Ohdakeperhonen.

Lintujen, kasvien, kukkien ja monien muiden luontokappaleiden lisäksi, perhoset tuovat kesään oman säväyksensä.

Juuri nyt esim. kukkivissa syreeneissä näkee helposti ohdakeperhosia:

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/perhoset/ohdakeperhonen

 

Jaa käyttäen:


8 Replies to “Ohdakeperhonen.”

  1. Kuin niin monen muunkin luontokappaleen osalla. Ilo ovat silmälle, kun liihottavat.

 1. Kerran jo tähän kirjoittelin, mutta romahti tuo Huawein reititin ja vei kommenttini mennessään.

  Taisin siinä sanoa, että kovasti on tämän kesän alkuun näkynyt perhosia. Ensin tuli sitruunaperhonen nokkosperhosen kanssa, taisi olla silloin vielä hiukan lunta. Nyt parhaiten näkyy amiraalit, tänäänkin moneen kertaan nähnyt. Hiukan olen odotellut neitokaisia, yleensä ne ovat samaan aikaan sotaherrojen kanssa.

  Aikanaan olen perhosia paljonkin kuvaillut, nyt ei ole kameraa kädessä ollut. Yleisenä havaintona sanon vaan, että näyttäisi olevan hyvä perhosvuosi. Kesän mittaan tulee ja syntyy monia uusia lajeja ja syksyllä liihottelevat nämä keväiset uudestaan. Paljon varmaan löytyisi myös yökkösä ku ehtisi syventyä niihin. Gammayökkönen jne.

 2. Itse tulin äänestäneeksi suruvaippaa, kun etsittiin kansallisperhosta. Niitä parveilee joskus lumien sulaessa aurinkoisilla metsärinteillä.

  ”Suruvaipalla on yksi sukupolvi, joka lentää keskikesästä syksyyn ja uudestaan talvehtimisen jälkeen keväästä alkukesään. Keväällä suruvaippoja voi nähdä huhtikuun alusta kesäkuulle ja uuden sukupolven yksilöitä heinäkuun puolivälistä syyskuun alkuun. Viimeiset perhoset lentävät lokakuussa.”

  https://kansallisperhonen.fi/suruvaippa-2/

 3. Tässä äänestyksen voittaja:

  ”Paatsamasinisiipiä tavataan monenlaisissa ympäristöissä, yhtä hyvin kosteapohjaisilla paikoilla kuin kuivilla kankaillakin. Useimmiten sen kohtaa metsäteiden varsilla, metsien ja peltojen reunamilla, harjurinteillä ja rämeillä, mutta perhosia näkee myös puistoissa ja puutarhoissa. Etenkin koiraat ovat hyvin aktiivisia liikkujia, eivätkä pysy pitkiä aikoja aloillaan.

  Paatsamasinisiipi lentää keväästä alkukesään. Ensimmäiset yksilöt nousevat lentoon jo huhtikuussa, mutta paras lentokausi osuu toukokuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Lämpiminä kesinä kehittyy usein toinen sukupolvi, joka lentää heinäkuusta syyskuulle.”

  https://kansallisperhonen.fi/paatsamasinisiipi-2/

 4. Melkoisen kumma juttu; meillä täällä Tammelassa perhostilanne näyttä aivan toiselta kuin esim Urjalassa.
  Tästä työhuoneeni ikkunasta kun laajan alueen pihapiiriä näen, havaintoni ovat juuri siitä.
  Nokkosperhosia, sitruunaperhosia, kerran ritari; siinä havaintoni. Paljon vähemmän kuin aiemmin.

 5. Kalle, siinähän se juuri onkin, että luonnossa on vuosittaista sekä paikkakohtaista vaihtelua hyvin paljon. Jostain syystä ei samoja lajeja näy tänään, joita edellisvuonna näkyi hyvinkin runsaasti.

  Minä olen viime päivinä seurannut ja ihmetellyt haarapääskyjä, joita en ole vuosiin nähnyt. Nyt niitä lentelee ainakin pari ja tekevät pesää hallin kattoon, jossa niitä viimeksi olen katsellut.

Kommentoi