Tässä on Kokoomuksen toivomat orjat rakennustyömaille

Oppi on suoraan Neuvostoliitosta, ei juurikaan palkkaa vaan komennetaan yksinkertaista sakkia kovaan hommaan ja jos ei homma miellytä tai naama on kuin kommarilla niin lopputili. Tälläistä Suomea Kokoomus oli ajamassa viime hallituskaudella. Yllätyitkö, minä en…

Yle: Uzbekkien karkottaminen vaarantamassa rakennusalan

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Tässä on Kokoomuksen toivomat orjat rakennustyömaille”

 1. Viro, Venäjä, Puola, Uzbeksitan, Unkari jne.. he ovat jo täällä, kun meidän osaamaton mömmöpurkka makoilee sohvillaan. Sen näkee Tampereen suurilla rakennustyömailla aina Hämeenkadun kivipintojen uudelleen rakentamisesta.

  1. Sohvilla om mukavempaa… älähän karjalainen suutu siitä olemme tottuneet jo parempaan…

   1. Sama palkka…joo. Valitettavasti viranomaiset eivät saa kuriin yrityksiä, jotka tuovat Suomeen työntekijöitä Itä-Euroopan maista, joissa palkkataso on surkea. Ihmiset tulevat tänne töihin muutaman euron tuntipalkalla ja asuvat surkeissa olosuhteissa. Jostain syystä muutamilla älykääpiöillä on otsaa syyttää suomalaisia siitä, etteivät he alennu edellä mainittuun kohteluun varsinkin rakennusalalla. Toivottavasti nykyinen hallitus puuttuu järein asein ko. ongelmaan. Edellinen hallitus ei puuttunut ongelmaan..

 2. https://www.verkkouutiset.fi/yle-suomen-palkat-eivat-enaa-houkuta-virolaisia/
  11.3.2019

  Yle: Suomen palkat eivät enää houkuta virolaisia
  Virolaiset saavat kotimaassaan monilla aloilla lähes samaa palkkaa kuin Suomessa.

  Vuodesta 2014 lähtien Virosta Suomeen muuttaneiden määrä on laskenut lähes parinkymmenen prosentin vuositahtia. Paluumuuttajien määrä on samalla kasvanut. Historiallinen käänne tapahtui vuonna 2017, jolloin muuttosaldo kääntyi ensimmäisen kerran päinvastaiseksi.

  Harri Tiidon arvion mukaan virolaisten määrän vähenemisen veturi on ennen kaikkea rakennusala. Hän kertoo nähneensä tilastoja, joiden mukaan Suomessa töissä olevien virolaisten rakennusmiesten määrä on vähentynyt huippuvuosista kolmanneksella.

 3. Minulla on virolaisia työkavereita, jotka eivät ole kirjoilla Suomessa. He saavat Suomessa palkkaa tuplaten sen mitä Virossa saisivat. Virosta käy Suomessa melkoinen määrä henkilöitä, jotka seilaavat väliä Helsinki-Tallinna.

 4. Nämä virolaiset saavat ilmeisesti saman palkan kuin suomalaiset, vai kuinka?

  Mistä alasta onkaan kysymys?

 5. Maanrakennusala. Monikansallinen firma, joten palkat maksetaan Suomen työehtosopimusten mukaan.

Kommentoi