6 vastausta artikkeliin “Sähköposti”

  1. Gmailia voi suositella lähes kaikkeen sähköpostikäyttöön. Sinne on hyvin vaikea saada haittaohjelmaa läpi. Maksuttomista palveluista Gmail on pari valovuotta edellä kilpailijoita. Hotmail/Outlook on aivan pohjimmainen, epäluotettavin vaihtoehto. Muut ovat siinä välissä.

    Tietenkin tietokoneella tai kännykällä pitää olla tietoturvaohjelma aina apuna.

  2. Niilo, esititpä hankalan kysymyksen.

    Sähköpostia tulee ihan valtavasti ja vain erittäin kriittinen suhtautuminen tuleviin posteihin on oikea tapa.

    Tietysti jos lähettäjä on tuntematon, niin pitää harkita pitkään kannattaako viestiä avata lainkaan. Vaikka lähettäjä olisi tuttu, niin kannattaa katsoa viestin otsikkoa – ja edelleen harkita tarkkaan kannattaako avata viestiä. Järkevintä on deletoida vähänkin epäilyttävä viesti avaamatta sitä.

    Jos kuitenkin erehtyy avaamaan jonkun epäilyttävän viestin, niin ainakaan ei saa erehtyä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä.

  3. Minä hiukan ihmettelen valituksia suuresta roskapostimäärästä. Onko edes totta kun sanotaan niitä tulevan kymmeniä vuorokaudessa. Jos minulle tulee niitä pari vuorokaudessa, se on jo paljon eikä joka päivä ensimmäistäkään.

    Minulla on vuosikausia ollut Telian sähköposti Outlookin parjatulla ohjelmalla.Kaiken lisäksi osoite on julkinen, on ollut sitä vuosia.

  4. Minulle tulee roskapostia arvatenkin sitä kautta, että olen ollut ryhmässä, joka on julkaissut ison listan jäseniensä osoitteita, josta vihamielinen taho on napannut osoitteet.

  5. Pentti, jos on netissä kovin vähän aktiivinen, ja käyttää esim. Gmailia, ei sitä niin paljoa tule.

    Vaan kun itse arkaluonteisimmat ja yrityskohtaiset asiat haluan käsitellä Suomessa, en USA:ssa niin täytyy tyytyä muutaman miljoonan halvempiin suodattimiin. Viimeisen 4 tunnin aikana suodatin on napannut noin 500 roskapostia haaviin ja puolensataa on tullut läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *