Hei äijät – rinta rottinkille ja eteenpäin

Mikä meihin suomalaisiin uroisiin on mennyt, kun olemme vain hiljaa ja kyyristelemme nurkissa, kun naiset jyllää. Enkä tarkoita kaikkia naisia. Suurin osa suomalaisista naisista on tolkun naisia, jotka ymmärtävät, että todellinen tasa-arvo on hyvä asia ja sen eteen kantsii tehdä duunia.

Se, että työnantajat eivät suostu kirveelläkään maksamaan samaa liksaa samasta duunista  naisille ja miehille ei ole meidän tavallisten lihaa syövien heteromiesten päätettävissä. Me olemme tässä asiassa naisten kanssa samassa rintamassa vaatimassa muutosta.

Kyse on verrattain pienestä joukosta äänekkäitä naisia, joita voi hyvin verrata Englannin sufragetteihin viime vuosisadan alkupuolella, kun he herättivät pahennusta koko Lontoossa.

Tämä pienehkö joukko äänekkäitä naisia vaativat enemmän tasa-arvoa eli he haluavat olla tasa-arvoisempia, kuin me muut.

Tänäänhän on monin paikoin naisilla enemmistö. Esim. Rinteen hallituksessa on 11 naista  ja vain 8 miestä. Vihreiden puolue on oma lukunsa. Onkohan siellä enään yhtään miestä, kun naiset ovat jyränneet?

Tasa-arvo on Suomessa hyvällä mallilla ja verrattavissa mihin vaan verrokkimaahan. Olisi jo aika hieman ”Suomen sufragettienkin” rauhoittua ja jättää naiskortti pöytälaatikkoon.

Julkisuudessa täytyy voida kohdella naisia ja miehia samalla tavalla. Sananvapauden sallimissa rajoissa. Mitä tärkeämpi virka tai luottamustehtävä, niin sama kohtelu naisille ja miehille.

Jaa käyttäen:


4 Replies to “Hei äijät – rinta rottinkille ja eteenpäin”

 1. ”Se, että työnantajat eivät suostu kirveelläkään maksamaan samaa liksaa samasta duunista naisille ja miehille…”

  Tämä on myytti, joka on osoitettu vääräksi. Täsmälleen samasta työstä saman kokemuksen omaaville naisille kyllä yleisesti maksetaan samaa palkkaa.

  Mikis naisen euro on sitten väitetty 80 snt? Suurin syy on se, että naiset ovat enemmän aloilla, esim. hoivatyössä, jossa palkat niin miehillä kuin naisillakin ovat alemmat. Myös muita selittäviä tekijöitä löytyy.

  1. Näin on.
   Osa tuosta johtuu mm. siitä, etteivät monet naiset halua esimiesvastuuta.
   Toisekseen, kun saatu palkka suhteutetaan tehtyihin työtunteihin, joita miehet tekevät liikaa ilman vastaavaa korvausta, naisen euro on n. 1,10€ per tehty työtunti miehiin verrattuna.
   Jälleen totean, ettei mikään estä naisia kouluttautumasta aloille, millä palkka on korkeampi.
   Se on oma päätös, jos päättää mennä pienipalkkaiselle alalle, joten siitä on turha miehiä syyttää – femakkojenkaan.

 2. Onpa törkeä avaus.

  ”Kyse on verrattain pienestä joukosta äänekkäitä naisia, joita voi hyvin verrata Englannin sufragetteihin viime vuosisadan alkupuolella, kun he herättivät pahennusta koko Lontoossa.”

  Avaaja ei ole oppinut historiasta yhtään mitään, ei edes perusasioita. Tuttua persujen konservatismia.

 3. Suomi antoi kolmantena maana maailmassa äänioikeuden naisille vuonna 1906. Eniten naisten yleistä änioikeutta vastustivat meillä eliittinaiset. Sanoivat :” Mitä kyökkipiiat äänioikeudella tekevät.” Jostain syystä feministit ovat olleet tästä asiasta hiljaa.

  Pientä on miehen alistamisen halu naisia kohtaan verrattuna naisen alistamisen haluun toisia naisia kohtaan. – Sylvi Kekkonen

Kommentoi