Nyt niitä saa!

Korvasienimuhennoksen ainekset saatu. Korvasieniä on kasvanut paljon. Keräsin juuri ämpärillisen ja koska olen mökillä niin siinä on sitten tämän päivän ruoka.

Rasvaa kattilaan, sipulit ja sienet sekaan, maitoa ja vehnäjauhoja. Siinä ollaan sitten asian ytimessä.

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Nyt niitä saa!”

  1. Eipä ole onnistanut.
    Jostain syystä en ole oikein kouliintunut korviksia etsimään, vaikka mieli tekisi.

    1. Katso tuoreet n vuoden vanhat hakkuuaukiot, itse tiedän vakipaikan metsässä mistä näitä saa. Mökiltä pari kilometriä kävelin mettään kahvi termospullossa ja ajan kanssa keräilin.

  2. Olisi hyvä jos lisäisit alustukseen, että sienet täytyy ryöpätä kiehuvalla vedellä kahdesti, niin ettei keittäjä saa myrkkyhöyryjä hengitykseensä ja että sieniä kuljetettaessakin pitää varoa, ettei myrkkyä hengittele,

  3. 1918 komppaniallinen saksalaisia sotilaita kuoli Lahdessa korvasienimyrkytykseen.

  4. Tänä vuonna näkyy noita korvasieniä kertyneen ihan tuonne alle sadan metrin päähän. Riittää minulle. Ryöppään kolmesti ja sitten kuivaan pääosan.

  5. Mää nääs ryöppään korvasienet kolmeen kymmeneen kertaan keitän noin tunnin kerralla sitten otan kattilan ja laitan loppu tuloksen biojätteeksi
    Mulle korva sieni ei ole syötävää vaikka joidenkin mielestä herkkua onkin terv tepivaari

  6. En luota että se myrkky olis poissa mun työni jälkeenkään mutta annan selvän vhjeen toisille että siellä on korvasieniä
    Yleensä sinne lähtee heti joku herkkujensa perään terv tepivaari

  7. Korvasienimuhennoksen valmistan kolminkertaisen ryöppäyksen ja huuhtelun jälkeen suurin piirtein näin.

    Kuullotan sipulit pannulla rypsiöljyssä, lisään pilkotut korvasienet, ja ripottelen hiivaleipäjauhoa sekaan hämmennellen, pari desiä kermaa. Maustelen valkopippurilla, suolalla ja nokare mustaa koskenlaskijaa sekaan; sakeutan sopivaksi, kestää noin 25 min. Lopuksi lisään yrtit. Luonnosta saatavia yrttejä ovat ketunleipä, nokkonen, maitohorsman lehdet. Jos puutarhayrttejä käytän; ruohosipulia, basilikaa, tilliä tai timjamin lehtiä.

    Maukasta tuo muhennos on.

Kommentoi