Hyväosaisten kotitalousvähennys

430 000 suomalaista sai kotitalousvähennystä.
444 miljoonaa verohuojennusta.
Ne joilla on varaa teettää kotitaloustöitä maksavat vähemmän veroja siltäkin osalta?
No tällä väitetään työllistettävän, mutta onko oikein jakaa etua heille joilla olisi varaa muutenkin?
Vähennystä on kehitettävä yksinasuvien sekä vanhusten kotona asumisen tueksi
– hyvä idea mutta mistä se vähävarainen maksaa sen oman osuuden?
Veronmaksajain keskusliitto ehdottaa määrän nostoa satasella – lisävelallako paikattaisiin?
– Onkohan aiheen alkuperäinen tavoite jäänyt unholaan?
Näin vaalien alla kauniita sanoja.
Aiheesta AL tilaajalle netti tänään.

8 vastausta artikkeliin “Hyväosaisten kotitalousvähennys”

  1. Niilo, se kotitalousvähennys todellakin työllistää ja työllistämisen lisäksi vähentää harmaata taloutta. Ei voi työllistää pimeästi ”kirjekuorirahalla” jos haluaa hyödyntää kotitalousvähennystä. Siten siitä tulee maksettua verot, sotut, vakuutusmaksut, jne.

    1. Niinpä, vähnnyksen takia teetetään laillisesti ja kansantalous hyötyy kaikin tavoin.

  2. Se, että hyvätuloinen hyötyy jostain, ei tee ehdotuksesta automaattisesti huonoa, mikäli siitä on merkittävästi laajempikin hyöty.

    Tämä on vähän sama keskustelu kuin siinä että kritisoidaan rikkaita, vaikka asiansa hyvin hoitavat rikkaat maksavat reilusti veroja.

  3. Kotitalousvähennyksen avulla teetetään esimerkiksi erilaisia remontteja, joita muuten ei teetettäisi – vaikkapa katon korjaus.

    Minun mielestäni kotitalousvähennyksestä on eniten hyötyä nimenomaan pienituloisille. Suurituloiset voivat teettää remontit muutenkin.

  4. Minä remppasin keittiötä vuosia sitten kotitalousvähennystä apuna käyttäen. En tiedä oliko se kynnyskysymys mutta kyllä se auttoi päätöksessä. Taisin yhteensä vajaa tuhannen euroa hyötyä.

    Yksi sukulainen puolestaan vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön ja sai siinä puolisoineen täydet avut kotitalousvähennyksestä. Se oli kynnyskysymys. Siinä maksettiin paljon kotimaista työtä ja vähennettiin riippuvuutta venäläisestä öljystä. Se on hyvä.

  5. Onhan se ihan hyvä keino teettää vaikka lumitöitä, jos ei niitä enää itse jaksa tehdä. Monessa remontissa vaan tahtoo käydä niin, että tarvikkeet maksavat sen suurimman osan joihin vähennys ei koske.

    Kaikenlaisissa järjestelmissä ja avustuksissa on aina se vika, että se on mahdoton tehdä aukottomaksi ja täysin tasapuoliseksi.

  6. Käsittääkseni kotitalousvähennys tehdään tuloista eikä veroista, jolloin hyvätuloista suositaan. Siinä on sitä paitsi satasen omavastuu, eikä köyhällä ole juuri varaa isompia töitä teettääkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *