12 Replies to “Suomi kaventaa sananvapautta?”

 1. Jos oikeus haluaa määritellä, mitä Suomessa saa sanoa synniksi niin oikeus ottaa samalla roolin ylimpänä teologisena auktoriteettinä. Eli saamme modernin ajan inkvisition.

 2. Pitkon pakinasta, 9.11.2019

  https://www.aamulehti.fi/a/8fd3cac6-01b3-4fea-ad3a-24a5a9ab7f70

  Päivi Räsänen taitaa olla Suomen suurin konna. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi kaksi rikostutkintaa Päivi Räsäsestä.

  Nyt tutkitaan, onko Räsänen syyllistynyt 15 vuotta sitten rikokseen, kun hän kirjoitti jutun ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”.

  Toisessa tapauksessa Räsänen kritisoi Twitterissä Helsinki Pride -tapahtumaa, paheksui kirkon osallistumista kulkueeseen ja sai syytteen.

  Jokainen olkoon Räsäsestä mitä mieltä tahansa, mutta Suomessa on ainakin virallisesti sanan- ja uskonnonvapaus. Pääministerimme ravaa pitkin Eurooppaa vaatimassa muilta oikeusvaltion periaatteita, kun meillä uhataan laittaa ihminen linnaan, jos hän siteeraa Raamattua.

  [ Päivä Räsäsen tekstit ovat pehmeitä, kun vertaa niitä Raamatun tiettyihin kohtiin. ]

 3. Tämä alkaa jo mennä mauttomuuksiin esim.että niinkin kaukaa etsitään sitä sun tätä nykyaikaan_ kuin rikollisliigaan.

  Toisekseen jos palataan raamattuun niin mitä kaikkea sieltä löytyykään,eikä tarvii edes etsiäkään_ raakuuksia…no,sen enempää tässä erittelemättä.

  Taas tulee mieleeni Hannu Salaman ” Juhannustanssit ” kuin lisänä että nykyinen elämänmenokin tuntuu olevan kuin – yhtä juoksuhautaa_ politiikkakin sen määrittänee tietyin osin !

  ps.jos vielä tässä sallittakoot ettei siihen aikaan ollut ”väripuoluekarttaakaan”.

 4. Kai sitten Raamatut pitää kieltää ainakin julkisilta paikoilta ettei kukaan loukkaannu.

 5. Raamatun kieltämiseen uskalletaan mennä, kuten eräs populisti Tervo heittäessään raamatun lattialle.
  Sen sijaan koraanin kieltämistä ei uskalleta eikä Tervo-pelkurikaan sitä uskaltanut tlattialle heittää.

 6. Raamatusta löytyy Vanhasta testamentista muinaisten juutalaisten ohjeistusta. Sieltähän ne Muhammed itse asiassa poimikin, vaikka kertoi saaneensa kaiken ilmestyksenä suoraan Jumalalta. Mutta kristityille ne eivät ole olleet ohje eivätkä juutalaisillekaan tuhansiin vuosiin. Sen sijaan islamilaisissa maissa noita Hammurabin aikaisia ohjeita saatetaan väittää edelleen sopiviksi.

  Esimerkiksi kuolemantuomio kivittämällä. Jeesus antoi esimerkin sanomalla ”Joka on syytön, heittäköön ensimmäisen kiven”. Juutalaiset siihen vielä saattoivat syyllistyä ensimmäisellä vuosisadalla, kuten Stefanuksen kohtalosta tiedämme. Mutta Iranissa kivittämisiä on tehty nykyaikana.

Kommentoi