Kommunistit pistää Hong Kongin ruotuun.

Kun Hong Kong kuului vielä Englannille, oli sillä erityisasema osana Kiinaa. Tämä asema järkkyy nyt kovasti. Hong Kongin pormestari hallintoelimineen on lopun edessä. Veikkaus… Kiina vaihdattaa pormestarin kovan linjan kommunistiin ja emämaa ottaa alueesta niskaotteen, tähän menee vielä muutama vuosi, mutta näin käy.

Hongkongin johtaja vetosi itkuisena mielenosoittajiin: Haluatteko ajaa kaupungin tuhoon? https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006202758.html

Muu maailma ei lopulta välitä mitä kommunistinen Kiina tekee alueella, onhan Suomikin ostettu hiljaiseksi muutamalla Pandalla…

Jaa käyttäen:


14 Replies to “Kommunistit pistää Hong Kongin ruotuun.”

 1. Onko niitä kommunisteja muualla kun Yhdysvalloissa Kuubassa ja Pohjois Koressa terv tepivaari

  1. Eipä noita kommareita ole kuin muutamassa valtiossa, eli nämä jotka on oikeasti vallassa.

 2. Selvähän se on että Kiina pistää tämän kuriin, tavalla tai toisella.

  Ei maailmassa semmoista maata olisi joka tätä menoa katsoisi ikuisesti. Vain ratkaisukeinoissa on eroja.

 3. Kyllä minäkin sitä mieltä olen että Kiina vähitellen ulottaa kommunisminsa Hong Kongiin.

 4. Suomea ei ole ostettu millä ”pandoilla” vaan kysymys on moraalin ja talouden ristiriidasta. Muiden maiden toimia sopii paheksua mutta Kiinan ei koska jos Kiinan hallitus suuttuu ja vaikeuttaa kauppasuhteita niin se näkyy Suomessa viennin vähenemisenä, työttömyytenä ja koyhyyden lisääntymisenä. Siitä syystä Suomen presidenttikään ei uskalla tavata Dalai Lamaa. Kiina miehittää väkivaltaisesti Tiibetiä mutta siitä vaietaan.

  1. Suomi nuolee kommari Kiinan persettä siinä missä aikoinaan nuoltiin kommsri Neuvostoliiton persettä, erona on vain se että silloin aikoinaan vassarit nuoli, nyt nuolee oikeisto.

 5. Suuremmat maat kuten USA ja Britannia voivat arvostella Kiinan toimia koska Kiina kuitenkin käy niiden kanssa kauppaa. Jos pieni maa kuten Suomi suututtaa Kiinan johtajan niin se voidaan laittaa kokonaan boikottiin, Kiina ei tarvitse välttämättä Suomea mutta Suomi tarvitsee Kiinaa. Jos ja kun Kiina väkivalloin tukahduttaa Hongkongilaisten demokratian kaipuun niin Suomi ehkö osana EU:ta uskaltaa pahoitella asiaa, mutta ei muuten esiinny kovin kärjekkäästi.

Kommentoi