Minä kannatan maksuttomuutta!

Näin vaalien alla esitetään varsin vauhdikkaita visoita palveluiden maksuttomuudesta ja herkästi suivaannutaan erimielisille.

No ihan avoimesti minä kannatan päiväkotien, peruskoulun, toisen asteen koulutuksen ja korkeakoulutuksen täydellistä maksuttomuutta.

Kannatan myös maksuttomia terveyspalveluita,suun terveys mukaanlukien ja maksuttomia vanhuspalveluita.

Ehdottomasti kannatan maksutonta joukkoliikennettä ja maksuttomia kulttuuri ja vapaa-ajan palveluita.

Loppujen lopuksi kannatan myös maksutonta hautauspalvelua.

Kannatuksestani huolimatta yksi pieni ongelma tässä on, nimittäin maksuttomia palveluita ei ole, eikä tule olemaan olemassa.

 

Jaa käyttäen:


16 Replies to “Minä kannatan maksuttomuutta!”

 1. Peesaan Mikan vaateita maksuttomuuteen, huolettomampaa olisi ihmisen elo kun yhteiskunnan palvelut paremmin kattaisivat arkeamme.
  Mutta en tyytyisi näihin maksuttomuuksiin vaan vaadin myös lisää lääkäreitä, poliiseja, KELA työntekijöitä, vanhustenhoitajia ja olisihan myös monta muuta paikkaa joissa henkilöstön vähyys on ongelma kansalaisille.

 2. Varmaan pitäisi sitten lähettää palkka suoraan valtiolle, edes näkemättä sitä. Mitä sillä sitten tekisikään, jos kaikki hoidetaan valtion toimesta.

  1. Pentti, ei kai maksuttomien palveluiden vuoksi tarvitse palkkapussiaan valtiolle toimittaa, silloinhan palvelut olisivatkin maksullisia.

   😉

   1. Just juuri niin, näinhän sitä aina luullaan. Se on melkein sama, kun luullaan sähkön syntyvän pelkästään pistokkeessa.

 3. Joukkoliikenteen sekä osan kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluiden osalta maksuttomuus ei ole toimiva ratkaisu. Lisäksi Suomen ikäpyramidi on sen muotoinen, että vanhuspalveluiden osalta maksuttomuus ei ole realismia.

 4. Vogoni, onko minkään palvelun maksuttomuus realismia, vai pitäisikö sitä vaan tunnustaa ettei maksuttomia palveluita ole, eikä tule olemaan, kuten avauksen lopussa totesin?

 5. Maksutonhan yleensä tulkitaan käyttäjälle suoranaisesti maksuttomana. Kyllä sillä perusteella mm. koulut ja kirjastot on syytä pitää maksuttomina.

  1. Näin toki tulkitaan, mutta näin vaalien alla kun kaikenlaista luvataan ja tavoitellaan olikin tarkoitus muistuttaa realismista.

   Samaa realismia toivoisi niin puolueille kuin yksittäisille poliitikoille.

 6. En tyytyisi maksuttomuuteen kyä nääs pitäis saada vitonen käynti kerrasta ittelle terv tepivaari

  1. Onko Tepistä vanhemmuuttaan ankaran vastaapanemisen sivussa kuoriutumassa suuri humoristi? Suuret plussat taholtani.

   1. Ei minussa mikään muuttunut ole on vaan niin ettei ilmaiseksi saa hyvää mistään se tiedetään mitä niin saa terv tepivaari

 7. Palvelu-t eivät kuulu maksuttomuuden piiriin,vai saako halvalla hyvää_vaiko 2 eri ”tuotetta” paketeissa _ hyvä ja halpa ?

  Vaiko mitä palveluita tarkoitetaan,” jos veistä kaivaa haavassa ” !

Kommentoi