Saksan energiewende – tuulivoima vastatuulessa.

Heikki Koskenkylän artikkeli Suomen Uutisissa valaisee niin tuulivoiman kuin myös Saksan energienwenden tilaa tällä hetkellä.

Kuluneen kesän aikana Saksan energiapolitiikkaan on tullut uusi keskustelunaihe, joka on kärjistänyt keskustelua kovasti. Tuulivoimaa, jota on rakennettu tukien avulla paljon, on alettu kritisoida hyvin voimakkaasti. Kaikki osapuolet ovat yksimielisiä siitä, että tuulivoima on hyväksi ilmaston tavoitteiden kannalta. Sillä saadaan aikaan lähes päästötöntä sähköä.

Vähitellen on kuitenkin huomattu, että tuulivoimalat tuhoavat valtavasti lintuja, lepakkoja, hyönteisiä ja pieneläimiä. Lisäksi tuulivoiman rakentamista varten on alettu kaataa entistä enemmän metsää. Ristiriita ilmaston ja luonnonsuojelun tavoitteiden välillä onkin noussut ilmastopolitiikan keskipisteeseen.”.

Mikäli aihe kiinnostaa niin artikkeli kannattaa lukea kokonaisuudessaan linkin takaa.

On kuitenkin lohdullista se, että tuulivoiman ”vihreyteen” ollaan hiljakselleen havahduttu ja jos vähänkin jaksaa asiaan perehtyä niin aika helposti se vihreys näyttäytyy melko kyseenalaiselta.

 

Jaa käyttäen:


24 Replies to “Saksan energiewende – tuulivoima vastatuulessa.”

 1. Positiivinen puoli on siinä ettei lepakoita ja muita ölliäisiä tarvitse itse metsästää, nyt niitä voidaan poimia ropeleiden alta ja pistää pannulle. Luonnon lähiruokaa, muistakaa…nopeimmat kerkii ensin 🙂

  1. Niin ja siitä ydinvoimasta, siirretään vaan seurannaiset tuleville sukupolville ja uraanin louhijoiden sairaudet heille itselleen kuonakasoineen. Sekö on oikein?

 2. Tosiasiat eivät kelpaa Suomen virheille, koskka sokea ideologia voittaa kaikki tosiasiat.

 3. Pitäisi löytää uusia voimia valjastaa tuulta ja ilmaa ilman näitä propelleja.

  Heitänpä taas joidenkin kiusaksi seuraavan hullun IDEAN:

  Meillä ja muualla on kaivoksia, joissa on kesät talvet voimakas lämpötilan plussa.
  Lämpöpumppujen sijasta pannaan ilmavirtaputki pohjalle ja vedetään se muutaman kymmenen metrin korkeuteen maan pinnalla ja otetaan talteen ilmavirran tuoma energia.

  Lämpötilaero voi olla parhaimmillaan jopa 50 C. Mitäs tuhon sanoisitte ?

    1. En minä sitä arvostellut.
     Heitin vain kommentin, mutta saathan sinä pitää sitä arvosteluna, jos haluat…

 4. Johan ne Espooseen kairasi 6000m syvän lämpöreiän, jonka pohjalla on 120 C astetta. Sillä on tarkoitus lämmittää puoli Espoota.

  1. St1 Anttonen asialla- hän on yhtä hullu kuin minäkin, mutta onnistunut vilpittömästi ja loistavasti. Taidan soittaa hänelle.
   Se perustuu taas veden ja höyryn siirtämistä kaukolämpöön.

 5. Yksi ideani on vielä tällä saralla toteuttamatta, se on ydinvoimaloiden toisiolämmön siirtäminen kaukolämpöön, mitä ei ole vielä onnistuttu ratkaisemaan ilman hyötysuhteen alenemista. Minulla on asiasta pitävät laskelmat, joista energiaprofessori Peter Lund on samaa mieltä. Kohta alkaa siinä projektissa 2. vaihe. Katsotaan.

   1. Kyllä ja minun aloitteestani siellä, joka johti siihen, että Helen esitti omat hyötysuhteensa kivihiilellä tuotettuna plus tunnelin kaivamisen kustannukset. Tilanne saattaa muuttua.
    Loviisa itse lämmittää kaukolämpönsä useilla energiamuodoilla, jonka tuottaja on Porvoon Energia, vaikka ydinvoimalan lauhdutuslämpö on vieressä ja johdetaan ahvenille- mereen.
    Siitä uutisoi Loviisan Sanomat laajasti.

   1. Termodynamiikan lakien perusteella tarkemminkin. Helen siirtää höyryvoiman lauhdeveden kaukolämpöön- siinä se on. Ydinvoimalan lauhdevedellä samalla lämpiäisi koko Suomi moninkertaisesti, eikä muita lämmitysmuotoja tarvittaisi teoriassa.

 6. Täällä tuntuu olevan niin paljon ”ideanikkareita” että mitäs te täällä poraatte, menkää toteuttamaan ne ideanne tuonne ulos 🤣

 7. Huomautan nyt, että ei mennä henkilöihin vaan aiheena on Saksan energiewende ja tuulivoima.

 8. ”Ideanikkarina” minäkin toteutin taloani rakentaessa halvan ja toimivan energiansäästötoimen.
  Taloni alle, perustusten sisään, lämpöeristeiden alle vedin 32mm muoviputkea 150m, jonka päät teknisen tilan lattiasta sisään ilmanvaihdon tuloputkessa olevaan lämmönvaihtimeen. Putkeen maalämmössä käytettävää litkua, joka ei jäädy. Kiertovesipumppu väliin. Nyt pumppu tuo n. 5-asteista litkua, joka kesällä jäähdyttää tuloilmaa ja talvella lämmittää pakkasilmaa. Eikä maksanut maltaita, eikä käyttökään paljoa maksa, mutta mielestäni ajaa asiansa! Olen rahaa turhempaankin laittanut!

 9. Tuulivoiman mahdollisuudet on pilattu politikoinnilla. On monia paikkoja jossa tuulivoima voi toimia ja olla avuksi, mutta tämä periaate että rakennnetaan mahdollisimman paljon hutiloiden, välittämättä energiaverkosta, ainoastaan tukien perässä, on tuhoon tuomittua.

  Tuulivoimateollisuus ja pölhöpopulistiset vihreät poliitikot voivat syyttää itseään tuulivoiman huonosta maineesta. Tuulessa ei ole mitään vikaa, typeryydessä on.

  1. Kyuu, joudun olemaan kanssasi eri mieltä.

   Kun ei ole olemassa taloudellista keinoa varastoida suuria sähkömääriä – ei tosiaankaan ole – niin tuulivoima on haitallista sattumavoimaa. Se tuettuna häiritsee normaalia sähkömarkkinoiden toimintaa. On lakkautettu ja lakkautetaan hyödyllistä sähköntuotantoa sekä samalla rakennetaan lisää haitallista sähköntuotantoa verovaroin tuettuna.

Kommentoi