA-sopimus piti siitä huolen. Vieläkin keskuudessamme on änkyröitä jotka kaipailee ryssän aikaa ja mahorkan tuoksua Ladan ratissa, sairasta touhua.

 5. Valvontakomissio saneli. SE edusti YK:ta, erityisesti TN:n pysyväisjäseniä, joista yksikin, vaikka Thsiang Kai Shekin Kiina, olisi voinut estää Suomen YK-jäsenyyden veto-oikeudellaan.

  1. Valvontakomissio oli perzeeztä.

   Suomi oli heikkona idän vaatimuksiin torjuntataisteluiden jälkeen koska tiesimme että seuraavaa aaltoa idästä emme olisi kestäneet yksin.

 6. maamme on vapaa demokratia ja pressamme Niinistö hoitaa ulkopolitiikan hyvin joka suuntaan. ”Ryssän” kanssa ollaan välilöissä. Mutta myös USAn jne. Täällä ei ”ryssät” juhli mutta ei myöskään äärioikiestolaiset tai äärivasemmistolaiset hihhulit. Kansamme on järkevää ja rauhallista väkeä.

Kommentoi