Meistä kerätään tietoja

Tieto on kultaakin kalliimpaa. Tieto on valtaa.
Toivoa sopii ettei meistä kerättyä tietoa käytetä väärin tai myydä väärinkäyttäjille.
Olemme menettäneet yksityisyyden.
Onko ryhdyttävä trolliksi antamaan itsestä muunneltua totuutta?
Aiheesta AL tänään tilaajalle.
Vaalit tulossa ja niihin vaikutetaan monella tavalla ja monelta taholta.
On kait turha väittää ettei voida vaikuttaa?
– Kyllä ennen oli kaikki paremmin!

20 vastausta artikkeliin “Meistä kerätään tietoja”

  1. Ensimmäiseksi kannattaa pysyä kaukana FB;sta. Se kun sitten vuotaa ,tai myy ne keräämänsä tiedot eteenpäin. Se on miljoonabisnestä. On niitä tietysti muitakin, pienempiä.

  2. FB on suurin tietojen myyjä ja myy varmuudella enmenisi parin metrin tikulla sitä sorkkiin terv tepivaari

  3. En ole kuulutkaan tai kohdannut ongelmaa, jossa tietoni olisi myyty fb:ssä. Jos olisi, niin sillä tiedolla ei kukaan tee yhtään mitään, kun ei ole mitään tämän päivän yksityisyystietoa mukana- ei mitään. Ei edes omaa naamakuvaa. Ei syntymäaikaa, ei osoitetta ei kulutustietoja tai harrastuksia siis mikä on hyötyä suurempi ongelma ?
    Kriitikot eivät ole itse jäseniä vaan heittävät kommenttejaan tuulesta.

  4. Ennenkin olen Heikille sanonut että aina fb sisälle pääsee vaikka ei olisikaan jäsen ei se ole este mitenkään, ehkä pieni hidaste
    Et liioin tiedä tietojesi myymisestä jos ne on myyty terv tepivaari

  5. Mikähän mahtaakaan olla käynnissäolevan pakollisen tulorekisterin tulevaisuus? Ketkä ja mihin niillä tiedoilla kauppaa käyvät? Bisnes is Bisnes!!
    Liittyykö se salaisiin Bilderberg-kokoontumisiin?
    Luodaanko pikkuhiljaa maailmanlaajuinen systeemi, jolla rahvasta hallitaan?
    Siihen systeemiin voidaan varmasti kehittää järjestelmä, jolla meidät turhikset eliminoidaan!
    Sirut jokaiselle nahan alle, niin voidaan hallita kaikella lailla!
    Raamattu kertoo, että kukaan ei voi ostaa eikä myydä mitään, ellei ole pedon merkkiä!

  6. Heikki, kaikki varmaan eivät ole yhtä kovia valehtelemaan. Luulenpa vaan, että suurin osa on ihan omilla tiedoilla ja kuvillaan sinne kirjautuneena. Mitä minä olen seurannut, niin siellä kerrotaan asiat kehdosta hautaan ja kaikki siltä väliltä. Se taas ei sovi minun tapoihini, vähemmän yksityisiä asioita kerron täälläkin, enkä osaa edes tarpeeksi valehdella.

    1. Pentti, näin on ja olen useita varoittanut tietojensa ja kuviensa levittelemisestä, mutta ei mene perille. Ei edes tarvitse valehdella, jos antaa vain tietojen minimin. Syntymäajan olen bluffannut -en muuta.
      Hyöty fb:stä ainakin minulle on oleellista, koska olen sellaisissa suljetuissa ryhmissä, jotka eivät kaikille näy ja sitä tietoa et muuten saa.
      Tuo Tepin kurkkiminen ei ole oikeaa hyötykäyttöä.

  7. Pirkan blogit pyrkii kaikin keinoin olemaan näkyvillä maailmalle – tarkoitus ei ole että täällä blogataan vain jottei kukaan voisi lukea. Se, mitä kirjoitat tänne, kirjoitat omasta tahdostasi julkiseksi.

    Minua enemmän huolestuttaa se puoli tiedoista mitkä annat luottamuksella, tai mitä et edes tiennyt antavasti – ja sitten se päätyy varsin ikäviin paikkoihin.

    On myös tärkeä huomata että mitä useammassa paikassa arkaluonteiset tiedot ovat, sitä useampi paikka on mistä ne voidaan varastaa. Kaikilla meillä on jotain salattavaa, vähintään pankkiyhteystiedot.

  8. Minua huolestuttavat eniten tiedot, joiden keräämisestä minulle ei edes kerroa.
    Siksi en käytä mitään somevirityksiä paitsi yhteen rajattuun asiaan whatsappia – enkä vahingossakaan käytä eaglea tai chromia mihinkään.

  9. No enemmänkin ajattelen meitä suurta joukkoa ymmärtämättömiä tiedon valtatiellä. Muistaakseni atk-kursseilla opetettiin tekemään kotisivu kaikkine tietoineen. Vieläkin jotkut laittavat julki esim lomalla olonsa.

  10. http://www.youronlinechoices.com/fi/tietoa-selainkayttoon-perustuvasta-mainonnasta

    Mitä on selainkäyttöön perustuva verkkomainonta?

    Selainkäyttöön perustuva verkkomainonta (myös: kiinnostuksen kohteisiin perustuva mainonta) on keino näyttää käyttäjää kiinnostavia mainoksia verkkosivustoilla, joilla hän vierailee. Internetin käyttäjien mielenkiinnon kohteet luokitellaan aiemman selainkäytön perusteella, ja käyttäjille näytetään mainoksia, jotka vastaavat näitä mielenkiinnon kohteita. Näin mainonnasta saadaan mahdollisimman tarkoituksenmukaista ja hyödyllistä.

    Miten selainkäyttöön perustuva mainonta toimii?

    Kuvitellaan, että suunnittelet lomamatkaa Roomaan. Vierailet Roomasta kertovalla verkkosivustolla, jossa luet artikkeleita majapaikoista ja nähtävyyksistä. Lukiessasi myöhemmin verkossa kannattamaasi jalkapallojoukkuetta koskevaa artikkelia näet sivulla mainoksen illallisesta kahdelle Roomassa ja tarjouksen autonvuokrauksesta Roomassa. Nämä räätälöidyt mainokset näytetään sinulle, koska olet osoittanut kiinnostusta Roomaa kohtaan. Hyödyntämällä näitä ainoastaan internetin tarjoamia teknisiä mahdollisuuksia voidaan käyttäjiä kiinnostamattomien mainosten määrää vähentää ja näin parantaa internetin käytöstä saatavaa kokemusta.
    *
    Napsauta tästä kieltääksesi selainkäyttöön perustuva mainonta.

    *
    http://www.youronlinechoices.com/fi/omat-mainokset

    Omat mainokset

    Alla on lueteltu yrityksiä, jotka keräävät ja käyttävät verkkosivustojen ylläpitäjien kanssa tietoja selainkäyttöön perustuvaa verkkomainontaa varten.
    Alla olevilla painikkeilla voit hallita selainkäyttöön perustuvaan verkkomainontaan liittyviä asetuksia. Voit kieltää tai sallia joko kaikkien tai yksittäisten yritysten kohdentaman mainonnan. Napsauttamalla saat lisätietoa itse yrityksestä ja yrityksen tarjoaman selainkäyttöön perustuvan verkkomainonnan tilasta käyttämälläsi verkkoselaimella. Mikäli mainosten kieltäminen tai salliminen ei onnistu, siirry ohjesivullemme.
    *
    ohjesivullemme ..
    http://www.youronlinechoices.com/fi/ohjesivu
    Ohjesivu

  11. Yllä olevalla pyritään kertomaan, että tietojen keräämistä voi jossain määrin itse hallinnoida.

  12. Tuo Albanuksen linkki antaa ainakin pikatarkasteluilla todella vaarallisen kuvan, huomattava määrä ongelmia sivussa. Ei sertifikaattia. Ei yhteystietoja. Ei vastuuhenkilöiden tietoja. Hyvin kyseenalaisia turvakäytäntöjä. Ei herätä luottamusta minussa.

    Jos haluat hallinnoida tietojesi käyttöä, se pitää tehdä itse. Tuommoinen ”anna meille kaikki tietosi niin hallitsemme sitä fiksummin” kuulostaa vähemmän rehdiltä ajatukselta. Työkalut ovat jokaisella puoliksi tietokoneella, puoliksi ruudun ja penkin välissä.

  13. Minä sitä tuolla jo tarkastelinkin, kun se oli automaattisen tarkastelun pysäyttämänä. Vaikutti niin omituiselta ja vaaralliselta, että jätin silleen, varsinkin kun se törmäsi F-Secureen.

  14. Onkohan näissä asetuksissa järkeä?
    *
    https://adssettings.google.com/anonymous?hl=fi&sig=ACi0TCgby7WsD1Q_MhYU_v6GIzmq4rOOFHmu-IQ72u7q2Ckhzqol9txQZlmIta8Gd3FrsVAmY52Uuv-WzOQlspk-EzrH3ouV6O7RZcEF4VbpYGKAEF35j9Q

    Yksilölliset mainokset kaikkialla verkossa
    Näet hyödyllisempiä mainoksia YouTubessa ja Googlen yli kahdella miljoonalla mainoskumppanisivustolla.
    *
    Yksilölliset mainokset Google-haussa
    Näet hyödyllisempiä mainoksia, kun käytät Google-hakua.

  15. Kyllä, Googlen mainosasetusten katsominen on järkevää. Google ei ole kärähtänyt mistään järkyttävistä virheistä. Kustomoidut mainokset ovat usein oleellisempia, mutta se on täysin puhdas makuasia haluaako sitä käyttää. Näin se pitäisikin olla – voit itse valita. Mainoksilta ei voi välttyä ilmaispalveluissa mutta ainakin voit vaikuttaa niihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *