Suomeen yritetään tuoda 2€ tuntipalkka paikallisessa sopimisessa…

Muistakaa ketä äänestätte mm Kokoomus on ajanut paikallista sopimista palkkojen suhteen, suostuisitteko 2€/h palkkaan. Voin sanoa ettei edes orja tee tuolla hinnalla mitään, ainahan voi röyhkeä ehdottaa tälläistä korvausta menetetystä vapaa-ajasta…

 

Keskuskauppa­kamarin ehdotus sai täys­tyrmäyksen SAK:lta – ”Tuntipalkaksi voitaisiin sopia vaikkapa 2 euroa tunnissa” https://www.is.fi/politiikka/art-2000006037974.html

Jaa käyttäen:


9 Replies to “Suomeen yritetään tuoda 2€ tuntipalkka paikallisessa sopimisessa…”

 1. Mites sellane ihmine joka tienaa yli 200 000 euroa voi mitenkään tajuta toisen ihmisen, joka tienaa 12 000, asioista yhtään mitään ?? Tää 200 000 tienaava huolehtii vain ja ainoastaan omista tienesteistään, häntä ei muu kiinnosta.
  Tää 2 euron esitys on ihan perseestä sen tietää myös eloranta itse.
  Tällä esityksellä eloranta kertoo huolehtivansa omasta tienestistä.

  1. Mm Kokoomus on ajanut yleissitovuuden poistoa, sehän ajaisi juuri tälläisiin ”ota tai jätä se 2€ tunti sopimus…” työntekijöille. Yleissitovuutta ei pidä poistaa. Työntekijöiden aseman heikentäminen on jostain kumman syystä joillekin elämäntehtävä, en ymmärrä tämmöistä kaunaa duunareita kohtaan.

 2. ”Tää 2 euron esitys on ihan perseestä sen tietää myös eloranta itse.
  Tällä esityksellä eloranta kertoo huolehtivansa omasta tienestistä.”

  Jos luetunymmärtäminen olisi hallussa, niin IS:n uutisesta käy kyllä ilmi, että Eloranta ei kannata yleissitovuudesta luopumista.

  1. Asenteellinen eli putkinäköinen lukutaidottomuus näyttää olevan aika yleistä.
   Se tarkoittaa, ettei juttua edes lueta, kun toimittajan lööpin perusteella päätetään itse, mitä jutussa on kirjoitettu.

 3. Tuo 2 euron tuntupalkka ei taida olla ihan virallista todellisuutta nyt. Paitsi joissain ulkomaalaisten omistamissa yrityksissä joissa niitä maamiehiä/sukulaisia pidetään töissä ”ilmaiseksi”. Suomessahan ei jostain syystä ole määritelty minimipalkkaa. Työttömyyskassojen määrittämä minimipalkka jonka perusteella saa ansiosidonnaista ansiopäivärahaa on peruspäiväraha kertoimella 40.

 4. Noilla ollaan ajamassa myös sosiaaliturvamme alas sillä verovarojen ehtyminen johtaa umpikujaan. Kahdesta eurosta ei paljon veroja kerry ja ökyrikkaat siirtävät miljoonansa kirjekuoriin verottajalta ulottumattomiin.
  Muistan ne kaksi päivää joista sain 50 pennin kolikon maajussilta.

 5. 2€ tuntipalkkaus on rikollista:

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2e7a50db-c56e-4a72-8375-c68989f58033

  Käytännössä tämä tarkoittaisi PAMin mukaan sitä, että tahallisesti alipalkkaa maksava voisi saada rangaistuksen alipalkkauksen maksamisesta ja tapaukset tulisivat yleisen syyttäjän asiaksi.

  – Tämä tarkoittaisi, että saataisiin yleinen syyttäjä asialle, kun työnantaja huijaa liian pienillä palkoilla, PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoo liiton tiedotteessa

Kommentoi