Ei olla köyhiä, eikä kipeitä.

Korkeakouluista pitää poistaa EU-ja ETA alueen ulkopuolisista maista tulevien opiskelijiden lukukausimaksut.

Valtio voisi maksaa biokaasu / bioetanolikonvertoinnin kaikille halukkaille fossiilista polttoainetta autoissaan käyttäville.

Pari viikonlopun aikana hallistuspuolueiden taholta tullutta esitystä paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Onhan se nyt niin, että ilomielin maksamme esim. venäläisten, kiinalaisten, jenkkien ja totta kai halukkaiden afrikkalaisten korkeakoulutuksen, kuten teimme aiemminkin, ennen viime hallituskautta.

Bensiini ja diesel autojen konverointi biopolttoaineilla toimiviksi ei Li Anderssonin mukaan maksa kuin korkeintaan kymmeniä miljoonia, Gasum taasen arvoi laskun olevan maksimissaan välillä 5,3-10,7 miljardia euroa, mutta eihän erona ole kuin nollat loppupäässä.

Harmi kun nykyiset hallituspuolueet eivät ole olleet vallassa jo vuosikymmentä, sillä heidän johdollaan olisimme välttäneet kaikki mahdolliset vyönkiristykset ja säästökuurit, kun rahaa on ja laulu raikaa.

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Ei olla köyhiä, eikä kipeitä.”

 1. Näin se menee, Mika!

  Tähän lukukausimaksuihin yms. kannattaa tutustua tarkkaan. Suomi on menettänyt hurjan määrän lukukausimaksuja jo. Siksi ettei niitä peritä? Siksi että vasemmisto haluaa ilmaista? Ehei – vaan siksi ettei maahanmuuttoviranomaiset kerkeä tekemään lupia opiskelijoille. Tänne tullaan rahat kourassa mutta ei kelpaa.

  Typeryys ei tunne rajoja.

 2. https://www.vihreat.fi/blogit/iiris-suomela/2019/11/opiskelijoihin-panostaminen-suomen-tulevaisuuteen-panostamista

  17.11.2019 — Iiris Suomela (vihr.)

  Valitettavasti pian vuosituhannen vaihtumisen jälkeen kehitys alkoi kääntyä pakkasen puolelle. EU-maiden ulkopuolisille opiskelijoille otettiin käyttöön lukukausimaksut. Opintotuen ostovoiman annettiin heikentyä, ja lopulta jo valmiiksi täysin riittämättömäksi käyneestä tuesta leikattiin neljäsosa. Suomalaisiin korkeakouluihin on ennätyksellisen vaikeaa päästä sisään, koulutustaso on laskussa ja opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet.

  **
  Iiris Suomela (vihr.): ”Opintotuen ostovoiman annettiin heikentyä, ja lopulta jo valmiiksi täysin riittämättömäksi käyneestä tuesta leikattiin neljäsosa.”

  On se vaan kauheaa: Tuki oli riittämätön ja sitä vielä leikattiin.

  Varmaan monella ennen 80-lukua opiskelleella on kovin erilaisia kokemuksia kuin Iiriksellä. Opiskellessani Helsingissä asuntoni koko oli 10 m², ilman omaa WC:tä – ei mitään tukea yhteiskunnalta

  **
  Iiris Suomela (vihr.):

  https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006072979.html

  SUOMELA ON syntyjään hervantalainen. Hänen äitinsä asui 90-luvulla opiskelija-asunnossa – samoin kuin Suomela nyt itse.

  Toinen kysymys on, kuinka pitkään kansanedustaja 17 neliön kämpässä viihtyy. – Jonkun verran väljemmin voisi asua, Suomela myöntää miettivänsä.

 3. Toivotetaan lähi-idästä moniosaajat opiskelemaan ilmaiseksi Suomeen, ongelmat on ratkaistu…

 4. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/aina-vain-jarjettomammaksi-menee-li-anderssonin-autoavaus-poyristyttaa-kokoomuksessa/0d986dbe-6d8c-422e-98b4-98e10d6727ec

  18.11.2019

  ”Aina vain järjettömämmäksi menee!” – Li Anderssonin autoavaus pöyristyttää kokoomuksessa
  .
  Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajien Heikki Vestmanin ja Timo Heinosen mielestä Anderssonin ehdottaman toimen hintalappu olisi valtava.
  .
  ”Aina vain järjettömämmäksi menee! Suomessa on reilu 2,6 miljoonaa bensa- tai dieselkäyttöistä henkilöautoa liikennekäytössä. Kun auton kaasukonversio maksaa noin 2000-4000 euroa, ministeri Anderssonin ehdotus kustantaisi veronmaksajille noin 5,3-10,7 MILJARDIA euroa”, väittää Heikki Vestman Facebookissa viitaten kokoomuksen äänenkannattajan Verkkouutisten laskelmaan.
  .
  ”Punavihreät luulevat, että (muiden) rahaa saa loputtomasti seinästä. Muiden rahat kuitenkin loppuvat aikanaan. Ja tällä menolla hyvin nopeasti”, Vestman jatkaa.
  .
  Myös Heinonen tuo tviitissään esiin saman luvun kuin Vestman.

  ”Näille Li Anderssonin lupauksille ei taida enää edes mestarilupaaja Antti Rinne pärjätä?” Heinonen naljailee.

  ****
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/undefined/f341a579-0f7d-4596-a583-05a01e76a0e7
  Suomen veropohja murenee – 8 miljardin verotulot autoilusta hupenevat kohta käsiin

 5. Kuulin juuri Petteri Orvon (kok.) sanovan, että Suomi on sivistynyt ja vauras maa. Siksi meidän pitää auttaa hädässä olevia. (Yle A-studio, 18.11.2019)

  Asunnottomalle tai leipäjonossa olevalle suomalaiselle tuo Orvon sanoma on varmaan kummaa kuultavaa.

  Kun pakolaistsunami alkoi vuonna 2015, hallituksemme nosti kädet ylös – jokaiselle joka halusi Suomeen tulla, oli taattava vapaa sisäänpääsy.

  Kaikille tulijoille tarjottiin maksimaalinen ylöspito – mitään ei säästelty.

 6. Oikeastaan aika mielenkiintoinen keskustelu

  https://areena.yle.fi/1-4584854

  A-studio 18.11.2019

  Perussuomalaiset ja kokoomus kisaavat suurimman puolueen paikasta. Studiossa kohtaavat oppositiojohtajat Jussi Halla-Aho ja Petteri Orpo. OneCoin-pyramidihuijaus vei kymmenientuhansien suomalaisten rahat. Vieraina rikoskomisario Marko Leponen keskusrikospoliisista ja kybervaluuttoihin perehtynyt tutkija Juri Mattila Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlasta. Juontajana Katri Makkonen. #yleastudio

 7. Petteri Orvon (kok.) sanoo, että Suomi on sivistynyt ja vauras maa.

  ***
  https://www.hs.fi/talous/art-2000006313554.html
  19.11.2019

  Kansainvälinen valuuttarahasto varoittaa Suomea: Hallitus ei saa velkaantumista kuriin 2023

  HALLITUKSEN tavoite lopettaa Suomen velkaantuminen vuonna 2023 tuskin toteutuu, arvioi Kansainvälinen valuuttarahasto IMF Suomen taloutta koskevassa katsauksessaan. IMF:n ennusteen mukaan julkisen talouden tulot ja menot eivät ole tasapainossa vuonna 2023.
  .

Kommentoi