Yhdysvallat rakentelee Suomesta tuulivoimapuistoa

Kuvahaun tulos haulle tuulivoima

Suomesta rakennetaan sattuma energialla toimiva vihermaa, vassarit ja vihreät voitti tämänkin taistelun….joko koko ”sota” on hävitty….?

Kaunis maamme muuttuu tulevaisuudessa tuulivoimamyllyksi. Ja eikös se niin ole että vedetkin myydään muille, voidaan sitten mennä sinne savupirttiin takaisin kyykkimään…paitsi savua ei saa tulla koska pienhiukkaset… 🙂

”Teknojätti Google kertoo tehneensä historiansa suurimman investoinnin uusiutuvaan energiaan. Osa siitä kohdistuu myös Suomeen, jossa Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai vierailee tänään perjantaina.

Pichai tapaa pääministeri Antti Rinteen (sd), ja vierailun yhteydessä yhtiö julkisti tuulivoimainvestointinsa Suomeen.”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006244844.html

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Yhdysvallat rakentelee Suomesta tuulivoimapuistoa”

 1. Kauheaa! Investoiko Google Suomeen ja tuleeko tänne tuulivoimaa? Onneksi kumminkin tehdään venäläinen ydinvoimala, Rosaton rulettaa!

 2. Blogini oli provosoiva kuten oli tarkoituskin, ei tänne kukaan mitään tuosta vaan rakentele,,,toisaalta, tuo Googlen häkötin on hyvä koska nyt heillä on itressejä pitää meidän puolia niin rauhan kuin rähinän aikana…

 3. On muutoin jotenkin hassua se miten tuulivoimaa eniten kannattavat ja haluavat valtaosin asuvat ja elävät kaukana tuulivoimasta, mutta ehkä sieltä on helpompaa huudella.

  Yhtä hassua on se miten Google lupaa ostaa 60% jonkin tuulivoimapuiston tuotannosta, osaisiko joku kertoa paljonko se sitten ihan konkreettisesti on?

 4. Google ei rakenna, vaan on sitoutunut ostamaan tietyn määrän sähköäsellaiselta tuulipuistolta.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/seppoviljakainen/googlelta-historiallinen-jatti-investointi-suomeen/

  ” Googlelta historiallinen jätti-investointi Suomeen”

  Seppo Viljakainen

  (En pysty jostain syystä kommentoimaan tätä Usarin sensaatiouutista ”Uutisissa” , joten kommentoin ( kysyn) täällä.)

  ”Ilmatar Energy on solminut Googlen kanssa sopimuksen, jonka ansiosta teknologiayhtiö ostaa noin 60 prosenttia Piiparinmäen tuulivoimapuiston tuotannosta. Kokonaisuudessaan tuulivoimapuisto tuottaa uutta vihreää energiaa Suomen sähköverkkoon 211 megawatin (MW) nimellisteholla.”

  Siis ymmärräkö oikein , että Googlen ” jätti-investointi Suomeen” on noin 15 miljoonan euron ostositoumus tuulisähkötuotannosta per vuosi ?

  (24h x 365d x 125MW x 35% x 40€/MWh = 15.330.000€)

  20.9.2019

Kommentoi