Kallis lohi – 7510€

Salakalastajalle kävi kylmät, kun idiootti meni kehuskelemaan somessa saaliillaan:

”Oikeus on määrännyt ensimmäistä kertaa salakalastajan maksamaan tuntuvan korvauksen valtiolle rauhoitetun Saimaan järvilohen pyydystämisestä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen miehen kalastusrikkomuksesta sakkoihin ja korvaamaan pyydystämänsä Saimaan järvilohen. Lohen hinnaksi tuli 7 510 euroa.

Mies pyydysti Lieksankoskesta 84-senttisen rasvaevällisen järvilohen. Tapaus paljastui kalastajan kerrottua järvilohisaaliistaan sosiaalisessa mediassa. Mies tunnusti tekonsa oikeudessa.”

Kalliiksi kävi, mutta kielletty mikä kielletty.

Olisi varmasti helppo verrata joihinkin muihin rikoksiin ja niistä määrättyihin korvauksiin sillä lopputuloksella, että korvaussumma on kohtuuton, mutta kalastuksen ystävänä jätän vertailun muille.

Kalastaminen olisi helppoa ja halpaa jos jättäisi noudattamatta kalastukselle asetettuja rajoituksia, mutta itse uskon etteivät rajoitukset ole turhia, vaikkakin niistä voidaan väitellä.

Jaa käyttäen:


One Reply to “Kallis lohi – 7510€”

  1. Juu itekin kerran kavereiden kanssa salakalastettiin tenolla. Rannalta heittäen virveleillä paikassa jossa vain perho ilman painoa olisi ollut luvallinen pyyntiväline. Mä en saanut mitään mutta kaverini uistimeen iski kolmekiloinen kirkaskylkinen lohi. Jäätiin kiinni, kun maanomistaja osui paikalle. Ei tehnyt meistä ilmoitusta, mutta maksuksi otti pari vaappua kalapakeistamme.

Kommentoi