Huulipunahallituksen hapuileva alku.

Sitä jollain tavalla halusi uskoa, että Rinteen postijupakka oli jo sellainen näytelmä ettei toista vastaavaa tule ja osin näin onkin, tuli vielä sekavampi al- Holi.

Mites Marin sanoikaan, ”puhutaan asiat halki ja palautetaan luottamusta”.

Toisaalta Marin myös ilmoitti, että al-Holi asiassa palautuslennoilla ( joista ei siis ole edes suuunnitelmia) on hallituksen hiljainen hyväksyntä, jota ei toki ole muistettu Kulmunin mukaan ilmoittaa Kepulle ja Pekka onkin nyt asiaa tupaillassa salvittämässä.

Viisikko seikkailee tai oikeastaan sekoilee.

Siis juma****a millaisen sirkuksen tuo rytmiryhmä on nyt jo toiseen kertaan saanut aikaiseksi?

Mitä sitten seuraa kun sama ryhmä lähtee sekoittamaan sote ja sotu kenttää?

 

Jaa käyttäen:


37 Replies to “Huulipunahallituksen hapuileva alku.”

 1. Valitettavasti todellisuus tulee olemaan tarua ihmeellisempi – ja kumalattomasti kalliimpi.

 2. Mikaa kritisoin voimakkaasti mielestäni tökeröstä ja halventavasta otsikosta. Tietenkin saat sen pitää, mutta mielestäni suomalainen miehen ei sovi puhutella naisia tuolla tavoin.

  Mutta hallituksen tilan osalta tämä on ihan totta. Mahtaako paria viikkoakaan kestää tämä poppoo…

  1. Kyuu, pidän otsikon, ilman vähäisintäkään omantunnon tuskaa ja ymmärtääkseni sinäkin olet sitä mieltä ettei sukupuolella saa olla merkitystä, joten jos hallitus nimetään sss-miehiksi, niin aivan yhtä hyvin hallitus voidaan nimetä huulipunahallitukseksi?

   Kyse on poliittisesta instituutiosta, ei henkilöistä.

 3. Tottahan se on, että al-Hol -kysymys on kuuma peruna hallitukselle. Yksikään ministeri, jonka toimialaan asia liittyy ei anna selkeitä vastauksia. Ei sitten millään.

  Kaikki tuntuvat olevan asiasta kysyttäessä pelkkien lehtitietojen varassa. Viimeksi näin totesi Keskutan puheenjohtaja Katri Kulmuni illan A-studiossa.

  Viestintä hallituksen sisällä ja myös ulospäin kansalaisille on kyllä surkealla tasolla. Ei näin saisi olla. Huhumylly jauhaa ja ottaa lisää kierroksia, kun päivittäin tarinat muuttuvat riippuen siitä keneltä kysytään.

 4. Antti Rinteen mukaan valehtelu on osa suomalista politiikkaa – eli voiko tähänkään luottaa?

  ***
  ”Ulkoministeri Pekka Haaviston mukaan mitään konkreettista operaatiota, joka voitaisiin toteuttaa, ei ole nyt käynnissä.”
  .
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006340276.html
  HS näki poliisin asiakirjat: Ulko¬ministeriössä on laadittu suunnitelma kaikkien halukkaiden suomalaisten kotiuttamiseksi al-Holista
  .
  Poliisin asiakirjat osoittavat, että suomalaisten kotiuttamisesta on ollut konkreettisia suunnitelmia poliisijohdossa ja ulkoministeriössä. Ulkoministeri Pekka Haaviston mukaan mitään konkreettista operaatiota, joka voitaisiin toteuttaa, ei ole nyt käynnissä.

  1. ”Ei ole NYT käynnissä”
   Se ei tarkoita, ettei se operaatio olisi jo tänään käynnissä…

 5. Nyt jo alkaa Keskusta js Demarit olla toistensa kraiveleissa kiinni. Veikkaanpa että nyt on kysymyksessä aita, josta ei päästä sivistyneesti yli, haavoittuneita tulee aina.

 6. Uusi hallitus ei ole ehtinyt panemaan asiassa tikkua ristiin vielä millään tavalla lukuun ottamatta muutamaa yksitäistä lausuntoa. Marinin lausunto taas viittaa Rinteen hallituksen lokakuun iltakouluun – ei muuta. Se, että ilmassa lentää mitä ihmeellisempiä etukäteis-syytöksisä on enemmänkin opposition agitoimia.

  Aivan varmaa on että presidentti on taustalla, että asialle saadaan pian oikea lähestymiskulma. Miksei aikaisemmin, koska tämä on ulkoministeriön toimialaa ja osittain ulkopoliittinen kysymys.

  Al Hol näyttää olevan persuille uusi Luukkaan evankeliumi ja Joululahja terroristeilta. Onneksi olkoon !

  1. Kun asian tiimoilta ”uuden” hallituksen keskeiset toimijat ovat samoja (olivat hetken toimitusministereitä) kuin ”kuopatun” hallituksen niin hallituksen vaihtumiseen on aika turha vedota.

    1. Minulta on jotain nähtävästi mennyt ohi, kun asiassa keskeiset toimijat ovat ulkoministeriö, sisäministeriö sekä sosiaali ja terveysministeriö, joissa ei ole tapahtunut vaihdoksia. Päämisteri Marin on ollut jo aiemmin hallituksen iltakouluissa ja sekä hän, että valtionvarainministeriksi vaihtunut Kulmuni ovat molemmat olleet jo aiemmin UTVA:ssa.

 7. Vastuuministerit ovat Haavisto, Ohisalo ja Kiuru, vieläpä juuri tuossa järjestyksessä ja Haavisto totta kai varsinainen vastuuministeri, Ohisalo kakkosena ja Kiurun ministeriötä asia myös koskee.

  Kuten aiemmin mainitsin Marin on ollut jo Rinteen hallituksessa iltakouluissa ja UTVA:sa, joissa asiasta on jotain keskusteltu, asia jonka Marin myös itse toi esille.

  En nyt ymmärrä mikä asian tiimoilta olisi muuttunut ja miten.

  Marin on myös antanut tukensa vastuuministereille ja heidän toimille.

  1. Ymmärrys hoi, äly älä jätä – pääministerinäkö Marin on iltakoulussa ollut, entä muut toheloineen Rinteen alaisina olleet ?

   Nyt on uusi hallitus, jonka tehtävänä on ratkaista asia niin pian kuin vain on mahdollista.

   1. Minä kun olen vaan tällainen tavallinen kuolevainen niin en ehkä ymmärrä esittämääsi suurta muutosta tapahtuneen, kun todellisuudessa pääministerin nimen lisäksi mikään ei ole muuttunut.

    En mielestäni esittänyt Marinin olleen pääministerinä iltakoulussa, mutta itsekin viittasit Marinin tarkoittaneen iltakoulua, joten hän on ollut asiantiimoilta läsnä ja nyt pääministerinä antanut vastuuministereille tukensa, kuin myös tähän astiselle, jo Rinteen aikana alkaneelle toiminnalle.

    Uusi hallitus tekee, jos tekee päätöksen ihan juuri sen toiminnan pohjalta, jota jo Rinteen hallituksen aikana on ajettu ja edistetty, tai siis virallisesti ollaan oltu ajamatta ja edistämättä.

    Ainoa todellinen muutos asiassa on se, että asia suunnitelmineen on tullut osa osalta julki, joka aiheuttaa valtavaa paniikkia.

 8. Uusi pääministeri toimii omalla mandaatillaan eikä ota neuvoja edellisiltä tai toimi edes välttämättä samoin painotuksin kuin edeltäjänsä hallitusohjelman sisällä. Eikä ainakaan tässä asiassa, joka on tullut kuumaksi perunaksi Halla-ahon levittämän suuren väärän informaation vuoksi.

  Hallituksen tehtävänä on oikaista Hall-ahon hörhöily ja asettaa asiat sille kuuluvaan järjestykseen ja pian.

  1. Ahaa, tämä oli ainakin minulle uutta tietoa ja vastoin sitä mitä pääministeri Marin on tuonut esille omissa ulostuloissaan asian tiimoilta.

   Halla-aho ei tähän asiaan kuulu mitenkään muutoin kuin koko opposition taaksen saaneen perustellun välikysymyksen ensimmäisenä allekirjoittajana.

  2. Hallituksen tehtävä on korjata edellisen hallituksen hörhöily ja vastuusta luistaminen ja tehdä lain mukaisesti päätös asiassa suuntaan taikka toiseen.
   Hallituksen tehtävä on myös oikaista Haaviston hörhöily ja julkistaa asiassa tehdyt puuhastelut, koska kansalla on oikeus tietää tosiasiat.

  3. ”Uusi pääministeri toimii omalla mandaatillaan eikä ota neuvoja edellisiltä..”

   .. eikä ota neuvoja..

   Perustuuko tämä väittämä varmaan tietolähteeseen, vai onko se pelkkää mutu-arvailua?

 9. Eihän valtioneuvosto voi perustuslain mukaan ”hiljaisesti hyväksyä” mitään. Ei voi päättää hyväksyä tai hylätä mitään. Hallituksen iltakoulussa aterioinnin ja kahvin ja konjakin lomassa käydyt keskustelut ovat vain tupakkaturinaa perustuslain mukaista valtioneuvoston päätäksentekoa vasten tarkasteltuna.

  Ollakseen päätös – hyväksyvä tai hylkäävä – se vaatii käsittelyn valtioneuvoston virallisessa istunnossa, esittelyn ja hyväksymisen, nuijan kopautuksen ja merkinnän pöytäkirjaan. Tätä vaati tasavallan presidenttikin äskettäisessä puheenvuorossaan. Oikeuskanslerin on nyt toimittava ja otettava kantaa pääministeri Marinin vaivihkaa ujuttamaan perustuslain vastaiseen ”hiljaa hyväksymiseen”.

  Harvoin on oppositio ollut yhtä oikealla asialla laillisen menon puolesta kuin nyt tekemässään välikysymyksessä joka toivottavasti palauttaa pääministeri Marinin maan pinnalle ”hiljaa hyväksymisen” laittoman palatsikaappausyrityksen parista.

  Ympäri maailmaa saatu suitsutus ja hymistys on heti pääministeriyden ensi metreillä v ienyt Marinin vallatäyteisyyden illuusion valtaan valtioneuvoston nimissä laittomasti ”hiljaisesti hyväksymään” asioita joista voi päättää vain julkisesti ja läpinäkyvästi perustuslaissa määrätyin muodoin. Hallitustyöskentely ei ole leikkimisen paikka.

  1. Ymmärsithän Viljo, että se hallitus oli Rinteet hallitus ja iltakoulu lokakuussa. Uusi ei ole ehtinyt saada rattaita tämän tiimoilta vielä edes pyörimään muutamaa kommenttia lukuun ottamatta.

   1. On se uusi sen verran ehtinyt, että on antanut tukensa aiemalle toiminnalle ja suunnitelmille, ilman minkäänlaista viittaustakaan siitä, että olisi jotain uutta olisi tulossa.

    Enkä kyllä vieläkään ymmärrä mistä se merkittävä muutos olisi tulossa, kun sellaista ei kukaan hallituksen toimesta esitä vaan päinvastoin pitäytyvät pääministeriä myöden aiemmassa.

 10. Kuten toiseen blogiin kommentoin, Marin on todennut, että suunnitelmilla on hallituksen hiljainen hyväksyntä. Ei Marin käyttänyt mennyttä aikamuotoa ”oli”.

 11. Asiasta on turistu edellisen pääministerin Rinteen aikana valtioneuvoston iltakoulussa. Mutta istuva pääministeri Marin on nyt väittänyt tuon iltakouluturinan olevan valtioneuvoston ”hiljainen hyväksyntä”. Marinin väittämä on perustuslain vastainen, Marin yrittää väittämällään esittää pelkän iltakoulukeskustelun valtioneuvoston päätöksenä, mikä ollakseen sellainen vaatisi perustuslaissa säädettyjen valtioneuvoston päätöksentekomuotojen noudattamista. Marinin tässä toiminnassa on palatsikaappauksen yrityksen piirteitä. Caveant consules!

   1. Olisi voinut kertoa totuuden.
    Termillä ”oli” olisi kertonut sen olleen edellisen hallituksen puuhastelua, mikä ei perustunut lakiin valtioneuvoston päätöksien osalta eikä siis ollut päätös, vaan poliittista käsienpesua.
    Termillä ”on” Marin kertoi sen olevan nykyisen hallituksen hyväksymää, mikä myöskään ei perustu lakiin valtioneuvoston päätöksien osalta eli jälleen poliittista käsienpesua laillisen päästöksen sijaan.

 12. Väite hallituksen hiljaisesta hyväksymisestä on yksiselitteisesti valhe. Joka tällaisen väitteen esittää on yksiselitteisesti tietoinen valehtelija.

  1. Eihän tässä hallitus ole tehnyt virallista hyväksyntää laillisesti missään, vaan Rinteen hallituksen lokakuinen iltakoulu on antanut hiljaisen hyväksymisensä viranomaisvalmisteluun.

   1. Valtioneuvoston iltakoululla, joka on vailla perustuslaillista statusta oleva ministerien ja myös useiden muiden poliittisten toimijoiden (kokouksen kokoonpanoa ei ole missään vahvistettu – riippuu koolle kutsuvan pääministerin tapauskohtaisesta harkinnasta) epävirallinen keskustelutilaisuus, ei ole toimivaltaa antaa valtioneuvoston nimissä mitään hyväksymisiä tai hylkäämisiä tai päätöksiä ei hiljaisesti eikä ääneen.

