Ruoka ja hiilijalanjälki

Aiheesta ohjelmia ja useammin asian vierestä.
Se Omavaraisuus/kotimaisuus jää varsin vähälle huomiolle.
Suomen oloissa kasvisten tuottaminen lisää hiilikuormaa
jos aiotaan tuottaa ympäri vuoden.
Kasvisten tuonti ulkomailta lisää jo kuljetuksen osalta hiilikuormaa
ja entä tuonnin haavaoittuvuus jos itämeri suljetaan
vaikkapa sotatilan vuoksi.
– Aion syödä edelleen kotimaista lihaa.

6 vastausta artikkeliin “Ruoka ja hiilijalanjälki”

  1. Pitäisi syödä vain porkkanoita ja perunoita jotka on säilytetty kellarissa. Muiden vihannesten tuottaminen talvella kuormittaa ympäristöä. Lannoitteeksi voitaisiin kerätä hirvien ja jänisten papanoita, karjaa kun ei voi pitää kun se kuormittaa ympäristöä samoin kuin apulannan tuottaminen.

  2. Ei kotimainen kelpaa, koska kaukaa tuotu soija on niin ”ympäristöystävällinen” kuljetuskustannuksista ja erityisesti päästöistä piittaamatta.
    Eihän kukaan ole niin ”ympäristöystävällinen”, kuin metsähakkuita vastustava, Amazonin alueelta kaadetun metsän tilalle istutetusta palmuista saadusta palmuöljystä tehtyä ”kauramaitoa” kahviinsa kaatava cityvirhee, joka syö Aasiasta tuotua soijatofua, juo chileläistä punkkua ja kehuu seurassaan olevia samasta.

  3. Kas kun ei kotimaista elintarviketeollisuutta rahdata kaukomaihin_ saastuttamaan jos halutaan taas yksi elinkeino torpetoida,syystä tai toisesta.

    No,kuka söisi sitten sieltä rahdattua ruokaa,jos ”tapettaisiin omavaraisuus” ?

  4. Omavaraisuus on kaiken ao joka pitäis ymmärtää sitykanienkin.
    Omavaraisuus työllistäisi ja jäisi samalla pitkät kuljetusmatkat.
    Entä jos itämeri suljetaan mistä sitten niillä laivoilla suomeen?
    Sota-aikan kotimainen sika pelasti monen ruokatalouden.

Vastaa käyttäjälle Niilo Mäkelä Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *