Tulee punavihreä hallitus

Kyseinen kaavio näyttää kuinka lähellä mikäkin puolue oon toisiaan.  Tällä virityksellä saadaan punavihreä hallitus. PS tuskin taipuu Demareiden avoimeen haittamaahanmuutto politiikkaan. Eri asia on mitä vallanjanoiset Kok ja Kepu tekee, heille kelpaa haittamaahanmuuton suosiminen. Eli toinen vaihtoehto on että näistä jompikumpi antaa periksi ja suostuu Demareiden käskytykseen ja punaiseen valtaan, katsokaa vaan.

Itse arvostan puolueita jotka pitävät kiinni arvoistaan, oli vassari tai oikeistolainen, takinkääntäjät ja arvojensa unohtajat ovat heikkoja puolueita ja tälläisen johto on myös heikko. Siksi mm PS ei tule suostumaan SDP:n käskytykseen jos omista arvoista pitää antaa periksi. Kok ja Kepu pettää tässä asiassa tai saamme sen punavihreän…

Jaa käyttäen:


48 Replies to “Tulee punavihreä hallitus”

 1. No Halla-Aho tuskinpa suuttuu oppositiosta mutta kokoomukselle se on kova juttu kepulle uusi johto eikä Suomen yrittäjien kätyriä terv tepivaari

  1. Taisi olla kova paikka Orpolle ottaa pataan, Siplälle vielä kovempi, oli oikein ilo katsoa näitä vaaleja. Kohta punaiset on vihreiden kanssa johdossa ja alkaa mielenkiintoiset ajat.

 2. Demokratiaan kuuluu se että toiseksi eniten ääniä saanut puolue on täysin oikeutettu hallituspaikkaan sekä ministerin salkkuun. Suomen kansa on puhunnut, demarit voitti 0,2 minimaalisella etumatkalla joten jos Perussuomalaiset hylätään hallituksesta niin se on täysin epädemokraattista ja silloin koko demokratian voi pistää roskiin. Ja tässä ei ole mitään, ei sitten mitään epäselvää. (netistä poimittua)

  Se on juurikin näin, nyt nähdään onko tämä demokraattinen maa.

  ”Yksi ministerin salkku kiinnostaa
  Perussuomalaisten huima äänisaalis poikii luonnollisesti kysymyksiä myös Halla-ahon hallituskiinnostuksesta ja mahdollisista ministerin salkuista.

  Halla-ahon mukaan on ilmiselvää, että jos perussuomalaiset suuntaavat hallitukseen, täytyy sieltä löytää sellaisia tehtäviä, mitkä aidosti kiinnostavat puoluetta ja sen tavoitteita.

  – Jos perussuomalaiset lähtevät hallitukseen, meidän ei tietenkään kannattaa ottaa sellaisia ministeripestejä, joissa emme voi vaikuttaa meidän äänestäjille tärkeisiin asioihin.

  – Mahdollisten ministerisalkkujen pitäisi liittyä kiinteästi juuri niihin kysymyksiin, joiden takia perussuomalaisia on äänestetty.

  Halla-aho sanoo MTV:n haastattelussa, ettei hän halua tässä vaiheessa lähteä jakamaan puolueelleen salkkuja. Uudelleen kysyttäessä hän kuitenkin väläyttää, että on olemassa yksi tietty ministeripesti, joka voisi mahdollisesti kiinnostaa häntä itseään.

  – Ilman muuta olen profilioitunut maahanmuuttoasioissa hyvin voimakkaasti ja ne kuuluvat sisäministeriön toimialaan. Jos jotain pitää mainita, sitten voidaan mainita sisäministeri voidaan mainita.” (MTV)

 3. No ei ole demokratiaa vaan voittaja valitsee hallitus ohjelman jos se kelpa toiseksi tulleelle asia on kunnossa jos ei ei silloin kuulu hallitukseen .
  Olipa se häviö prosentti kuinka pieni hyvänsä terv tepivaari

  1. Ei tule SDP + PS hallitusta jos Rinne yrittää pakottaa haittamaahanmuutto politiikkaansa PS puolueelle, se on end of that.

 4. No ei taida tulla sellasta olkoot haittamuuttajia tai ei enkä uskoettä Halla – Aho sellaseen olis pyrkimässäkään
  Mutta ei sinne tule kokoomuskaan terv tepivaari

 5. Mutta tämä tästä episoodista katsotaan hallitus asiaa eri silmin terv tepivaari

 6. Jos hallitusneuvottelut menee liian vaikeaksi, niin on mahdollista että Rinne siirtyy hallitustunnustelijasta ja neuvotteluja aletaan käymään PS:n, Kokoomuksen ja Keskustan kanssa sen jälkeen.

  1. Rinne tulee tylyttämään Orpoa ja Sipilää, olihan Rinne oppositiossa ollessaan sanaharkassa näiden kanssa jatkuvasti. Se on hauskaa nähdä…

 7. Eiköhän teollisuus ala tällä viikolla hivuttautua Suomen rajojen toiselle puolelle samalla siunaillen, ettei elämäntapasyndikalisti Rinteen toimenpiteet yllä rajan taakse.

  Rinteelle tulee ”Pyrrhoksen voitto”, valta säilyy, mutta äänestäjät kuolevat nälkään ja kylmään.

 8. Sosialidemokraatit ovat aina suosineet etnonationalistista ruotsalaista puoluetta hallituskumppanina. Ehkä RKP yrittää mukaan jonkinlaiseksi jarrumieheksi sillä ehdolla, että saa lypsettyä Rinteeltä lisää etnoetuja germanisteille.

  1. Demarit pääsee kulutusjuhlaan, nyt on mässäilyn ja tuhlailun aika. Olisi hienoa nähdä Sipilä oppositiossa meuhkaamassa sähköautoineen säästämisen puolesta ☺️🤣🤣

   1. Jussihan sanoi että eivät mene millä ehdoilla tahansa. karjalainen,,,sinun Kokoomus menee millä ehdoilla tahansa, tulet vielä näkemään sen kun nuoleevat punaisia loppuun asti päästäkseen mukaan karkeloihin ja tuhlaamaan…

  1. Varmasti tekee, mutta ei millä tahansa ehdoilla vaan äänestäjien ehdoilla kuten Jussi sanoi, siinä onkin iso ero verrattuna Soiniin joka näki edessään vain muhkean tilipussin…

 9. Punavihreää se pakkaa, katsotaan ketä siihen tulee että enemmistö täyttyy,,,RKP olisi näille mieleen jne…Vassarit kun pääsee ääneen hallituksessa niin loppuu autolla ajo tässä maassa ja Vihreät rakennuttaa tuulimyllyjä joka kulmalle, täysi katastrofi häämöttää,,,,

 10. Jopa kommari meinasi mennä läpi erehdyksen kautta, lukekaapa tämä:

  Vaaliyllätys: kommunisti sai äänivyöryn Halla-ahon imussa – näinkö moni äänestäjä harhautui?

  ”Suomalainen vaalijärjestelmä saattoi tehdä tepposet eduskuntavaaleissa ainakin yhdessä suhteessa: vaalipiirien rajat menivät sekaisin moneltakin äänestäjältä.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 98. Samalla ehdokasnumerolla oli Uudenmaan vaalipiirissä ehdolla porvoolainen teleasentaja Kalevi Wahrman, joka edusti Suomen kommmunistista puoluetta.

  Kun muut Skp:n ehdokkaat saivat Uudellamaalla vain korkeintaan reilun 80 äänen saaliita, Wahrman sai huikeasti enemmän – peräti 483 ääntä.

  Jo ennen vaaleja ennakoitiin, että äänestäjät eivät hahmota riittävän hyvin äänestysalueiden rajoja. Näin ollen Uudellamaalla äänestettiinkin vahingossa Helsingin ehdokasnumeroita, jolloin ääniä meni runsain mitoin jopa kokonaan toisen puolueen eduksi.” (Helsingin Uutiset)

 11. Kyllä ne persut hallitukseen menee. Kyllä ne sopii jotain ja maahanmuutostakin voidaan laatia joku ympäripyöreä lause.

