Paljonko maksat puhelinliittymästäsi?

Tässä kuussa perheelläni loppui liittymistä Elisan tarjoama alennus ja aloin vertailla hintoja. Elisan liittymät maksoivat 14.90 e /kk ja niissä oli rajaton data 50mbs sekä puhelut ja tekstiviestit. Uusi hinta olisi ollut 19,90 e/kk, vaikka oikea hinta Elisan sivuilla on jotain 30 euron luokkaa. Itselläni on ollut Moin kuuden euron liittymä, johon sisältyy 4Gt dataa kuukaudessa, puhelut ja tekstarit maksavat erikeen. Puhelinlaskuni on ollut kympin luokkaa, joskus alle ja joskus vähän yli, riippuen puheluiden määrästä. Normaaliin nettisurffaukseen kuten Whatsappin käyttöön ja netin selailuun tuo 4Gt riittää aivan mainiosti, Vaikka puhelin on käytössä -valitettavasti – vähän väliä, niin dataa kuluu vain 1-2Gt kuukaudessa. Poikkeuksena on,  jos mökillä tulee katseltua jotain tv- sarjoja yms. netin kautta.

Vertailin hintoja ja päädyin ottamaan vaimolle Moilta myös kuuden euron liittymän. Hän käyttää aika paljon puhelinta, mutta tuossa liittymässä puhelut maksavat korkeintaan 8 e /kk, joten liittymän maksimihinnaksi tulee 14 e /kk, 4Gt dataa riittää mainiosti. ”Nuorisolle” taas tulee Moin 18 euron rajattomalla datalla varustetut 100Mbs  liittymät, dataa kun menee tolkuttomasti, varmaan Youtubessa yms. latauksissa. Tuossa liittymässä taas puheluiden ja tekstareiden maksimihinta on 4 e/kk, joten maksavat korkeintaan 22 e/kk.

Elisa heräsi tekemään vastatarjouksia kun huomasivat, että olen siirtämässä liittymiä pois. Kuukausihinta olisi ollut se 19,90 e/kk kahden vuoden hintatakuulla, mutta nopeus nousi 100Mbs ja yhden kuukauden kuukausimaksut olisi saanut ”anteeksi”. Elisan tarjous olisi voinut olla himpun halvempi, mutta koska vain himpun ja koska Elisan tapa tarjota vasta poislähtiessä öklöttää, niin menevät Moille.  Mielestäni on rottamaista kehua mainoksissa 30-40 euron hintoja halvoiksi ja sitten myydä ”tiskin alta” niitä puoleen hintaan niille, jotka ovat vaihtamassa operaattoria. Moin tarjous ainakin on avoin. Elisa on muutenkin pommittanut minua siitä asti kun otin tuon Moin, parhaimmillaan tarjosivat liittymää hintaan 2,90 e/kk, mutta vain minulle, koska olin Moin asiakas. Siinä hinnassa oli alennusta jotain 80% ja varmaan monet maksavat noita ”halpoja” oikeita hintojakin. Elisa epäilemättä halusi kaataa Moin voidakseen nostaa sitten hintoja.

Nythän Moi on tavallaan saatu nurin, kun DNA osti sen. Näköjään se kuitenkin pysyy jonkinlaisena ”halppisoperaattorina”, jollainen Elisan ostama Saunalahtikin oli aikonaan, enkä löytänyt DNA:lta yhtä halpoja liittymiä. Niin, Moihan toimii DNA;n verkossa. Mutta koska näitä liittymiä on varmaan kaikilla monenlaisia ja hintaisia, riippuen tarpeista ja asiakkuudesta, niin  olisi kiinnostavaa kuulla, paljonko sinä maksat kuukaudessa ja mitä sillä hinnalla saat? Samalla tästä blogista voisi olla hyötyä jollekin, joka tietämättään maksaa ylihintaa vaikka Elisalle.  Kun alkaa vaihtaa operaattoria niin hinnasta voi pudota äkkiä yli kolmannes!

Jaa käyttäen:


22 Replies to “Paljonko maksat puhelinliittymästäsi?”

 1. Itse maksan ylihintaa. Minulla on Saunalahti Huoleton 4G hinta 29,90 €/kk. Rajaton netti 50 mbs ja ”ilmaiset” puhelut ja tekstiviestit. Aiempi hinta oli 24,90 €/kk, mutta hinta nousi, kun 2 vuoden määräaikaisuus päättyi.

  Itse katselen jonkin verran myös videoita ja striimauksia puhelimellani. Kuukausittainen datan käyttö on vaihdellut 6 ja 19 Gt:n välillä.

  Laiskuus on estänyt minua kilpailuttamasta hintoja. Olen kyllä ajatellut soittaa Elisaan ja kysyä ns. viimeistä hintaa.

  Katsotaan nyt mitä muut kertovat liittymistään, niin jospa minäkin saisin itseni liikkeelle asian suhteen.

 2. Ei myöskään ole tullut operaattoria vaihdettua, varmaan se on sitä laiskuutta myöskin. Telian liittymät ovat niin kauan olleet, kun vielä valtio hallinnoi niitä. Joskus on ihan uteliaisuutta tullut hintoja seurattua, eikä niissä hirmuisen suuria eroja ole, ei ainakaan pitkällä juoksulla.

  1. 1980 Lopusta on ollut Telian liittymä ei ole ollut aikomusta sitä vaihdella pelle operaattoreihin
   Kuten vaikka Elisaan terv tepivaari

 3. Pelkällä soittamisella hintaa voi olla vaikea saada putomaan. Mutta jos menet Moin sivulle nettiin ja laitat vaikka tuon 18 e /kk (max 22e puheluiden kanssa) tilaukseen númeronsiirron kanssa, niin 1-3 päivän kuluessa saat Elisalta tekstarin, johon vastaamalla soittavat sinulle ja tekevät tarjouksen, todennäköisesti tuo 19.90 e/kk, 100Mbs rajaton netti ja puhelut ja tekstarit samaan + kuukausi ilman maksua. Sitten vaan hyväksyt Elisan tarjouksen jos haluat, siinä oli hintatakuu 2 vuodeksi, mutta ei määräaikaisuutta. En muista, pitääkö maksaa Moille se 5 euron toimitusmaksu simmistä vaikka ei ottaisi liitymää, mutta Moin liittymä ei tule voimaan ellei sitä aktivoi.

  Kuten sanotua, Elisalla on tuommoinen rottamainen tapa antaa alennusta vasta kun olet lähdössä pois. Poikani yritti joskus kysellä alennusta etukäteen, mutta ei onnsitunut, ei kai ole valtuuksia myyjillä. Ainahan voi tietenkin kokeilla.

  Tulisihan tuosta sinulle säästöä jotain 260 euroa kahden vuoden aikana todennäköisesti.

 4. Meillä siis myös oli juurikin noita Saunalahti /Elisa Huoleton 4G liittymiä kolme hintaan 14,90, mutta olisivat nostaneet sen 19,90 euroon, ”oikea hinta” tuo kolme kymppiä. Pienellä vaivalla saa aika suuren säästön, netissä tilaus ja vastaus Elisan tekstariin jos haluaa kuulla tarjousen.

  Jos ajatellaan, että olisimme maksaneet tuon ”oikean hinnan” niin sehän olisi jotain 45 euroa kuukaudessa enemmän kaikkineen ja vuodessa 540 euroa enemmän! Ei ihan pikkusumma.

 5. Totta tuo, että liittymän vaihto on tänä päivänä helppoa. uusi operaattori hoitaa hommat asiakkaan puolesta. Irtisanoo vanhan ja avaa uuden.

  Voihan se niinkin olla, että soitto ei riitä, vaan pitää tehdä kuten kerrot.

  Sitä mietin, että kuinkahan kattava on Moin kuuluvuusalue. Ylipäätään toimiiko yhteys pätkimättä. Nykyinen liittymäni on kyllä ollut hyvin toimintavarma, joten siinä suhteessa ei ole moitteen sijaa.

  1. DNA:n verkko on kattava. Minulla on DNA käytössäni ja toimii paremmin kuin Elisan verkko, mkä oli käytössäni aiemmin.

 6. Riippuu paikasta, varmaan, missä on lähin tukiasema, mutta ei DNA:lla huonompi verkko ole. Mökillä DNA:n verkko on nopeampi, tässä meillä kotona hitaampi, mutta käytänkin kotona Wifiä pääasiassa ja kyllä tuolla 4G:lläkin homma sujuu.

  Mittasin kotona sohvalla:
  Elisan Wifi kiinteän yhteyden kautta siis 22,3 download, 10.9 upload
  DNA/Moi 4G 100Mbs 18,4 download 3,04 upload

  Lainaus vielä tutkimuksesta:

  ”Omnitelen suorittamassa tutkimuksessa DNA:n verkko saavutti Suomessa korkeimman keskimääräisen tiedonsiirtonopeuden saapuvan liiketeen suunnassa eli latauksissa verkosta.

