Muistakaa että edelleen Euroopassa on sota,,,

Kuvahaun tulos haulle ukraine war

Samaan aikaan kun Suomessa kärvistellään vaalien alla ja lumimassojen tuskissa on Ukrainassa menossa sota, 13 000 on jo kuollut taisteluissa.

Tänään on ollut verisin päivä pitkään aikaan, se maa ei niin kaukana Suomesta ole, herättelen tässä keskustelua myös tästä, meidän ongelmat Suomessa on hyvin pienet verrattuna tähän.

”UKRAINAN sodassa oli vuoden tähän asti synkein vuorokausi, kertoo uutistoimisto AFP.

Yhden vuorokauden aikana on kuollut neljä Itä-Ukrainan kapinallistaistelijaa ja yksi Ukrainan armeijan sotilas, AFP kertoi lauantaina iltapäivällä.

Kapinallislähteiden mukaan Ukrainan armeijan joukot surmasivat neljä heidän taistelijaansa Donetskin alueella. Ukrainan armeijan mukaan yksi heidän sotilaansa kuoli kranaattitulituksessa.

UKRAINAN sodan viimeisin tulitauko astui voimaan 29. joulukuuta. Tulitauot ovat olleet säännönmukaisesti hataria, eivätkä ole estäneet väkivaltaisuuksia.

Konflikti Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien kapinallisten välillä alkoi vuonna 2014. Sodassa on kuollut noin 13 000 ihmistä.” (HS 9.2.2019)

Jaa käyttäen:


8 Replies to “Muistakaa että edelleen Euroopassa on sota,,,”

 1. Kieltämättä hyvä muistutus siitä että Eurooppa ei ole rauhan tyyssija, vaikka Saksa ja Ranska onkin pidetty irti toistensa kurkuista jo pitkän aikaa.

 2. Muistettakoon, että EU oli alkujaan ”rauha Euroopassa-projekti”. Jo 1950-luvulla syntyi Europassa ajatus EU:sta ja jopa liittovaltiosta USA:n malliin. Silloin vielä jälleenrakennettiin Euroopassa sodan turmelemia kaupunkeja
  Ajatus EU:sta ei ollut uusi, sillä jo 1920-luvun lopulla ranskalainen Kansainliiton apulaispääsihteeri Jean Monnet laati suunnitelman Euroopan Yhdysvalloista. Se suunnitelma kaivettiin esiin ja yllätys yllätys uusi suunnitelma on lähes yksi yhteen Monnet-suunnitelman kanssa. Jopa toteustus oli Monnet-suunnitelmassa ajateltu pitkälle valmiikksi. Kun tiedettiin jo silloin ja tiedetään nytkin, niin kansalaiset vastustavat liittovaltiota. Siitä on todisteena nationalismin nousu Euroopassa. Pienten askelten poliitikalla oli silloin ja nyt tarkoitus edetä. Näinhä on käynyt ja käy jatkuvasti. Pala palalta siirtyy kansallista päätösvaltaa Brysselin byrokraattien hoitoon, kunnes tehdään se lopullinen isku, joka on varojen ja velkojen paneminen yhteen kassaan, jota johtaa yksi yhteinen valtiovarainministeri. Tätähän ajaa voimakkaasti Ranskan presidenttti Macron.
  Miten tämä kaikki vaikuttaa Ukrainan sotaan. Se vaikuttaa paljonkin. Sinä päivänä, kun EU:n liittovaltio on tosiasia ei Venäjä voi enää sotia tai edes auttaa sotimaan Ukrainassa. Siihen asti tämä sisällissota, jonka toista
  osapuolta Venäjä tukee paljon tullenee jatkumaan. Välillä voi tulla välirauhan aikoja, mutta kun taustalla ovat Venäjän intressit, niin taistelu tulee jatkumaan. Ukraina kuuluu niihin Venäjän reunavaltioihin, jotka oli Neuvostoliiton tiukassa otteessa aikanaan. Nyt Putin taas yrittää koota samat maat jällen Venäjän komennettaviksi. Siksi Venäjä tukee venäjämielisiä mm. Ukrainassa.

 3. ” Jälleen totean EU;n rauhan eurooppaako kun eri kansakunnat yhdistyy ” ?

  Muurit ja rajat avautuivat että toisaalta hyvä mutta kääntöpuolena voitaneen todeta – mitä ne toivat tilalle – hallitaanko eurooppaa kokonaisuutena että yhtenäisenä,sillä tavoin jotta eurooppamme olisi tasapainoisempi/ yhtenäisempi.

  Ja vielä että onko pahimmillaan kansallisvaltiot – ”muisto vain jää” historiaan.

 4. Tämä ”uusi normaali” jossa hyväksytään sota Euroopassa on huolestuttavaa, nyt jos jossain muualla syttyisi sota sekin hyväksytään hiljaa ja unohdetaan…

 5. Todellisuudessa läntinen Eurooppa on kääntänyt selkänsä mm Ukrainan sodalle, se on minusta typerää ja lyhytkatseista touhua.

Kommentoi