 12. Eemeli : ”Perussuomalaisten Turkkila HS:n vaalistudiossa: Puolue tekee nyt kaikkensa päästäkseen hallitukseen”

  Turkkila voi sano mitä lystää, muta Perussuomalaiset eivät varmaankaan tee mitä tahansa

 13. Tanskan [sdp:n] linjaukset haittamahanmuuton kitkemiseksi kelpaisivat paisi useimmille suomalaisille, niin myös Perussuomalaisille.
  *
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1472532256819?ref=a-seurattu
  30.8.2016
  .
  Ruotsi ja Tanska kiristävät turvapaikkapolitiikkaansa, vaikka tulijoiden määrä on vähentynyt – ”Paine saattaa jälleen kasvaa”
  .
  Tanska haluaa poliisille valtuudet käännyttää turvapaikanhakijoita jo rajalla. Ruotsi leikkaa kuntien määrärahoja, joilla majoitetaan yksin saapuneita nuoria.
  .
  RUOTSI ja Tanska kiristävät turvapaikkapolitiikkaansa, vaikka maahantulijoiden määrä on vähentynyt selvästi viime vuodesta.
  .
  Yhä harvempi turvapaikanhakija on päätynyt Pohjoismaihin, koska ne ovat jo aiemmin tiukentaneet sääntöjään ja eteläisemmät läpikulkumaat ovat kiristäneet rajavalvontaansa.
  .
  SIITÄ huolimatta Tanskan hallitus ilmoitti tiistaina haluavansa käyttöön lain, joka antaa poliisille valtuudet käännyttää turvapaikanhakijoita jo maan rajalla kriisiaikana, kertoo uutistoimisto Reuters. Norja otti vastaavan lain käyttöönsä kesäkuussa.
  .
  ”Turvapaikanhakijoiden virta on hallinnassa. Mutta emme voi rentoutua”, maahanmuuttoministeriö sanoi tiedotteessaan.
  .
  ”Eurooppaan ja Tanskaan kohdistuva paine saattaa jälleen kasvaa.”
  .
  Tanskan hallitus haluaa lisäksi kiristää ehtoja sosiaalietuuksien saamiseen ja karkottaa kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat nykyistä nopeammin, kertoo Reuters.

  TANSKA on myös soveltanut alkuvuodesta voimaan tullutta kiisteltyä lakia, joka mahdollistaa turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoimisen. Kesäkuussa poliisi otti kahdelta mieheltä ja kolmelta naiselta käteistä rahaa yhteensä yli 17 000 euron edestä. Lain nojalla tulijoilta voidaan takavarikoida sellainen ei-välttämätön omaisuus, jonka arvo on yli 10 000 Tanskan kruunua eli noin 1 340 euroa ja jolla ei ole omistajalleen välttämätöntä tunteellista merkitystä.
  .
  Viime viikkoina Tanskassa on harkittu myös, voisiko nuorille turvapaikanhakijoille asettaa ulkonaliikkumiskiellon, jos heidän pelätään syyllistyvän rikoksiin.
  .
  RUOTSIN hallitus ilmoitti tiistaina, että se leikkaa ensi vuoden heinäkuun alusta paikallishallinnoille osoitettavia määrärahoja, joita on tarkoitettu yksin maahan saapuneiden nuorten turvapaikanhakijoiden majoittamiseen.
  .
  Aiemmin hallitus aikoi saattaa leikkaukset voimaan jo vuodenvaihteesta, mutta se lykkäsi asiaa muun muassa kuntien vastustuksen takia, kertoi sanomalehti Dagens Nyheter.
  .
  ”Viime vuonna Ruotsi otti 40 prosenttia kaikista ilman vanhempiaan EU:hun saapuvista alaikäisistä”, integraatioasioista vastaava ministeri Ylva Johansson sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.
  .
  TULEVAISUUDESSA valtio maksaa kunnille jokaisesta alaikäisestä, ilman vanhempiaan maahan saapuneesta turvapaikanhakijasta 1 900 kruunun sijaan 1 350 kruunua eli noin 142 euroa päivässä. Myös pienempiä korvauksia täysi-ikäisistä nuorista leikataan.
  Leikkauksilla hallitus säästää vuodessa noin seitsemän miljardia kruunua eli noin 740 miljoonaa euroa.
  .
  TT:n mukaan kunnat olisivat halunneet päinvastoin aiempaa suuremmat korvaukset.
  .
  Ruotsi on aiemmin muun muassa hankaloittanut perheenyhdistämisiä ja kiristänyt rajavalvontaa.
  .
  TANSKAAN saapui kuluvan vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana noin 5 300 turvapaikanhakijaa, kun koko viime vuonna turvapaikanhakijoita saapui maahan 21 300.
  .
  Ruotsiin saapui tammi–heinäkuussa noin 17 700 turvapaikanhakijaa, kun koko viime vuonna heitä tuli lähes 163 000. Kuluneen vuoden aikana yli 4 500 ihmistä, ennätysmäärä, on perunut Ruotsissa tekemänsä turvapaikkahakemuksen.

 14. Hyvin pärjänneen puolueen ei kannata jäädä eduskunnan penkiille soopaa jauhamaan vaan hallituksessa se valta on. Kyllä sopu löytyy haittamaahanmuutostakin. Kun ei kukaan kuitenkaan erota kovin tarkkaan mitä se on ja mitä ei-haittamaahanmuutto.

  1. Eemeli – samaa mieltä ”tykättiin tai ei” ja ellei kukaan luovu yhtään omastaan,niin hallitusta ei tule mutta aina kuitenkin saatu kasattua – hilloista ja ohdakkeista – poppoo kokoon.

   Sen verran tuosta haittamaahanmuutosta tai mitä se lieneekään – kuka osaa/pystyy laskemaan eurot sentteineen vedenpitävästi luotettavasti ?

   ( Hahmotelmaan kylläkin jotain sinne päin )
   Hyvää on se että yritetty ainakin mm.PS;n taholta ja kaikkihan sen tietää ettei kaikki ole mennyt hyvin/-onnistunutta,koska on EU;n eriasteiset vuotokohdat rajoineen. Jota tiettävästi nyt jo paikkaillaankin. Aaltoako odotellessako ?

   ” vapaissa kansainvälisissä direktiiveissä ilman rajoja/-hallintaa kaikki ei toimine hallitusti ” :
   Ennaltaehkäisy että toimintaohjeet EU;n tasolla tehokkaaseen valvontaan,sillä esim. Afrikkaa ja Lähi- Itää ei pysty eurooppa omalla maaperällään/-kantokyvyllään ”elättämään”.

  2. ”Kun ei kukaan kuitenkaan erota kovin tarkkaan mitä se on ja mitä ei-haittamaahanmuutto.”

   Oletko tosissasi?

   Kun maahan tulee kymmeniä tuhansia suurelta osin luku- ja kirjoitustaidotonta väkeä oleskelemaan, niin se on varmasti haitaksi täällä asuville ihmisille. Ihminen, joka ei osaa mitään täällä hallittavaa kieltä eikä mitään ammattia, ei paranna kansan huoltosuhdetta.

 15. Pelkona on, että saamme veronkiristys-maksukiristys-liikenteenvaikeuttamis-kaikensuojelu-elintasoturismi-lisäruotsipakkohallituksen, missä ehkä kepulit vielä apupuolueena saavat ajaa läpi maakuntahimmeliä.

 16. Iiris: ” ..antavat äänensä ei itselle vaan seuraaville sukupolville” – suomalaisilla ei ole mitään hävettävää luontonsa suojelemisen suhteen. Iriksen on muistettava, että suomalaiset eivät enää vuosikymmeniin ole selvinneet pelkällä maataloutensa tuotteilla – me tarvitsemme teollista tuotantoa ja vientiä jo pelkästään ruokahuollon vuoksi.
  *
  Minkälaisen valtionvelan Iris on valmis jättämään seuraaville sukupolville?
  *
  ” ..feministi on asunut ulkomailla seitsemän vuotta” – onko kukan kuullut mitä hän teki ’ulkomailla ’- työskenteli, opiskeli vai hengaili vanhempiensa varoilla?
  *
  [Iiris] Haluaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Niin justiinsa – mitä hyvää tai huonoa hänen kunnianhimonsa antaa suomalaisille? Vaikka kaikki suomalaiset otettaisiin pois maapalolta, niin ilmastossa ei tapahtuisi havaittavissa olevaa muutosta. Suomi on yksi harvoista maista, jotka ovat pystyneet vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

