Korruptiovapaa Suomi ?

Sitra ”on suomalaisten tulevaisuustalo, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus” .

Yle:n MOT kertoi juuri demarien ”rakennusbisneksestä” ja samalla viikolla valittiin Sitralle,Suomen tulevaisuusrahasto uusi yliasiamies ja tulevaisuus professorin sijaan valituksi tuli menneisyyden komissaari, eikä puolesta äänestäneet yllättäneet.

Kyse ei kuitenkaan ole politiikasta vaan puhtaasta pätevyydestä, eikö olekin?

 

 

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Korruptiovapaa Suomi ?”

 1. Kyllä kaverille pitää se kultainen oksa hommata.
  Saattaahan jonain päivänä itsekin tarvita ja ”hyvät teot” muistetaan puolueiden johdossa.

 2. Suomessa ei ole katutason korruptiota. Et selviä sakoista maksamalla poliisille. Mutta poliitikot ja muut vallanpitäjät kyllä kahmivat omaan laariin minkä ehtivät. Kun katselen Ukrainan presidentin tähdittämää ”Kansan palvelijaa” jossa presidentti taistelee korruptiota vastaan, niin tulee mieleen välillä, että tuollaista se on Suomessakin. Kun ajattelee kaikkia puoluetukia, poliittisten nuorisojärjestöjen avustuksia, sopeutumiseläkkeitä, asunnoilla kikkailiuja ja taksilla ajeluita niin vaikuttaa komediasarjalta.

  Sarjassa presidentti kieltäytyy menemästä töihin limousinella ja hyppää bussiin. Oligarkkinen luottomiehenä toimiva pääministeri kommentoi, että olisi pitänyt kutsua ensin media paikalle. Presidentti kuitenkin vakuuttaa, että kyseessä ei ole pr-temppu vaan että hän aikoo kulkea bussilla töihin joka päivä. Sitten pari päivää sitten näkyi, miten suomalaiset poliitikot menivät ratikalla naama virneessä. Tuli heti mieleen ne kansan piikkiin ajetut taksimatkat, kun muutama sata metriäkin on ajettu taksilla.

  Mihinköhän ne Postin keräämät miljoonatkin ovat menneet, kun ei riitä enää palkkarahaa työntekijöille?

 3. Asiantuntijaorganisaation johtoon valittiin poliitikko vaikka tarjolla olisi olut jo vuosia tulevaisuustutkimusta tehnyt professori, jolla lienee melkoisesti kokemusta vastaavanlaisen organisaation johtamisesta.

  Antti Lindman perusteli Kataisen valintaa mm. sillä, että Kataisella on laajat kansainväliset verkostot. Eiköhän näin liene myös professori Wileniuksella.

  Uskon, että Wileniuksella olisi ollut tuoreempia ideoita Sitran kehittämiseksi kuin Kataisella konsanaan.

  Mutta veljeä ei jätetä.

 4. Saattaa olla että Wilenius olisi ollut parempi vallinta mutta on niinkin että tieteen teossa ansioitunut ihminen usein käytännön askareissakin osoittautuu teoreetikoksi luontonsa mukaisesti.
  Kataisen kokemus ja työssä muodostuneet verkostot ainakin teooriassa lienevät hyvää taustaa uudelle tehtävälle.

  – mielenkkiintoista että Lindtman (SD) puolustelee Kataista (Kok), nävertääkö yhtään väitettä että valinta tykkkänään poliittinen
  – olisiko toimesta maksettava muhkea palkka harmittanut samoja ihmisiä kun nyt on Kataisen kohdalla

  1. Kalle – jopa Esko Aho varoittelee tulevaisuuden harmaista näkymistä,kantautuen viiveellä tännekin mutta kuten tunnettua kaikki lienee politiikassakin mahdollista ?

 5. En epäile Kataisen suhdeverkkoja millään tavalla, mutta realistina uskon, että henkilö joka toimii parin miljardin euron ”kassanvartijana” saa kyllä suhteita ihan riittävästi vaikka ei sitä ennen olisi tuntenut kuin naapurin mummon.

  Nimitys on puhtaasti poliittinen ja niin tyypillinen maan tapa, Kepu oli ensin vähän Wileniuksen takana, mutta katsotaanhan mitä jäsenkirjaa kantaa seuraava Kelan pääjohtaja.

  Poliittiset virkanimitykset ovat syöpäkasvaimia yhteiskunnassa ja mitä enemmän niitä on, sitä pienempi merkitys on demokratialla puolueiden ankkuroidessa asemansa virkakoneistoon.

  Jos joku vielä aidosti uskoo kepun ja tällä kertaa demarien maakuntauudistukseen ja sen byrokratiaa vähentävään / selkeyttävään voimaan,niin pyydän miettimään asiaa uudemman kerran sillä tuloksena muodostuu uusi hallinnontaso uusine poliittisine virkoineen.

  1. Uusine poliittisine virkoineen eli suojatyöpaikkoineen ja samalla kustannuksineen.

 6. Sinänsä mielenkiintoista, että PS tuki Wileniusta jonka mukaan Sitrassa on liikaa suomalaisia ja ainakin puolet pitäisi olla ulkomaalaisia.

Kommentoi