Rinteen suunta on kohti Mäntyniemeä.

Verkkouutisten mukaan Antti Rinne on toimittamassa kirjettä Mäntyniemeen ja tiedostustilaisuus asian tiimoilta pidetään kello 13.

Kyse lienet pääministerin eroilmoituksesta, jonka seurauksena hallitus eroaa ja muuttuu toimitusministeriöksi.

Uudeksi halllitustunnustelijaksi povataan Brysselistä pikakomennuksella palannutta Sanna Marinia, josta en sano mitään, syystä, että en keksi hänestä mitään positiivista sanottavaa.

Esitän kuitenkin spekulatiivisen kysymyksen siitä kuinka syvän haavan meneillään oleva tilanne on synnyttänyt SDP:n ja Keskustan välille?

Onko mahdollista, että SDP kostaa potkaisemalla Keskustan pois hallituksesta?

Mikään ei pakota jatkamaan nykyisellä kokoonpanolla ja Kokoomushan on aivan avoimesti kosiskellut demarien suuntaan.

Jos näin kävisi niin mitä se tarkoittaisi Keskustan tulevaisuudelle?

Hmm…edellinen oli siis puhdasta spekulointia.

 

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Rinteen suunta on kohti Mäntyniemeä.”

 1. Verkkouutisten mukaan Antti Lindtman on myös valmis pääministeriksi, toki kyse ei ole ilmoitusasiasta vaan prosessi etenee perustuslain mukaan.

 2. Demarit ei halua uusia vaaleja, joten ei mahdollista. Hallitusohjelma menisi uusiksi, jos kokoomus menisi keskustan tilalle. Olispa Rinne ollut itsepäissään, niin oltaisi saatu uudet vaalit. Tämä Marin ei tule olemaan yhtään parempi pääministerinä.

 3. Nyt se on ohi ja Rinteen homma jatkuu toimitusministeriön ”johdossa”.
  Pelleilyhallituksen aika on ohi, mutta valitettavasti on pelättävissä, että sama pellelauma pääosin jatkaa hallituksessa, jotta keskinäisesti suhmuroidut typeryydet mukaanlukien maakuntahimmeli ja sotesotku saataisiin väkisin ajetuksi läpi.

 4. Jopa demarit tajusivat viimein, että Pasta-Antin möläytykset eivät varsinaisesti vahvista kannatuslukemia.

 5. Näennäinen tunnustelu käynnistetään. Totta on, että kepu ja SDP saivat keskinäisen lommon, mutta Rinteen omasta syystä. SDP ja kokkarit eivät mahdu tuohon ohjelmaan, mitä SDP haluaa jatkaa. Enemmänkin tämä oli henkilökemiaa kuin puolueiden välistä nakertelua. Toivotaan Lindman porukkaan ja, että Lintilä pysyy saappaissaan. Panin Sipilälle toiveen, että kaltaistasi jämäkkyyttä kaivataan vrt. Kulmuni.

  1. Onhan se niin, että 99,9% todennäköisyydellä vanha kokoonpano jatkaa, mutta sellainen ihan pienen pieni spekulaation mahdollisuus on olemassa.

   Lindtman voisi olla Kepulle helpompi kuin Marin, joka on kyllä ihan sitä demarien vasenta laitaa ja menee vasemmalta ohi jopa monesta vasemmistoliittolaisesta.

   Perinteisellä vasemmisto / oikeisto akselilla, vasemmistolla on eduskunnassa vähemmistö, joten voidaan kai leikkisästi ajatella, että Kepu kuunteleekin kenttää ja se onkin SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät jotka poistuvat hallituksesta.

   😉

 6. Politiikan penkkiurheilijana harvoin kokee sellaista huvittuneisuutta kuin tämä päivä on tuonut tullessaan.

  Luottamuksen menettämisen johdosta pääministerin tehtävästä luopumaan joutunut Antti Rinne vetää edessä olevat hallitusneuvottelut !

  Huovis Veikon selkäkeikkanaurut !!!

  Mikäli hallitusneuvottelut menevät kuten olettaa sopii, eli samat puolueet jatkavat, niin saammeko me ihan aidon marionetti pääministerin, jonka naruja väistymään joutunut pääministeri vetelee?

Kommentoi