Syödään silakkaa!

Hyviä uutisia silakan ystäville:

Silakan myrkkypitoisuus on laskenut selvästi – isokin silakka alittaa jo raja-arvot

Pitää tunnustaa etten henkilökohtaisesti ole aiemminkaan ollut huolissani silakan myrkkypitoisuuksista, mutta joillekin se saattaa olla hyvinkin merkittävä asia ja ainakin silakan viennin  kannalta myrkkyarvojen lasku voi olla erittäin merkittävää.

Vientipotentiaalin liittyen herää kuitenkin lievä huoli:

”Seuraavaksi pallo on maa- ja metsätalousministeriöllä, joka on vastuuministeriö EU-komission kanssa käytävissä neuvotteluissa.

– Vientirajojen tarkastamisesta on ollut puhetta komission kanssa, mutta aikataulusta ei ole tietoa.”

Ehkä ei kannata pidätellä hengitystään ministeriön ja komission välisiä neuvotteluita odottaessa.

Jaa käyttäen:


14 Replies to “Syödään silakkaa!”

 1. Eilen Sundomin savusilakasta ”moussea”. Perattuja savusilakoita, punasipulimursketta, hieman valkosipulia, sitruunan mehua, jauhettua mustapippuria pirusti, vahvaa kermaa, paljon silputtua persiljaa. Sotketaan tasaiseksi. Sitten juureen tehdyn hapanleivän päälle !

  1. Silakka taipuu moneen, vaikkapa juuri kuvailemaasi ”hienostuneempaan” herkkuun aivan kuin myös perinteisempiin suutarilohesta, savusilakan kautta vaikkapa silakkapihviin, joka ei sekään huono ole ruisleivän päällä.

   Henkilökohtaisesti olen ihan kakarasta asti tykännyt myös silakkalaatikosta, sekä ilman siankylkeä, että sen kanssa.

 2. Silakka on hyvä raaka-aine moneen. Meillä vaimo on myös kova silakan ystävä, varsinkin paistettujen, mutta silakkalaatikkoon hän ei koske.

  Itse olen sitä Mikan tavoin kakarasta asti syönyt ja niinpä nykyään välillä päätänkin herkutella yksin ja valmistan itselleni silakkalaatikkoa.

  Vaimo saa sitten syödä mitä mielensä tekee.

 3. Kovasti pidän silakkalaatikosta minäkin, vuosikymmeniä se on kuulunut meidän perusruokiin. Koskaan ei ole tullut tutkittua kalan turvallisuutta elinkeinoon kuuluvana kalana. Johan Holkeri aikanaan sanoi, että ”syökää silakkaa”.

  Jäi vaan silmiini tuo Ylen uutinen, keinotellaanko siinäkin metrimitalla.

  1. Silakkalaatikko, kuten valtaosa ns.perinteisistä kotiruuista viehättävät makujen lisäksi konstailemattomalla valmistuksella.

   Ei tarvitse olla huippukokki, ei tarvitse omistaa huippuvälineitä, eikä kaiken kattavaa keittokirjastoa.

   Perusjamppa, perusvälineet ja jonkinlainen muistikuva reseptistä riittää.

 4. Silakasta pidän ja silloin tällöin syön.
  Silakkalaatikko jostain syystä ei ole makuuni, mutta kaikki muu menee.

 5. Kun nyt sattui muistumaan mieleeni se paras herkku, niin olettekohan syönyt halstrattua silakkaa. Ei siis hamstrattua.

 6. Kyllä olen Ensi kosketus oli, kun äiti aikoinaan saunan uunin pesässä halstrasi ja kyllä oli hyvää. Onpa tuota tullut senkin jälkeen syötyä.

  1. Vähän samanlainen lapsuuden muisto, kun isä halstrasi takassa silakkaa, ai että!

 7. Valitettavasti kaupassa myytävä savusilakka on usein vetistä ja ilmeisesti tehty myyntipäivän ylittävistä ylijäämistä.
  Aika harvoin näkee ja saa vastasavustettua

 8. ”Kun Suomen talous alkoi vajota entistä ankarampaan taantumaan 1990-luvun alussa, kansalaisilta alkoi kantautua päättäjien korviin valituksia elinkustannusten noususta ja erityisesti elintarvikkeiden korkeista hinnoista. Mutta kokoomuslaisen pääministerin Harri Holkerin mielestä syy korkeisiin ruokamenoihin johtui suomalaisista itsestään.”

  Pääministeri Holkeri kehotti suomalaisia syömään silakkaa

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/04/paaministeri-holkeri-kehotti-suomalaisia-syomaan-silakkaa

  Eli voinemme odottaa 90-luvun kaltaista lamaa kun jo nyt mainostetaan köyhälle kansalle sitä silakkaa,,,,,,

Kommentoi