    Jos Rinteen hallituksen lokakuinen iltakoulu on jotakin viranomaisvalmistelusta sopinut olisi sovittu asia tullakseen koko hallituksen hyväksymäksi pitänyt käsitellä seuraavassa valtioneuvoston virallisessa istunnossa perustuslain määräämien muotoseikkojen mukaisesti. Näin ei ole tapahtunut, joten minkäänlaista valtioneuvoston hyväksymistä iltakoulussa käydyille keskusteluille ei ole olemassa.

    On ollut vain ulkoministeri Haaviston yksittäisenä ko. vastuualueen ministerinä ilman mitään koko hallituksen hiljaistakaan hyväksymistä käynnistämät selvitykset. Tähän hänellä on ollut tavanmukainen ministerin toimivalta kunhan on toiminut laillisessa järjestyksessä ministeriönsä tontilla. Ulkoministeriön virkamieskunnan mukaan ministeri Haavisto ei ole näin toiminut.

    Väittäessään julkisuudessa tällä toiminnallaan olleen koko hallituksen hiljainen hyväksyntä ministeri Haavisto puhuu silkkaa pötyä. Vakavamman luonteen sama pötypuhe saa kun sen on esittänyt myös pääministeri Marin.

    Valtioneuvosto ei voi antaa mitään hiljaisia hyväksymisiä – ainoastaan virallisia.

   2. Jos Marin sanoo, että asialla ON hallituksen hiljainen hyväksyntä, se tarkoittaa nykyistä hallitusta.
    Suomen kielessä preesensillä ja imperfektillä on selkeä erilainen merkitys.
    Imperfekti ”oli” tarkoittaa mennyttä ja preesens ”on” tarkoittaa nykyhetkeä.

    1. Ollaan kansanvallan ja laillisen demokratian kannalta hyvin, hyvin vaarallisella ja tuhoisalla tiellä jos epämääräiseksi jäävä ryhmä ministereitä alkaa väittää valtioneuvoston istunnon ulkopuolisessa neuvottelukokouksessa (esim. hallituksen iltakoulu) esittämiään näkökohtia koko hallituksen kannanotoksi. Tällainen ministerien pienen sisäpiirin toiminta omaa hyvinkin palatsikaappauksen piirteitä. Vakavammaksi tämä tulee jos tällaisessa perustuslain ulkopuolisessa toiminnassa mukana on myös pääministeri.

 13. Onkohan meillä kolme hallitusta : Keskustalainen, SDP-läinen ja Haavisto-lainen
  *
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tapaus-al-hol-sanna-marinin-sanat-hiljaisesta-hyvaksynnasta-ihmetyttavat-keskusta-johtaja-emme-ole-hyvaksyneet-kenenkaan-lennattamista-tanne/764e3c17-21af-475f-86dc-50865d588ad7
  11.12.2019

  ”Keskusta ei ole hyväksynyt hiljaisesti eikä äänekkäästi kenenkään lennättämistä tänne”, Antti Kurvinen sanoo. Al-Holin suomalaisia lapsia on autettava, mutta terroristeja ei pidä tukea tai auttaa, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni puolestaan linjaa.

  *
  Keskusalaisilta tiukkoja ulostuloja tapaus al-Holista – Kärnä: ”Jääkööt sinne”

  Nyt keskiviikkona ihmetystä sosiaalisessa mediassa on herättänyt pääministeri Sanna Marinin (sd) Ylelle antama lausunto, jonka mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toimintalinjalle on annettu hallituksen hiljainen hyväksyntä.

 14. Kuinkahan moni meistä on ollut kärpäsenä katossa kuuntelemassa valehtelua. Sitä on tällä hetkellä liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi, jota kukaan ei pysty erottelemaan.

  Sen minäkin olen omin korvin kuullut, kun kaksi hallituksen ministeriä puhuu peräkkäisinä päivinä vastakkaisilla tavoilla.

 15. Antti Rinteen kohdalla valehtelu kävi ainakin haitaksi – hyvin hän silti näyttää pärjäävän ..

  ***
  https://www.kaleva.fi/videot/paaministerin-paikalta-eronnut-antti-rinne-torui-keskustelukulttuuria-itsenaisyyspaivan-vastaanotolla-puhtaalla-valehtelulla-saattaa-parjata-myos-politiikassa/11553/
  6.12.2019

  Pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne torui keskustelukulttuuria itsenäisyyspäivän vastaanotolla: ”Puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä myös politiikassa”

Kommentoi