Ruotsi antaa sodassa Suomelle 5600 sotilasta, Suomi antaa 900 000 sotilasta + kaiken

On kiva tehdä vaihtokauppaa, varsinkin kun toinen saa ja toinen ottaa….

Nyt se on virallista – Ruotsi varaa 5600 sotilasta sodan uhatessa Suomeen lähetettäväksi

Kuvahaun tulos haulle swedish soldier

”Prikaati voisi toimia Suomessa paitsi kriisi- ja sota-aikaan myös sotatilan vasta uhatessa.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9fc6f445-c2d2-4ca4-a2ac-9f6e63bf119c
Sodan syttyessähän Suomi toimii taas esteenä ja taistelukenttänä jotta Ruotsia ei vallattaisi, kun Ruotsi nyt virallisesti ilmoittaa heittävänsä Prikaatin sotilaita tuleen niin mehän annamme kaiken tämän + kalustomme:
12 000 ammattisotilasta ja siviiliä
22 000 koulutettua varusmiestä vuosittain
280 000 taistelijaa (sodan ajan vahvuus)
900 000 reserviläistä
Kuvahaun tulos haulle suomalainen sotilas
Semmottii….

Jaa käyttäen:


28 Replies to “Ruotsi antaa sodassa Suomelle 5600 sotilasta, Suomi antaa 900 000 sotilasta + kaiken”

  1. Ruotsi voisi antaa ison siivun pohjoisesta Ruotsista Suomelle ja saisi Ahvenanmaan punkkeineen itselleen.

   1. ”Ruotsi voisi antaa ison siivun pohjoisesta Ruotsista Suomelle ja saisi Ahvenanmaan punkkeineen itselleen.”

    Se vaihtoehto voisi mennä kansanäänestykseen alueella. Voi olla, etteivät haluaisi kirjautua euron riivaamaan ongelmavaltioon. Eikä Ruotsi enää pahemmin vainoakaan pohjoisen suomalaisia.
    Mutta voi olla, että Ruotsin vastainen raja joudutaan lähivuosina sulkemaan, jolloin Tornionjoki sopisi luonnolliseksi rajaksi.

    1. Ahvenanmaasta ei tule meille kuin laskua. Pohjoisessa olisi sentäs puuta kaataa ja matkailulle, kalastukselle yms mahdollisuus. Eihän ahvenenmaalaiset osallistu edes maanpuolustukseen, kielikin heillä on ruotsinkieli. Ei muuta kuin vaihtokauppa.

  1. Kyllä tuo on ihan viralista tietoa että on 12 000 ammattisotilasta ja SIVIILIÄ. Eli siinä näkyy kaikki palkatut PV:n henkilöt…. Semmottii.

 1. Siis, siviilit ovat lasketut siihen 12 000 palkattuun henkilöstöön. Kohtuullisen lukutaitoinen kun lienen ja aika hyvin lukemanikin luulen ymmärtäväni.

  1. Tuohan on mainittu henkilöstön tilinpäätöksessä. Ja kaikki lasketaan PV:n palkattuna henkilöstönä, niin ammattisotilaat kuin siviilit, jokaisella on sodanaikana tehtävä PV:n organisaatiossa sekä rauhanajan tehtävä juuri nyt. Mistä sinä edes väittelet tässä…???

  2. Tottakai ne on laskettu siihen henkilökuntaan. Sitten on vielä erikseen Millog :

   ”Millog on syntynyt ylläpitämään maa- ja merivoimien kalustoja sekä ilmavoimien valvontajärjestelmiä niin normaali- kuin poikkeusoloissa.”

   https://millog.fi/

   Eli tämä ei kuulu PV:n alaisuuteen vaan on yksityinen toimija kun palvelut ulkoistettiin, mutta erittäin tärkeä kriisin ja sodan aikaan. Näihin tehtäviin varatut on myös tärkeissä tehtävissä.

  1. ”Puolustusvoimissa oli vuonna 2017 noin 12 000 tehtävää, joista
   sotilastehtäviä oli noin 8 000 ja siviilitehtäviä noin 4 000. Puolustus￾voimien henkilöstön määrän ja laadun kehittämistä on jatkettu vuo￾den 2017 aikana tehtävien, tavoitteiden ja resurssien edellyttämällä
   tavalla. Suunnittelun perustana on ollut Puolustusvoimien sodan ajan
   joukkojen henkilöstötarve ja uusien suorituskykyjen, erityisesti kyber￾puolustuksen kehittäminen. ”(Puolustusvoimat henkilöstöntilinpäätös 2017)

   Eli se luku 12 000 jonka tuohon jo aiemmin laitoin. Eli olen oikeassa. Tästä ei voi edes inttää.

 2. Vaikka tässä piti väitellä näköjään selvistä tilastollisista henkilölukumääristä niin kyllä tuossa Ruotsi heittäytyy tälläisellä ”annamme teille prikaatin” päätöksellä siihen että me annamme kaiken RUOTSIN puolesta.

  Hei, ihan oikeasti. Suomi NATO maaksi. Leikkiköön tuo Ruotsi omia hiekkalaatikko leikkejään hiusverkkoineen parilla sotaukolla, lapiolla ja ämpärillä…

 3. Mikäs tässä nyt onkaan niin vaikeata tajuta; Pv:n palkkalistoilla on 11862 henkilöä 2017 lopussa. Siihen kuuluvat siviilihenkilötkin.

  1. Juurihan väitit näin: ”Eipä taida Suomella olla kuin vajaat 8000 ammattisotilasta (sotilaskoulutettua).”

   Kun minä olin laittanut tilaston ”12 000 ammattisotilasta ja siviiliä” ”12 000 tehtävää, joista
   sotilastehtäviä oli noin 8 000 ja siviilitehtäviä noin 4 000.”

   Vieläkö väittelet…?

   Eikö tämä ole tässä.

  1. Niin. Se on PV:n virallinen luku. Kaikki kuuluvat palkattuun henkilöstöön. En edelleenkään ymmärrä miksi tästä piti väitellä kun heitä on n 12 000 kuten blogiini olin kirjoittanut : ”12 000 ammattisotilasta ja siviiliä”

 4. Kalle saa tällä väittelyllä ”tepi II” arvonimen. Olen aateloinut teidät nyt ”tepi II” väittelijäksi, arvomerkki todistuksineen odottaa postissa.

 5. Kelpaahan tuo minulle. Vastineeksi sanoisin, että vuosikymmenten ajan olen tuntenut ja tunnen ns ammattisotilas termin. Ei se viimeiseen 50-vuoteen ole muuttunut. Ns sopimussotilas ei ole ammattisotilas, vaikka sopimuksensa ajan palkkaa saakin Pv:n palkkamomentilta. Vert entisaikojen kesäkessu ja kesävänskä; tyypillisiä kesätyöpaikkoja.
  Eivät jotkin MPK:n harrastuskurssit sisäistä Pv:n henkilöstön tuntemusta.
  Em kurssit kun ovat vapaaehtoisille tarkoitettuja, tosin kh-päiviä osasta saa.

  1. Todellisuus on se että tällä hetkellä kun krt harjoituksia on murto-osa niin PV nojaa tiukasti vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja MPK:lta tilattaviin VEH harjoituksiin jotka ovat rinnasteisia harjoituksia kovien krt harjoituksien kanssa. Se on faktaa ei fiktiota. Olen sen asian kanssa tekemisissä ihan tarpeeksi, oletko sinä Kalle…?

   1. Lisäys,,, tässä lyhyt oppimäärä tähän asiaan sekä mm Paikalisjoukot, MAAKK kutsutaan vuosittain PV:n toimesta vain sijoitetuille kohdistettuihin VEH harjoituksiin, eli ei sinne vapaaehtoisetkaan voi pyrkiä.

    ”Sotilaallinen koulutus
    MPK järjestää reserviläisille sotilaallista koulutusta yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Keskeisenä koulutusryhmänä ovat maakuntajoukot ja paikallispuolustus. Tarjoamme sotilaallista koulutusta eri tehtävissä ja tilaisuuksia ylläpitää kenttäkelpoisuutta. Koulutuksessa voi kerrata varusmiesaikana saatuja taitoja ja kehittää kouluttaja- sekä johtamistaitoja.

    Kertausharjoitus (KH) on Puolustusvoimien järjestämä osallistujalle pakollinen harjoitus, jonne reserviläinen saa Puolustusvoimilta käskyn saapua kertausharjoitukseen. Kertausharjoituksista maksetaan reserviläispalkkaa ja myönnetään kertausharjoitusvuorokausia. MPK ei järjestä kertausharjoituksia.

    Puolustusvoimat tilaa MPK:lta vapaaehtoisia harjoituksia (VEH) . Näihin harjoituksiin voi ilmoittautua MPK:n järjestelmän kautta ja näin ilmoittaa halukkuuteensa osallistua harjoituksiin. Vapaaehtoinen harjoitus on nimensä mukaisesti osallistujalle vapaaehtoinen. Ilmoittautumisen jälkeen on osallistujalla kuitenkin velvollisuus tulla paikalle, ja estymisestä tulee ilmoittaa harjoituksen johdolle. Aluetoimisto valitsee osallistujat vapaaehtoisiin harjoituksiin ja lähettää heille keltaiselle paperille painetun kutsun saapua vapaaehtoiseen harjoitukseen. Osallistuja saa kutsun mukana Puolustusvoimien matkaliput harjoituksen järjestämispaikkaan. Koulutus, majoitus, muonitus ja terveydenhuolto ovat maksuttomia. Vapaaehtoisista harjoituksista maksetaan päivärahaa, ja harjoituksesta myönnetyt kertausharjoitusvuorokaudet lasketaan täysimääräisinä mukaan esimerkiksi ylennyksiä harkittaessa.” (MPK, PV)

   2. Mitäpä se minulle enää kuuluu; olen evp ja sillä selvä. En ole koskaan kuulunut varsinaisesti reserviin. Yli 25 vuotta palvelusta Pv:n leivissä on mielestäni riittävästi minun osaltani.

    1. Eipä se kuulukkaan, mutta et tämän päivän asioista olekaan ihan perillä kuten huomaa. Eipä tässä muuta.

 6. Palaan blogin aiheeseen, tästä kaikesta muusta voidaan hyvinkin kirjoitella ja väitellä enemmän erikseen, moni olisi vain fiksumpi kun olisi noissa mm VEH harjoituksissa käynyt ennen kuin vain kirjoittelee… No, se siitä.

  Mitä mieltä yleisö on, onko prikaatin verran riittävästi ruottalaisia vai ei, minusta kun tuo on melkein aprillipila.

 7. Prikaati tai prikaati, 3000 – 5000 miestä. Eesti saa omistaan kokoon jv-prikaatin verran, sillä ei pitkälle pötkitä, varsinkin kun nykypäivin NATO:n apu viipyy vähintään viikon. Siinä ajassa esim Venäjä on miehittänyt jopa Latviankin ja Valkovenäjä etelässä ja Kaliningrad lähituntumassa. Jalkaväkiprikaatikin on pienehkö apu.
  Tämä uutisointi muuten liittynee melko vahvasti hävittäjäkauppoihin.

  1. Niilo, kyllä tässä asiantuntemus on ihan PV:n ja MPK:n oikeilla asiantuntijoilla. Semmottii…

Kommentoi