Lisää töitä arabeja varten Suomessa.

”Taas säästetään, suorastaan tienataan. Yksi puhelintulkkausfirma tekee pelkästään Uudellamaalla 500 viranomaistulkkausta viikossa, yli 70 päivässä. Tärkeimmät kielet luonnollisesti arabia, somali ja venäjä. Maahanmuutto luo uusia työpaikkoja!”

https://t.co/wq7UvaWKCz

(Halla-Aho Twitterissä)

Tuttavani kävi Kelassa ja soitti minulle että nyt Varkaudessakin on seinän näyttötaulussa palvelukieli arabiaksi…

Hyvää päivää! Tähänkö meidät ajetaan,  omia vanhuksia ja sairaita jätetään heitteille ja samaan aikaan arabian kielellä palvellaan nuoria hyvä kuntoisia äijiä!

Tämä faktaa, ei fiktiota, ei minun keksimää, tämä on Suomea rakentaneiden vanhusten ja sotaveteraanien raiskaus.

Jaa käyttäen:


31 Replies to “Lisää töitä arabeja varten Suomessa.”

 1. Voi perrrkele! Suomi on tullut hulluksi. Valtion velka vain kasvaa, olemme Kreikan tiellä. Kuitenkin meillä saatanan taulapäät suvakit päästää maahan jatkuvast haittamaahanmuuttajia, jotka aiheuttavat vain kustannuksia ja paljon.Ensi viikolla tiedetään kustannukset, kun persut on tutkinut asian perin pohjin. Veikkaan että hintalappu on parin miljardin luokkaa vuodessa ja velkarahalla.

  Kokoomukselaiset riistokapitalistit ja kepulaiset keputalismit sitten hoitavat omilleen kermat päältä niin, että tavalliselle kansalle ei jää mitään jaettavaa. Jää vain maksajan osa ja kipua särkyä ja hammasten kiristys. Nyt pitää saada välttämättä muutos tähän hullun myllyyn. Tällä menolla meidät viedään liittovaltioon, joka onkin kaiken tarkoitus. Ensin tehdään kriisi jopa kaaos ja sitten kansa on kypsä mihin vain.

  1. Monikansallinen Kokoomus ja Kepulit ajaa epäisänmaallista politiikkaa. Ei jatkoon.

 2. Ei muuta, kun impivaaralaiset opiskelemaan kieliä. Ai niin, seihän se onnistu, kun kotimaisetkin ovat ylivoimaisia. Pesujen kielellä moni asia kääntyy päinvastaiseksi, kun mitä muut ajattelevat ja puhuvat.

  1. Olisiko oikein pakkoarabian ja somalian paikka?

   Taitaa kuitenkin olla niin,että persut pärjää kielissä ihan siinä kuin muutkin ja ihan fakta on se, että persujen jatkuva mollaaminen ei kyllä kerro persuista vaan ihan jostain muusta.

   1. Atte Kaleva voisi opettaa arabiaa ja Husu somalia ! Lehtomäki ja Mykkänen venäjää.

    1. Kukaan ei kiellä karjalaista opiskelemasta vaikka swahilia….

     Kyse blogissa on siitä mihin meidän voimavaroja ja rahoja voidaan tuhlata ja samalla jättää omat kansalaiset heitteille. Vedähän nyt pää sieltä perzeeztä ja herää tähän päivään.

     Kyllä porukka tietää keitä ei tule keväällä äänestämään kun tälläinen pilipali hallitus on viimeiset 4 vuotta kurjistanut suomalaisten vanhuksien oloja tarkoituksella, nämä pitäisi raudoittaa ja siirtää suoraan vankilaan, kulkematta lähtöruudun kautta.

      1. 🤣🤣🤣, luuleeko karjalainen että Suomessa äänestysprosentti on 100% tai ellei 110%, emme asu kumminkaan vielä P-Koreassa, koskaan ei voi tietenkään olla varma milloin Monikansallinen Kokoomus tekee Suomestakin Kommunismi maan…

  2. Ei ole kyse pelkästä kielen opiskelusta karjalainen, toisaalta kiinan kieli olisi tulevaisuudessa tärkeä. Tässähän on kyse siitä mihin meidän rahat ja voimavarat tuhlataan… Arabeihin ja heidän hyvinvointiin samaan aikaan kun suomalaiset vanhukset, sotaveteraanit sekä monet muut hoitoa tarvitsevat on jätetty heitteille… Luuletko että nämä halusi puolustaa Suomea ja rakentaa sen lähi-idästä tulleita varten, otahan sinäkin järki käteen hyvä mies.

   1. Jos on älyä, niin honaa, että kaikki sellainen maahanmuutto, jossa tulijat eivät ole Suomelle lojaaleja on RASITE eikä rikkaus. Kaiken maailman honottajat tuolla valtakunnan johdossa eivät ymmärrä suomea ja sanojen merkityksiä.

    Mahdollisesta rasitteisuudestaan huolimatta Suomi on valmis ottamaan vastaan aitoja pakolaisia, eikä arvioi heidän lojaaliutensa astetta.

    Suomi on kuitenkin vaarassa romahtaa, jos tänne tulee liikaa epälojaalia porukkaa kotoperäisten epälojaaliemme lisäksi. Kotoperäisiä epälojaaleja henkilöitä ei voi kuitenkaan karkoittaa, koska he ovat tämän yhteisön sekundatuotteita, joita ei voi sysätä muiden vastuulle.

  3. Kerrotko Karjalainen, mikä niistä kymmenistä arabian murteista, darista jne jne on se, millä niiden kaikkien kanssa pärjää?
   Tosiasiassa on lähinnä typeryyden ilmaus kuvitella, että täällä pitäisi jotain arabiaa tms. satunnaiskieltä opiskella sekalaisen elintasoturistilauman takia.
   Kyllä ne tulijat saavat opetella Suomen kielen paitsi ne raukat, jotka huijataan opiskelemaan rantahurrimurre, millä ei Suomessa tomaattiviljelmiä lukuunottamatta pärjää.

  1. Mykkänen onkin tämän epäisänmaalisen puolueen yksi pääarkkitehti, puhuu sujuvaa venäjääkin, pystyy toimimaan myös sisarpuolueensa kanssa Venäjällä tarvittaessa.

   1. Mykkänen on puoliksi ryssä ja puoliksi puolikahelia kokoomuspoliitikkoa, joka ei koskaan yltänyt kovin korkealle. Taisi olla lopuksi Ylen höyryradion johtajana, kun ei enää radiota paljon kuunneltu TV:n viedessä vapaa-ajat. Kuulemma kotikielenäkin on venäjä Mykkäsillä. Kai Mykkäsen puheessa on selvä venäjämyönteisyys, se tulee esiin häneltä tahtomattaan.
    Ja tällainen jätkä on Suomen sisäministeri.
    Kun meidän pressa on nynny, niin valtaoikeuksien puuttumiseen vedoten hän vaikenee, mutta Kekkonen ei vaiennut. Johtajuutta ei anneta se otetaan. Jos on tarpeeksi kova jätkä, niin se ottaa vallan tavalla tai toisella. Kyllä kansa tukee, jos tulee ongelmia. Mutta kun pressa kuuluu samaan ”uuden maailmanjärjestyksen” jengiin, niin hän vaikenee mm. maahanmuutosta.

 3. Kaikkien äly ei millään kykene honaamaan, mitä käytännön vaikeuksia ja kustannuksia maahanmuutto Suomelle tuo. Vahinko, että homma on ollut vähä-älyisten hoidossa.

 4. En tiedä, enkä tunne asiaa, kun tuo linkkikään ei aukea. Mutta yksinkertaisella ajattelulla, eikös se ole pelkästään hyvä asia, jos on yrityksiä, jotka hoitavat tulkkauksia. Kyllähän sillä on työllistävä vaikutus ja pistää rahan kiertämään, joka kartuttaa valtion kukkaroa veroina. Samalla saadaan nopeammin kiertoon niitä ummikkoja, eivätkä ne ole jatkuvasti notkumassa valtion monilla luukuilla. Saattavat vielä löytää sillä tavalla työpaikan itselleen ja taas on verotuloja.

  1. Joo, tämä on yksi tapa kasvattaa bruttokansantuotetta, valtio ja kunnat maksavat maailman tappiin asti tulkkauspalveluista, mutta verovaroja ei tästä kyllä todellisuudessa synny tai täytyy ainakin käyttää luovaa matematiikkaa.

   1. Jaa, onkos semmoisiakin yrittäjiä ja yrityksiä, että eivät veroja maksa, varmaan tulkkaavat sitten ilmaiseiseksi. No, laitetaan sekin sitten ymmärtämättömyyden lukuun.

    1. Kun tulkkaukset maksetaan verovaroista, joista sitten maksetaan veroa niin kyllä verokertymän kannalta tulos jää miinukselle.

  2. Tottakai tulkit tekevät hyödyllistä työtä, mutta liian kattava palvelu tulee veronmaksajalle kalliiksi ja saattaa heikentää motivaatiota kielenopiskeluun.

  3. Arabian- ja somalinkielen tulkkaus on ylimääräinen kulu veronmaksajille, jota ei tarvitaisi, ellei olisi haittamaahanmuuttoa.
   Tällainen tulkkaus ei tuo maallemme lisää vientituloja.

 5. Pentin kanssa hyvinkin samoilla linjoilla. Jos yksikin maahantulija saadaan oikean työelämän pariin se on voitto. On aivan sama kenen palveluksessa; esim meillä terveyskeskuksessa ”törmää” tummiin tyttöihin, jotka mm tervehtivät jokaista kohteliaasti, ovat iloisen oloisia ja selvästi näkee, että ovat työpaikkaansa tyytyväisiä.
  Kuten jo aiemminkin kirjoitin; terveyskeskuksessamme tuli l§ääkäriksi minun kohdallani hyvin nuori (nättikin oli) mutta pätevän tuntuinen lääkäri.
  No, lääkäreitähän ei paljon tule esim lähi-idän sota-alueilta, kuitenkin, jokainen työllistyvä maahanmuuttaja tulee olla tervetullut.

  1. Toki työllistyvät maahanmuuttajat ovat parempi vaihtoehto kuin ikuisesti työttöminä olevat, mutta aivan ihan yksinkertainen yhtälö tämä ei ole.

   Työperäinen maahanmuutto tarkoittaa sitä, että henkilöllä on jo etukäteen työpaikka sovittuna ja sen suhteen asia on valtaosin aivan ok, jopa toivottavaa, mutta huom.pääosin, ei ihan joka tapauksessa.

   On hyvä myös huomata, että elämme 500 miljoonan ihmisen vapaalla työssäkäynti /asumisalueella, joten tekijöitä kyllä riittää myös sen alueen sisältä.

   Kun taas puhutaan ns.tarveharkinnasta niin on hyvä huomata, ettei se nytkään koske koodareita, lääkäreitä, tutkijoita jne.jne. vaan ennen kaikkea matalapalkka-aloja ja siinä tulee yhtälön todellinen ongelma ja kallis ongelma tuleekin.

  2. ”Pentin kanssa hyvinkin samoilla linjoilla. Jos yksikin maahantulija saadaan oikean työelämän pariin se on voitto.”

   Mutta kenen voitto?

   Neropatti Halosen ja hänen opetuslastensa mukaan se on voitto, kun maahantulija ”positiivisen syrjinnän” avulla syrjäyttää suomalaisen vaikka koko elämänsä loppuun saakka. Varsinainen neropatti on hän, mutta minkä suomalaisvihamielisen tahon työrukkanen?

 6. Nyt minä huomasin. Näistä tulijoista näitä tulkkeja saadaan riittävästi ja
  loput palkataan YLE:lle asiantuntijoiksi.

 7. Maahanmuutosta puhuttaessa jotkut muistuttavat, että ovathan suomalaisetkin muuttaneet – esimerkiksi Amerikkaan aina 1600 –luvusta lähtien. Vastaan otto oli paljon erilaisempaa kuin mitä somalit, afgaanit, syyrialaiset, irakilaiset j.n.e. saavat Suomessa. Suomalaiset eivät saaneet Amerikkaan tultua ilmaista asuntoa, ruokaa ja vaatteita. Heille ei tarjottu tulkkipalveluja eikä kielikursseja. Työhaluja heiltä löytyi, mikä oli selviytymisen edellytys.

 8. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710012200430059
  02.10.2017

  Budjetti 49 miljoonaa

  Viime tarjouskierroksella Kelalle tarjosi palveluitaan noin 870 tulkkia, ja heistä hieman alle 700 tuli valituiksi Kelan listoille. Valtaosa heistä eli 470 oli viittomakielen tulkkeja. Puhevammaisten tulkkeja valittiin noin 160 ja kirjoitustulkkeja 40. Sopimukset tehdään kahdeksi vuodeksi, mutta niitä voidaan jatkaa kahdella vuodella.
  – Budjetiksi on arvioitu ensi vuodelle 49 miljoonaa euroa, mikä on enemmän kuin viime vuonna. Budjetissa on otettu huomioon mahdollinen palvelun käytön kasvu, Kunnas-Leinonen sanoo.
  *
  Tuo 49 miljoona euroa on varmasti vain jäävuoren huippu.

  Tulipa tässä mieleen …

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c231b023-8bd3-4c42-b70f-5e1693839650
  7.2.2019
  Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan vanhustenhoivan ongelmat eivät johdu niinkään rahasta vaan tahdosta. Hänen mukaansa kyse on valinnoista. – Hoitajamitoituksen nostaminen 0,7 prosenttiin maksaa reilut 200 miljoonaa euroa. Suomi käyttää tänäkin vuonna suuremman summan maahanmuuttajien täysin tehottomaan kotouttamiseen.

  ****
  Tokko tuo 200 miljoonaa riittää kaikkeen haittamaahanmuuton kulujen peittämiseen.

  1. Se kattaa vain oisan koulutuksestakin.
   Kokonaiskulut ovat miljardin luokkaa ja kasvussa.

 9. ”Tuttavani kävi Kelassa ja soitti minulle että nyt Varkaudessakin on seinän näyttötaulussa palvelukieli arabiaksi…”

  Täytyyhän vain arabiaa osaavan pakolaisen pystyä hakemaan tukia – toisaalta onhan hänelle varmasti tarjolla henkilökohtainen avustaja, joka osaa suomea ja arabiaa. ( Muuten, kukahan tämä tulkki on? – todennäköisesti yksi harvoista työllistetyistä pakolaisista. )

Kommentoi