Vaikka Trump hylkäsi liittolaisensa kurdit, Suomi ei

Voisin väittää että suomalaisten sotilaiden läsnäolo ja toiminta alueella sekä rauhoittaa että myös näyttää sen että me välitämme. Toisin kuin pakeneva Trump punaisessa lippiksessään jossa luke MAGA (niinkuin kommareilla värinsä puolesta, jos äijä onkin SDP:stä… )  ja BigMac kädessään.

On hienoa että suomalaiset ammattisotilaat ovat ottaneet tehtävänsä tosissaan ja ovat siitä arvostettuja alueella. Tämä on sitä parhainta rauhan työtä, kurdeja koulutetaan puolustautumaan ja selviytymään. Edelleen pitää muistaa että taistelu ISIS joukkoja vastaan on täysin kesken vaikka rapakon takainen #hastag ukko twiittailee aivan muuta.

Hyvä Suomi!!

Suomi jatkaa kurditaistelijoiden kouluttamista Erbilissä – suomalaiset ovat opettaneet myös tarkka-ammuntaa

”Puolustusministeriö vahvistaa Iltalehdelle, että Suomi jatkaa kurditaistelijoiden kouluttamista Irakin autonomisessa Kurdistanissa Erbilin kaupungissa. Suomalaiset sotilaskouluttajat jatkavat niin ikään Irakin keskushallinnon joukkojen kouluttamista.

Ministeriöstä kerrotaan, että Irakissa on parhaillaan noin 80 suomalaista sotilasta. He ovat kouluttajia, huoltotehtävissä palvelevia sotilaita ja esikuntaupseereita.” (IL)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4e702119-b5b8-48a6-8e1a-36a3d814ee7b

Jaa käyttäen:


8 Replies to “Vaikka Trump hylkäsi liittolaisensa kurdit, Suomi ei”

  1. Suomalaisten opit saattavat olla parempiakin kuin amerikkalaisten. Suurvallan armeija taistelee eri tavalla kuin pieni joukko.

    1. Juu. Meillä ei räiskitä pateja mielinmäärin sinne tänne ja kolistella lippaita 🙂

  2. Nyt se on virallista, Yhdysvallat on blokattu pois Syyrian toimijoista, Turkki ja Venäjä saa lisätä alueella valtaansa. Trump ei halua enää yhdysvaltalaisia vaikuttamaan alueella, lyhytnäköistä sanoisin…

    Odotan seuraavana kun kommunistinen Kiina saapuu mukaan haaskalle, aikanaan nekin on monessa mukana ja Yhdysvallat siirretään syrjään kuten Brittien imperiumi aikoinaan. Diktaattorit ja kommunistit voitti.

    Trump: USA luopuu Turkin vastaisista talouspakotteista – ”Joku muu saa taistella veren tahraamasta hiekasta” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006283053.html

  3. ”Olemme turvanneet öljyn”, sanoi Trump myös. Kuin kommunistien väite toteennäytettynä: USA haluaa ”vain öljyä”. Mutta nyt onkin oikea kapitalisti johdossa, raha ratkaisee.

Kommentoi