  Omnitelen tutkimuksessa vertailussa olivat kotimaiset operaattorit DNA, Elisa ja Telia, joilta valittiin testiin nopein kuluttajille tarjolla oleva liittymä. Tutkimus kattoi 20 väkiluvultaan Suomen suurinta kaupunkia, joissa asuu yli 50 prosenttia Suomen väestöstä, sekä Pohjois-Suomen neljä suosittua lomakeskusaluetta.

  Suurin keskimääräinen tiedonsiirtonopeus saavutettiin DNA:n liittymällä, jolla dataa kulki verkosta puhelimeen keskimäärin 83,9 Mbit/s -nopeudella. Toiseksi suurin 79,6 Mbit/s:n keskimääräinen tiedonsiirtonopeus saavutettiin Elisan liittymällä ja kolmas sija meni Telian liittymälle keskimääräisellä nopeudella 63,2 Mbit/s.”

  Lähde: https://mobiili.fi/2019/06/10/operaattorien-verkot-testattiin-talla-operaattorilla-tiedonsiirto-sujui-keskimaarin-nopeimmin/

 7. 9,90€/ kk, rajaton netti sekä ilmainen 4 GTablet laite kaupan päälle. Joka toinen vuosi kilpailutan ja joka kerta ns normihinnat menee alle 10€/kk.

 8. Minä maksan pari euroa enemmän kuussa siitä, että firma ei ole mulkku ja niiltä saa asiakaspalvelua. Ja vaikka vielä pari euroa lisää siitä että heillä ei ole käsiksi käyviä katumyyjiä.

  Toisin sanoen, maksan aika paljon lisää siitä että liittymä ei ole elisa.

 9. Minulla on ilmeisesti sitten käynyt aina hyvä tuuri, kun olen asioinut Elisan asiakaspalvelun kanssa. Palvelu on ollut asiallista ja apua on saanut, jos on tarvinnut.

  Kuten jo aiemmin kirjoitin kokonaisuus on mielestäni riittävän hyvä, mutta hinta toki on kova.

  1. Ei Elisassa minustakaan muuta vikaa ole kuin tuo tyyli alentaa hintaa vasta kun olet siirtämässä liittymiäsi muualle. Kannattaa niitä vähän ravistella niin saat halvemmalla samat tuotteet vuodeksi – pariksi. Tulee mieleen kun joskus tilasin Miktobittiä. Piti aina katkaista tilaus ja aloittaa uusi, niin sai lehden puoleen hintaan. Etu oli ”uusille tilaajille”, kestotilaus olisi ollut kaksi kertaa niin kallis.

 10. Ei Elisalla toimi mikään muu kun laskutus se on tosin hyvällä laatu tasolla muusta ei nin ole väliä terv tepivaari

 11. Marko, esitit aika kovan tarjouksen. Voisitko tarkentaa vielä, mikä firma on kyseessä ja paljonko puhelut maksavat tuohon päälle?

 12. Moni näyttää periaatteen vuoksi maksavan hieman enemmän. Niin oikeastaan itsekin, kuten sanoin, en pidä Elisan tavasta tarjota selvästi halvempaa hintaa vasta sitten kun on vaihtamassa operaattoria. Toisaalta operaattorit ovat vain liikeyrityksiä eikä mielestäni ole järkevää rakastua niihin ja maksaa siitä hyvästä jopa satoja euroja enemmän vuodessa. Kannattaa ne rahat laittaa vaikka kukkiin jollekin oikeasti rakastamisen arvoiselle 🙂 Ja jos haluaa pitää operaattorinsa niin miksi maksaisi sille jopa kaksi kertaa niin paljon kuin muut? Jos saman tuotteen tai jopa paremman saa naapurikaupasta puolet halvemmalla tai jos huomaat toisen asiakkaan saaneen hinnan tingittyä puoleen niin eikö harmita maksaa täyttä hintaa?

 13. Ei harmita kun kaikki osaalueet toimii hyvin elisalla onhuno tapa laskuttaa jopa kolmeen kertaan sama lasku ja kinaa vielä senkin jälkeen kun pankki on sanonut on meiltä summaa vastaava maksu lähtenyt tälle teidän tililenne terv tepivaari

  1. No voithan silti kilpailuttaa Telian, DNA:n ja Moin välillä. Tai kokeilla, mitä vanha operaattori sanoo jos laitat numeronsiirron vireille toiselle operaattorille ihan vaan uhkailumielessä, ei sitä tarvitse aktivoida.

Kommentoi