Eläkeläiset ovat arvossaan

Nyt on sitten taas se aika jolloin me eläkeläiset olemme kohteena
ja meille tarjotaan kaikkea hyvää.
Vaalit ovat tulossa ja saamme kohta kojuilla soppaa ja myötätuntoa lupausten kera.
– Ei aikaakaan kun Antin lupaama satanen oli mahdottomuus pienimpiin eläkkeisiin
kokoomuksen Orpo sanoi, mutta nyt Orpo ehdottaa eläkeindeksin muuttamista
vastaamaan menojen kasvua?
– Iloitkaamme edes tämän pienen hetken.

Olisin erittäin otettu, jos eläkeläiset näissä vaaleissa
vaivautuisivat ajattelemaan mitä hyvää se heidän vanha puolueensa on
käytännössä männä vuosina tehnyt?

18 vastausta artikkeliin “Eläkeläiset ovat arvossaan”

  1. Kokkareiden Orpo tarjosi ettei sitä Rinteen ehdottomaa 100€/kk lisää tarvitse antaa eläkeläisille, eli Orpon vastatarjous on 0€. Onhan se parempi kuin lasku käteen..?

  2. Kyllä satusetiä on aina huhtikuulle asti mukana on tietysti myös satutätejä kuka heitä uskoo tulee pettymään pahasti terv tepivaari

  3. Sain takuueläkkeeseeni ruhtinaallisen 9 euron korotuksen /kk. Kiitän siitäkin vähästä.

  4. Nii, Urpilainen ministerinä ollessaan mesos kuinka eläkeläiset elää liian leveesti. Sitten alkoi leikkaukset. Jossen mää ny ihan väärin muista ni sillon sitten yhen muutoksen näki moni eläkeläinen apteekissa. Kelakorvaukset muuttu ja paljon.

    Ja (velka-)rahaa oli paljon käytössä ja sitä käytettiin. Runsaalla rahan käytöllä pyrittiin luomaan mielikuva hyvästä hallinnosta. Ja se kostautui sitten valtion menojen leikkauksena. Me ny sitten tiedetään että rahaa paloi liikaa ja siitä seurasi niukkuuden aikakausi.
    Joku saattaa tykätä kun peruskoulun ja ammattikoulun rahoitukseen kohdistettiin leikkauksia. No lapset ja nuoret ei äänestä vaaleissa

  5. Vaalien lähestyminen näkyy poliitikkojen aktivoitumisena – pitää taas näkyä ja kuulua. Sellaisetkin, joilla ei ole juurikaan ollut asiaa vaikkapa blogeissa tekevät nyt vaikka tikusta asiaa.

    Kun Suomella on sata miljardia velkaa, työikäisten määrä vähenee ja eläkeläisten määrä kasvaa – pitäisi olla varovainen kaikenlaisissa lupauksissa kasvattaa menoja.

  6. Suomen velka on yli 105 miljardia ja kasvaa joka sekunti, siinä velkakello, ei tarvitse laskea lampaita kun menee nukkumaan kun katselee tätä…ja tämä ei pysähdy…

    http://velkakello.fi/

  7. ”– Ei aikaakaan kun Antin lupaama satanen oli mahdottomuus pienimpiin eläkkeisiin
    kokoomuksen Orpo sanoi, mutta nyt Orpo ehdottaa eläkeindeksin muuttamista
    vastaamaan menojen kasvua?
    – Iloitkaamme edes tämän pienen hetken.”

    ———————

    Tämä merkitsee sitä, että palkkaindeksin käytöstä luovutaan kokonaan ja noudatetaan pelkästään elinkustannusindeksiä. Ehkä on tarkoitus muuttaa elinkustannusindeksin laskutapaa niin, että se paremmin vastaa eläkeläisten ostotarpeita.

    Työntekijät alkavat naputtaa, jos eläkkeiden ostoarvo säilyy ja palkkoja joudutaan kikyilemään alas päin.

  8. Oikeudenmukaisempana pitäisin järjestelmää, jossa eläke olisi alussa suurempi ja pienenisi vuosien mittaan, kun eläkeläiselle korvamerkityt säästöt alkaisivat lähestyä loppuaan.
    Mutta oikeudenmukainen järjestelmä aiheuttaisi varmaan paljonkin napinaa etenkin pitkäikäisen Kiljusen herrasväen taholta.

  9. Marko – ,,, ei pääty ei että seuraavankin hallituksen tehtävänä on puntaroida kuin myös toisaalta priorisoida velkakellon toimintaa meihin kansalaisiin ”arvopohjan merkeissä”.

    Jälleen tullaan ei välttämättä vaalituloksiin vaan hallitusneuvotteluihin että tiettyihin ”arvopohjiin” kuin siihen että saattaa vaalikauden ohdakkeisissä kuvioissa muutella ”tunnetuin tavoin”…pidetäänkö vaiko tehdäänkö irtiottoja tilanteiden muuttuessa ; syistä tai toisista ?

    Kaikki tietävät että miten tähän ollaan tultu kuin mitä maksellaan noususuhdanteissakin , ja mitä on edessäpäin eduskunnan laskukaavioissa tulevine menoerineen – niitä on tulossa rutkasti lisää.

    Vaikka vyötä kiristää mutta sekään ei riitä_globaaliraha ei tule seinästä kuten keinoälystäkään !

  10. Kaikissa tulevaisuuden laskelmissa pitäisi huomioida se, että eläkeläiset on, jos ei katoava, niin huomattavasti vähenevä luonnonvara. Suuret ikäluovat ovat kohta haudassa, silloin kaikenlaiset heihin liittyvät kustannukset ja maksut vähenevät valtavasti. Monenlaiset palvelutalot ja sairaalat jäävät tyhjiksi ja kaikista niistä alkaa olla ylitarjontaa. Miten mahtaa toimia silloin uudet soten maakunnat ja nyt niihin rakennetut monet uudet suuret sairaalat.

      1. Juhani, siitäkin huolimatta me kuolemme joskus, jos emme tänään niiin huomenna, tai tulevaisuudessa.

        Molemmista päistä väki vähenee, syntyvyys laskee ja eläkeläiset kuolevat. Se on kustannustehokasta.

    1. Kepulit ja korkkarit voi tunkea palvelutaloihin haittamaahnamuuttajia ja alkaa tekemään niillä bisnestä, kansa maksaa ja vilunki yrittäjät käärii hillot taskuun, niinhän se menee nytkin.

  11. Parempi olla ostamatta sitä tupakka-askia tai paria kaljatölkkiä / päivä, niin kohta on taskussa 300 / kk enemmän eikä tarvitse odotella poliittisia pölhöpuheita.

    1. Joo voi ne punkut jättää hyllyyn koska ei se jää pelkkään punkkuun kuitenkaan eikä sitä tarvita joka päivä .
      Tupakki on huono tapa mutta sen lopettaminen ei ole niin helppoa kun alkon lopetus .
      Tupakkiin palaaa rahaa 30 x 8,00 kuukaudessa mutta toisilla se raha meneekin sitten autoon taikka puuteriin terv tepivaari

    1. Siinä puheessa ei eläkeläisille mitään jaettu, korkeintaan lasku, älä koskaan luota kepuliin ja korkkariin,,,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *