Ajankuva-yksi sellainen.

Kuolevan käärmeen lailla matelevassa leipäjonossa hauraat kädet puristavat rollaattorin kohmeisia kahvoja. Pakkanen nipistää varpaista ja pohjoinen viima jäätyy pisarana poskipäälle.

Yöllä yksinäisyyden kylmä polvi pyrki peiton alle, etäinen muisto elämänkumppanista lämmitti ja saatteli uneen.

Ohikulkevien lasten ilo tarttuu suupieleen, menestyjien tuijotus sattuu sieluun.

Ikänsä työtä tehneellä jäljellä enää häpeä, eikä siihenkään ole varaa.

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Ajankuva-yksi sellainen.”

 1. Samalla haittamaahanmuuttajat valittaa ruokansa laadusta ja päivärahojen määrästä lämpimässä hotellin omaisessa asunnossaan, vaatimuslista on pitkä koska he voi vaatia..

 2. Jos ei kelpaa tarjottu sapuska haittamaahanmuuttajille, niin tarjottakoon heille roskaruokaa.Roskaruoka ei ole paskaruokaa, vaan esim tuplahampurilainen kaikilla mausteila. Tämä oli suvakin päiväuni.

  Mun miälestä, jos ei sapuska kelpaa,olkoon syömättä. Niin sanoi äitinikin meille pojille pieninä poikina, kun rahat oli vähässä ja ruoka sen mukaista. Se oli silloin, kun sossun luukuista ei vielä tiedetty mitään.

 3. Tulee lähes päivittäin tervehdittyä ja juteltua naapurin leskirouvan kanssa, jolla jo hyvät 90 vuotta mittarissa. Nöyränä ja kerta toisensa jälkeen rikkaampana niin häntä kuin myös kaltaisiaan kuuntelee.

  Pieni eläke palkkiona siitä,että rakensivat tämän maan kovalla työllä ja antaumuksella, suurella sydämellä ja lujalla uskolla paremmasta.

  Ajoin ajattelee itsekin jotain tehneen ja muka antaneen, mutta aika kermaperseeksi sitä on saanut syntyä.

 4. ”Ajoin ajattelee itsekin jotain tehneen ja muka antaneen, mutta aika kermaperseeksi sitä on saanut syntyä.”

  Eikös kuitenkin hyvätuloinen ja pitkäikäinen Kiljusten herrasväki kilju lisää mania, jotta pääsisi rellestämään heitettyään hohtimet kaivoon?

  1. ”Vaalit tulossa – muutosvaalit.
   Aiheena vanhusten hoito, maahanmuutto ja nykymenon torppaus.”

   Ja ilmastonmuutosvaalit, koska kansanviholliset yrittävät tärvellä valtion ja kansan talouden tuulisähkön ja sähköautojen avulla. Myös sähkön toimitusvarmeeden tärveleminen ja luonnon tärveleminen tuntu olevan heille tärkeää maamme kansan vahingoittamiseksi.

   Sehän on ollut jo ennestään tuttua, että juuri nuo samat tahot ovat pyrkineet köyhdyttämään valtion ja kansan ja tuhoamaan sen maailmalla ylistetyn kulttuurin mahdollisimman suuren maahanmuuton avulla.

 5. Niin sitä vanhaa sukupolvea jotka tällekin sukupolvelle omistaan antoi kuten Valtiolle ja miten heitä osaa ainakin nyt kohdellaan – painokelvottomuutta – joten antaa olla täällä sanomatta ” ettei uhriuduta rasisteiksi ”.

  Voiko esim.kuolemaan johtaneita tapauksia/-vanhuksia heiltä jälkeen päin Anteeksi pyydellä : Johdon/ diilien saattelemana : Ei sitä kuolleet ole enään todistamassa,kuulemassa.

 6. Äänestämällä oikein voit vaikuttaa vähäosaisten arkeen ja myös juttelemalla Mikan esimerkkiä noudattaen

 7. Äänestulokset, hallituksen muodostaminen eri neuvotteluineen painopisteineen kuin niiden noudattaminen 4vden periodilla ratkaisee arjessa käytännön toimivuuden.

   1. Juu, äänestä demareita, vasureita, virheitä ja rasistisia ruotsalaisia, niin saat lisää veroja, lisää velkaa, rahan holtitonta jakamista ”perustuloina” yms. vastikkeetta yhteiskunnalle mitään mielestään velkaa ja vastuuta olemattomille telintapa-anarkisteille, holtitonta tukea sähköautoille, kävelybulevardeja moottoriteille ja lisää rahaa oolantilaisille mannersuomalaisten verorahoista.

 8. Niin omalta osalta yli 40 vuotta veroja maksaneena pitänee todeta,
  että tässä loppupuolella päättäjämme ovat myyneet keräämäämme valtionkin omaisuutta
  – ensin huonolla hoidolla ja sitten ale-myyntiin heille jotka osaavat rahastaa.
  – Oikeastaan taitamattomia poliittisia päättäjiä ei pitäisi päästää päättämää?

Kommentoi