Zelenski aikoo tehdä tv-sarjasta totta Ukrainassa

Suomalainen Tullin entinen johtaja Antti Hartikainen on Ukrainassa Kiovassa Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaation johtajana. Hän kertoo, että uudistusvauhti maassa on kova. Lakeja säädetään urakalla ja ne myös hyväksytään parlamentissa, koska Zelenskin Kansan Palvelija -puolueella (nimi tv-sarjasta!) on selvä enemmistö siellä.

”Toivottavasti ei tule kiireessä isompia virheitä ja se vie kannatusta (Zelenskyiltä), Hartikainen sanoo. Nyt on historiallinen mahdollisuus muutokselle. Ensin tarvitaan lainsäädäntöön merkittäviä muutoksia.Hän arvioi, että suuremmat haasteet tulevat eteen siinä vaiheessa, kun on toimeenpanon aika. Saavutetuista eduista ei haluta helposti luopua. ”

Eli Zelenski aikoo kai  ilmeisesti tehdä oikeasti sen, mitä teki esittäessään presidenttiä komediasarjassa: kitkeä korruption. Saa nähdä, miten homma onnistuu. Olisihan tämä onnistuessaan todella erikoinen tapaus. Tv-sarja oli melkoinen vaalikampanja, kun Zelenski sai sai sen avulla esitellä ohjelmansa kansalle kuin simulaattorissa.

3 Replies to “Zelenski aikoo tehdä tv-sarjasta totta Ukrainassa”

  1. Jep, itse ollut CMC johtoisissa tehtävissä. Veikkaan ettei ole mitään ihmeellistä menossa, normi meininki. Piste.

Kommentoi