  ***
  AL 15.4.2019 sivu A12
  IIRIS SUOMELA, 24 (vihr.): Vaalien yllättäjä on paljasjalkainen tamperelainen. Sosiaalitieteiden ylioppilas kisaa myös vihreiden puheenjohtajan paikasta. Liikuntaa, lukemista ja kansalaisaktivismia harrastava Tampereen valtuuston varapuheenjohtaja ja feministi on asunut ulkomailla seitsemän vuotta. Haluaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

  https://d1ddzfo1d7bgrb.cloudfront.net/aamulehti/71748c4b-2956-5591-ad1a-40a0b4a0856e-800x_.jpg
  Kuvassa vasemmalla [..ehkä mielipiteiltäänkin..]
  .
  *
  https://yle.fi/uutiset/3-10739351
  Iris Suomela (vihr.) : ”Paljon on tullut myös vanhempia ihmisiä kertomaan, että he ovat ajatelleet lapsiaan ja lapsenlapsiaan ja päättäneet, että tämän kerran he antavat äänensä ei itselle vaan seuraaville sukupolville. Ne ovat olleet erityisen pysäyttäviä hetkiä.”

 17. Sdp:n äänestyskäyttäytymisestä eduskunnassa voisi saada kuvat Antti Rinteen arvoista : Suomalaiset, tehkäämme kaikki voitavamme maailman hädänalisten hyväsi. Jokaiselle tänne tunkeutuneelle on annettava mallikas ylläpito, maksoi mitä vain ..

  Halla-ahon arvot voisivat olla lyhyesti: Suomalaiset ensi – muu maailma, jos rahkeet riittävät

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/817dc663-b997-426c-b157-56514d200ab7
  Rinne julistautui virallisesti vaalien voittajaksi ”Vaikea nähdä, että minun ja Halla-ahon arvot olisivat yhteen sovitettavissa”

 18. Jos PS on hallituksessa, ei tule himmeleitä, ei lehmänkauppoja, ei sulle mulle sopimuksia, tulee tiukka maahanmuuttopolitiikka.

 19. Marko, noin minäkin otaksun, jos vähänkään on linjaan luottamista Halla-ahon osalta.
  Hallitumpaa pitää olla tuo kirottu sana haittamaahanmuuttoa sen lieveilmiöineen.

  Pelkästään haittamaahanmuutosta ei voida ratsastaa loputtomasti.

 20. Eiköhän Halla-aho pidä pian pienempää suuta maahanmuutosta, että pääsee hallitukseen. On sitä ennenkin uhoiltu ja uhkailtu, mutta kun on tiedossa valtaa , ääni muuttuu kellossa. Tässä tapauksessa asian annetaan pikkuhiljaa painua taka-alalle. Kysyttäessä vastataan ”asiaa tutkitaan parhaillaan”.

 21. Eemeli jatkaa arvailuaan. Eikö kannattaisi odottaa ja katsoa miten käy?

  ***
  Eemeli :”Kyllä ne persut hallitukseen menee. Kyllä ne sopii jotain ja maahanmuutostakin voidaan laatia joku ympäripyöreä lause.”

  Eemeli :”Eiköhän Halla-aho pidä pian pienempää suuta maahanmuutosta, että pääsee hallitukseen.”

  ****
  Niin ja tämmöinen möläys —

  Eemeli :” Kun ei kukaan kuitenkaan erota kovin tarkkaan mitä se on ja mitä ei-haittamaahanmuutto.” – Oletko tosissasi?

 22. Eihän sitä erota kun ei turhan tarkkan katso. Sen taidon osaavat politiikot. Ei oo kielletty arvailemasta. Kun silmänsä ummistaa niin ei haittamaahanmuuttoa olekaan. Kyllä sen aikanaan näkee. Mitkähän pykälät aiotaan sorvata , että tämä tai tuo on haittamaahanmuuttoa? Ruma naama? Liian lyhyt? Tuskin kukaan tänne muuttanut maahanmuuttaja osaa suomee.

  1. Tietyistä maista kun alkaa valumaan nuoria hyväkuntoisia miehiä, ei perheitä, ei naisia ja lapsia…

 23. ”Kun silmänsä ummistaa niin ei haittamaahanmuuttoa olekaan.”

  Silmien sulkemisen haittamaahanmuutolle hallitsivat monet poliitikot.

  Tunnistamisen haittamaahanmuuton helpottamiseksi –

  Kun maahan tulee kymmeniä tuhansia suurelta osin luku- ja kirjoitustaidotonta väkeä oleskelemaan, niin se on varmasti haitaksi täällä asuville ihmisille. Ihminen, joka ei osaa mitään täällä hallittavaa kieltä eikä mitään ammattia, ei paranna kansan huoltosuhdetta.

 24. Ote HS:n populismia käsittelevän uutuuskirjan arvostelusta=Kun perinteiset puolueet jököttävät paikoillaan, populistiset puolueet pystyvät hämmästyttävästi muuttamaan muo­toaan. Esimerkiksi oikeistolainen puolue voi sumeilematta omaksua vasemmistolaisten ohjelman, jos puolueen johtajat arvioivat sen edulliseksi itselleen.

  ”Tällä tavoin populistiset liikkeet kykenevät jatkuvasti uudistumaan ja puhuttelemaan kannattajakuntaansa pitämällä jonkin osan alkuperäisestä vastakkainasettulusta poliittisen identiteetin ytimessä, mutta vaihtamalla vastakkainasettelun kärkeä tilanteen mukaan”, Herkman kirjoittaa.

  1. Kokoomus on hyvä esimerkki siitä kuinka se on kuin Kommarit aikoinaan. Punaisten ottaessa vallan vaihtuu agenda näillä välittömästi, eilen nuolivat TV lähetyksessä Kepuleita, varsinaisia ”kameleontteja” 🤣

 25. Pian on Halla-aho hallituksessa. Saman lehden em. arvostelun otsikko=Populistipuolueet pysyvät hengissä muuttamalla koko ajan muotoaan – niin tekevät myös perussuomalaiset.
  Pian tuo haittamaahanmuutto muuttuu jonninjoutavaksi asiaksi joka kuitataan ympäripyörein lausein. Onnea vaan Jussille tuelevasta ministerin pestistä.

  1. Halla-Aho olisi hyvä SISÄMINISTERI, loppuisi matujen tuleminen. Mutta SDP ei heitä lopulta ota koska eri arvot.

  2. Eemeli, mainitsehan yksi ei-populistinen puolue?

   Jos ajatellaan viimeistä vaalikampanjointia niin lujimmin populismiin nojasivat SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät.

   Onkin kovin tavallista, että populismista puhuttaessa yritään luoda harhakuva oikeistopopulismista, kun todellisuudessa populismi on osa ihan jokaista puoluetta ja jokaisen puolueen kampanjointia ja tiedottamista.

 26. Yleisenä huomiona asiaan, hallitusneuvotteluita ei käydä mediassa, eikä toimittajat osallistu hallitusneuvotteluihin.

  Henkilökohtaisesti suosittelen ylläpitämään edelleen sitä kriittistä medianlukutaitoa, jota tarvitaan aina, mutta erityisesti sekä vaalien alla, että välittömästä vaalien jälkeen.

 27. Ei oo kielletty arvioimasta ja spekuloimasta. Sitten sen aikanaan näkee mimmoinen hallitus on. Toimittajat ja blookkarit ei hallitusneuvotteluissa ole mukana.

 28. Monet älyköt tai sellaisena itseään pitävät pohtivat ja selittävät miksi populismin suosio kasvaa EU-alueella.

  Onko tämä yksinkertainen selitys riittävä: Populismilla on laajeneva kansan tuki – demokratia pelaa.

Kommentoi