Vanhukset pois pelikoneilta

Kun haetaan kieltoa sille että Veikkauksen pelikoneet pitäisi siirtää pois markettien sisääntuloaulasta niin minusta pitäisi pistää kielto myös eläkeläisille. Alle 18 vuotiaille se on jo olemassa.

Moni kunnon eläkkeellä oleva kansalainen on suorastaan houkuteltu pelikoukkuun Veikkauksen peleihin markettien tiloissa. He pelaa pienet eläkkeensä ihan paskaan. Sen näkee joka päivä silloin kun näissä marketeissa käy.

Toivoisin että eläkeläisille pitäisi saada joko pelikielto kyseisiin laitteisiin tai ainakin jokin rajoitus, heidän omaksi parhaakseen.

Tämä Ohisalo ajaa asiaa ihan päin mäntyä. Malliin ”kielletään kaikki”, syy ei ole koneiden vaan pelaajien ja markkinoinnin jota Veikkaus saa verorahoin harjoittaa, minusta se on edesvastuutonta.

HS: Maria Ohisalo harkitsisi pelikoneiden poistamista marketeista

20 Replies to “Vanhukset pois pelikoneilta”

 1. Kyllä ne valta osin pelaa mutta niin tekee myös työelämässä olevat ja samoja haittoja on heillä ja vielä suurempina onkelmina
  Mutta pelikoneet pois kauppojen tiloista kokonaan on helpoin ratlaisu tuossa asiassa terv tepivaari

 2. Aivan selvennyksenä en pelaa mitään peliä jotenka turhaa sanoaa että pelaisin terv tepivaari

 3. Pelikoneet markettien auloissa on hyvä bisnes myös kauppiaille. Pelikoneet häiritsevät paikoin pahoinkin , varsinkin ruuhka-aikoina normaalia kaupassakäyntiä.

  Moni pieneläkeläinen menettää rahansa näille yksikätisille rosvoille. Pelikoneet pois marketeista

 4. Kauppiaat voi myydä enemmän ja pelikoneet voi viedä pois heidän tiloistaan ne ei voi olla sellasia joilla saavat jos eivät pärjää he kaatuvat terv tepivaari

 5. Ohisalo on minulle kuin punainen vaate mutta kuten sokeakin kana jyvän löytää kannatan hänen ajatustaan kieltää pelikoneet markettien auloista, bensa-asemilta ym yleisiltä paikoilta.

  1. Onhan tämä hävytön bisnes:

   ”Muun muassa Iltalehti on kertonut, kuinka Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sai viime vuonna yli 30 000 euron tulospalkkion yli 400 000 euron vuosipalkkion päälle. Vuosikatsauksen perusteella myös muu henkilöstö saa tulospalkkioita.

   Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää nyt, toimiiko rahapelimonopoli ehtojensa mukaisesti. Veikkauksen yksinoikeusjärjestelmä perustuu siihen, että monopolin avulla voidaan vähentää rahapelaamisen sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.” (IL)

   Eli ketään ei kiinnosta kuinka kusessa pelaajat ovat, Veikkaus voi monopoliasemassa pistää näiden pelaajien elämän aivan sekaisin ja niitä seurauksia hoidetaan veronmaksajien rahoilla…

 6. Missä niitä pelikoneita pidetään jos ei julkisilla paikoilla. Tuottavatko ne jotain jos niitä viedään pelaajien kotiin, eli onko niitä muita vaihtoehtoja.

  1. ”Veikkauksen yksinoikeusjärjestelmä perustuu siihen, että monopolin avulla voidaan vähentää rahapelaamisen sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja”

   Tässä on ongelman ydin… Eli ei vähennetäkkään sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja vaan Veikkauksen Monopoli lisää niitä.

   Minusta pitäisi lähteä jo siitä että koko monopoli pitäisi hajoittaa…

   Sitä en tiedä kuinka pelaamista voi vähentää, mutta jos ei olisi monopolia niin rahat menisi yksityisten firmojen pyörittämiseen eikä valtion loputtomaan kassaan joissa johtajat nostaa itselleen satojen tuhansien eurojen palkkaa peliriippuvaisten selkänahasta.

 7. Pentti, onhan noita koneita pelaamoissa, eli Veikkauksen pelihalleissa joita alkaa jo olemaan joka toisessa kauppakeskuksessa.

  Mutta TEORIASSA. Jos kiellettäisiin käteisellä pelaaminen, silloin kaikille tulisi pelirajat. Sen voi toki itse säätää, mutta muutos astuu voimaan vasta oliko vuorokauden päästä. Ja jos muutosta ei osaa itse tehdä, pitää elää sen kanssa mitä tulee.

  Uteliaana ihmisenä testasin tuota aikanaan, säädin itselleni 10 euron kuukausirajan pelaamiseen. Ihan mielekäs ratkaisu voisi olla ongelmapelaajille, itse en tahdo vitosen rajaakaan osata aina ylittää.

 8. Kyuu, en todellakaan ole niitä pelikoneita seurannut, kun on varmasti muutama vuosikymmen siitä milloin viimeksi olen edes pajatsoon kajonnut.

  Veikkauksen nettilottoja olen muutaman kerran pelannut, ihan vaan muutamalla eurolla. Siinäkin voi asettaa itselleen sopivat pelirajat, eikä onnistu käteisellä tietenkään. Nyt ovat nekin tavat unohtuneet.

 9. Onhan se tehty niin helpoksi jotta pankkikortti sisään ja mummeli tai ukkeli pela tilinsä tyhjäksi, eläke ei paljoon riitä muutenkaan. Veikkaus on nykyajan laillinen roisto ja laki pitää sen monopolina.

 10. Peliriippuvuus muistuttaa varmaan jollain lailla alkoholismia.

  Pelkästään omin avoin saattaa olla vaikeaa selviytyä ’kuiville’.

  Ehkä ryhmässä paremmin.

  https://www.nimettomatpelurit.fi/ryhmat.html

  – Nimettömät pelurit – Ga-ryhmät, kokoontumisajat
  Tampere
  tiistaisin klo 18.00 – 20.00
  perjantaisin klo 18.00 – 20:00
  Kisakentänkatu 18
  paina summeria kerhohuone
  Asiapalaveri klo 18 palaverin jälkeen joka kuun ensimmäinen tiistai
  Puhelin 0408109161 klo 16-19 joka päivä (jos numero ei vastaa pyrimme soittamaan takaisin)

 11. Tärkeä juttu meillä on paljon vanhuksia joilla ei ole juuri tajua rahankäytöstä.

Kommentoi