Ruoka on kallista

Halpuutimme hintoja – niin kuinka kallista olisikaan?
20% yli EU keskitason.
Maataloustukien määrä ei näy ruuan hinnassa, joten voimme vain arvailla sitä oikeaa hintaa?
Olisko aika tarkkailla missä mättää ruokamme kalleus?
Keskusta istuu vahvasti hallituksessa ja Antti on höveli – taisin kuulla jotain puheita maataloustukien lisäämisen puolesta?

5 vastausta artikkeliin “Ruoka on kallista”

    1. Suomi ei tule olemaan sikahalpa eikä edes halpa, koska pari monopolifirmaa sanelee hinnat ja ottaa isot katteet kaikesta.
      Sen varjossa Lidlkin saa Suomessa mukavat voitot.

  1. Tuo ruuan hinta pitäisi aina suhteuttaa keskimääräiseen palkkatasoon ja toisaalta siihen, mitä periaatteessa normaaliin ”ruokakoriin” sisällytetään.
    Meillä kyllä ansiotasoon nähden ihan kohtuudella pärjäilee; toisaalta taas etelä-naapurissamme saa pienipalkkainen ja varsinkin eläkeläinen olla melkoisen hintatietoinen ja osaava ostaja.
    Se on oikeasti melko helppoa valitella ruuan kalleutta ja osoitella mahdollisia syyllisiä; siinä kuviossa poliitikot ovat melkoisen suuri apu ja ymmärtäjä.

  2. Kuten Kalle edellä eli palkkataso pitäisi huomioida vertailussa, mutta onko meillä ne palkat kummoisia lukuunottamatta pientä ryhmää.

  3. Pieneläkeläisenä joudun seuraamaan tarkkaan hintoja. Esim sianlihan ja broilerin hinta on noussut viimeisen puolen vuoden aikana hurjasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *