Oikeistolaisuus – mitä se on?

Ennen vanhaan hyvään  aikaa oikeistolaisia olivat pääasiassa ne, joilla oli varallisuutta, yleensä virkamiehet, ja hyvin toimeentulevat.

Oikeistolaisuuden vastakohtana oli vasemmistolaisuus, joihin samaistui duunarit ja huonompiosaiset eli vähäväkiset. Jakolinja oli taloudellinen.

Nyt esin Perussuomalaisia sanotaan oikeistolaisiksi. Miksi. EI PS aja minkään eturyhmän asiaa, kuten esim. demarit, joiden viiteryhmänä on amattiyhdistysliike tai Kokoomus, jonka viiteyhmänä on EK.

Onko ”oikeistolaisuudeta” tehty uusi leimakirves, kun vanhat eivät toimi.

Mitä oikeistolaista on PS:ssä? Onko se jonkun mielestä oikeistolaista, kun puolue ajaa kantasuomalaiset asiaa kaikessa erottelematta ketään erikseen ja taistelee itsenäisytemme puolesta nyt kun se on vaarassa ?

Onko se oikeistolaisuutta, kun PS on kansallismielinen puolue, joka vaatii, että Suomi säilyy kansallisvaltiona?

 

 

70 vastausta artikkeliin “Oikeistolaisuus – mitä se on?”

  1. Oikeisto/vasemmisto jakautuminen ei ole ennenkään perustunut varallisuuteen, eikä perustu nytkään. Esimerkiksi minä olen aina ollut oikeistolainen ja olen edelleen. Olen peräisin varsin köyhistä oloista, enkä ole edes koskaan halunnut olla rikas.

    Oikeistolaista on esimerkiksi luottaa yksilön omiin valintoihin, vasemmistolaista on määrätä yhteiskunnan taholta mitä yksilön pitäisi tehdä.

    Oikeistolaista on vähän veroja, vasemmistolaista paljon veroja.

    Oikeistolaista on vähän sääntelyä, vasemmistolaista hirmuinen byrokratia ja sääntely.

    Jne. ihan konkreettiset asiat, eikä raha.

    1. Tuskin monikaan vähäväkinen kannatti Kokoomusta ennen, kun muistissa oli valkoinen terrori, jonka poliittinen siipi oli Kokoomus.

  2. Kovin on ontuvaa määritellä o v jollain systeemillä.
    Jokainen meistä on yksilö jolla on omat mielipiteet jne.

    Oikeisto vasemmisto ??

    Jokaisella on ajatuksia ”oikealta” ja ”vasemmalta”. Ihan varmasti.

    1. Kuyy miksi tekstiä sensuroidaan?? Erikoismerkit puuttuu kaikki??

  3. Kysymyksenasettelu on väärä ja vain perussomalaiselta kannalta katsottuna.

    Niin kuin Teho sanoi, meissä kaikissa on kaikkea ns. puolueista. Itse olen vihreä, punainen, musta, valkoinen, keltainen, sininen ja kaikkea niiden yhdistelmistä.
    Mutta puolueet jo nimensä ovat puolueellisia ja pirun kapeita ajatusmaailmaltaan.
    Mutta sinisestä ja keltaisesta syntyy vihreä – ehkä jotain sinne päin.
    Ja meidän pitäisi tuosta pariasetelmasta oikeisto-vasemmisto valita sitten vain jompi kumpi.

    1. ”Kysymyksenasettelu on väärä ja vain perussomalaiselta kannalta katsottuna.”
      Kysymyksenasettelu on ilmeisesti väärä vain persukammoisen mielestä.
      Karjalainen on mitä tahansa, kunhan pääsee mollaamaan persuja.

      1. Minä uskalla olla oma itseni nimelläni ja, vaikka mikä pinssi rinnassani paitsi tämä yksi. Jos kaverinikin näkisivät sellaisen vaikka vielä lippiksen kanssa, nauraisivat mahat kippurassa.
        Mutta uskaltaako tämä nimimerkki ”juhaK” kulkea edes persulippis päässään näine mielipiteineen ?
        Olisi mukava tavata, pane päähäsi ps-lippis ja minä panen jotain myrkynvihreää ja tavataan Kauppahallissa kahvila Aniitassa – tarjoan sumpit.

  4. Oikeisto/vasemmisto käsitteessä elävät ovat toiselta vuosituhannelta pölyisinen ennakkoluuloineen… Meneppä kertomaan psykiatrille että jossain on punikkeja ja vastaantulevat hymyilemättömät ihmiset on kommareita.. menetät aseenhallussapitolupasi, suljetaan suljetulle osastolle ja saat lääkityksen..

  5. Kuten Juhani jo kirjoitti, ei oikeistolaisuus ole tarkoittanut vain taloudellisia näkemyksiä. Itse olisin luonnehtinut itseäni oikeistolaiseksi nuorena siitä syystä, että vastustin Kekkosen ajan Neuvostoliiton nuoleskelua ja radikaalia vasemmistolaisuutta. Melkein kaikki halusivat olla silloin korkeintaan keskustalaisia, Kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Suominen lanseerasi ”Keskusta-Kokoomuksen” osoittaakseen, ettei Kokoomus ole oikeistopuolue. Aidosti oikeistolainen oli Perustuslaillinen Oikeistopuolue POP, mutta se oli todella pieni puolue. Kokoomuksessa oikeistolaisuutta varmaan kannatettiin oisin salassa, mutta rehellisesti sitä puolusti Tuure Junnila. Oikeistolaisuus oli asettumista valtavirtaa vastaan, sitä älyllistä epärehellisyyttä, joka mielisteli Neuvostoliittoa ja halusi vaieta sen ihmisoikeusloukkauksista. En ollut silloinkaan Kokoomuksen kannattaja, vaikkakin vastustin sitä, ettei Kokoomusta lähtökohtaisesti huolittu koskaan hallitukseen muka ”liian oikeistolaisena”. Sellainen ei ollut kunnollista demokratiaa. Jo silloin oli olemassa SMP, Veikko Vennamon perustama puolue, tavallaan Perussuomalaisten edeltäjä. Sitä ei varsinaisesti luokiteltu oikeistopuolueeksi, koska taloudellisesti se ajoi alkiolaista linjaa ja kannattajat olivat paljolti pienituloisia, mutta se oli POP:n ja ehkä Kristillisen liiton lisäksi ainoa puolue, joka uskalsi asettua Kekkosta vastaan ja asetti omat ehdokkaansa (Veikko Vennamon 🙂 ) presidentin vaaleissa Kekkosta vastaan. Oikeistolaisuus oli siis enemmän arvosidonnaista kuin taloudellista. Meillä kotona vanhempani olivat tehtäassa töissä, mutta Mannerheimin kuva oli seinällä ja kommnunismia ja muuta radikaalia vasemmistoa kavahdettiin, jopa ay-liikettä siksi että sen johdossa olivat kommunistit.

    Nykypäivänä on tullut uudenlaisia jakoja ja oikeisto jakautuu liberaalimpaan ja konservatiivisempaan suuntaukseen. Kansallismieliset puolueet ovat usein konservatiivisempia ja Kokoomuksen tapaiset puolueet liberaalimpia. Tietysti puolueiden sisälläkin on jakolinjoja, niin kuin aina. Liberaalimmat puolueet painottavat enemmän taloudellista oikeistolaisuutta: alhaisempia veroja ja pienempää yhteiskunnan tukea pienituloisille, kun taas konservatiivisemmat ovat siinä suhteessa jakautuneempia. Olenkin kysellyt, mikä on Perussuomalaisten linja tässä suhteessa. Kun puolue saa paljon kannatusta niin yrittäjiltä kuin työläisiltä, niin olisi rehellistä kertoa myös taloudelliset linjaukset. Ne eivät voi olla kaikkea hyvää kaikille. Osittain yrittäjien ja työntekijöiden edut ovat tietenkin yhteneviä, mutta eivät ne sitä voi olla aina. Jos esimerkiksi irtisanomissuojaa heikennetään tai työehtosopimusten yleissitovuutta heikennetään, niin monikaan työntekijä ei pidä sitä hyvänä asiana, kun taas yrittjille se voi olla keskeinen vaatimus.

    1. Niin, ei ole enää selvästi 100-vuotta vanhaa jakoa oikeistolaisiin ja vasemmistolaisiin kuten eräät vieläkin luulee.

      Minusta kun ei ole enää koko jaottelua oikeisto ja vasemmisto, vai onko vassareillekin hyväksyttävää mm aayy liikkeiden miljoonat ja näiden johtajien ökypalkat, veikkaan että koko oikeisto/vasemmisto jako on taaksejäänyttä elämää.

      Nyt ollaan mitä ollaan, tuntuu olevan suuntauksena se että mikä on ns muodikkaampaa kuten olla Vihreä mm nuorten keskuudessa on se seuraava suuntaus, ei niinkään jokin 100-vuotta vanha jako.

  6. Oikeisto / vasemmisto ? Jako jota ei ole ollut koskaan olemassa ??

    Vai onko? Tehokkaasti markkinoitu keksitty höpö höpö?

    1. Kyllä Suomessa on kahtia jako nytkin vaikka tuollasta väität ettei olisi mitään jakoa höpö juttuja ei asiassa ole ter tepivaari

      1. Tosiasiassa Suomessa ei ole kahtiajakoa, vaan monijako kaikenlaisiin sakkeihin.

        1. Noinkin on muttei Suomenkansa ole lainkaan yhtenäinen ja se ei ole hyvä asia terv tepivaari

  7. En edusta mitään puoluetta ja olen visusti puolueeton,
    mutta kannatan asiaa joka minulle sopii vaikka sen esittäisi kokoomus.
    Ihmettelen toki niitä jotka haluavat olla julkikokoomuslaisia vaikka itse ovat tyhjätaskuja? Ihmettelen niitä jotka ovat persukammoisia ehän se ole tarttuvaa.
    Vihreillä on hyviä asioita, mutta useimmat vihreät eivä elä kuten saarnaavat.

  8. Kyllä kokoomus on Ekoon pelle joka tekee Eekoon tahdon mukaista politiikkaa ja kaikille kansalaisille se ei tee mitään työtä terv tepivaari

    1. Kenes pelle sinä oot? Kenen mukaista politiikkaa sinä höpiset??

      1. En kenenkään pelle olen sitoutumaton edelleen
        En ole sanonut ketään teistä pelleksi puolueista kyllä olen se nyt ei kohdistu kenenkään imakoon terv tepivaari

  9. jk 16.7.2019 09:04 : ”Mutta puolueet jo nimensä ovat puolueellisia ja pirun kapeita ajatusmaailmaltaan.”

    Viittaako nimi Kokoomus kapeaan ajatusmaailmaan?

    Viittaako nimi ’Suomen Sosialidemokraattinen Puolue’ kapeaan ajatusmaailmaan? – sosialismiin varmaan..

    Viittaako nimi Vihreät kapeaan ajatusmaailmaan? – Suomi ja eu halutaan kompensoimaan, mitä muu maailma, 6.5 miljardia ihmistä, tekee.

    Viittaako nimi Perussuomalaiset kapeaan ajatusmaailmaan? – ajavat, pahukset, suomalaisten asioita – ei koko maailman asioita niinkään.

  10. Ei ne yksikään tee kapeaa maailmaa sen enempää kun perusuomalaisetkaan eivät ne aja koko kansan asioita vaan ihan omia juttujaan terv tepivaari

  11. ” ..eivät ne aja koko kansan asioita vaan ihan omia juttujaan.

    Ootkos perehtynyt vihreiden agendaan?
    *
    Aihe oli muuten tämä, josset huomannut –

    jk 16.7.2019 09:04 : ”Mutta puolueet jo nimensä ovat puolueellisia ja pirun kapeita ajatusmaailmaltaan.”

    .. siis jo nimeltään, vai?

    Esimerkiksi nimi kokoomus ei kerro puolueesta mitään.

    1. Kokoomus on oikealta nimeltään Kansallinen kokoomus. Se nimi kertoo, että puolue haluaa koota koko Suomen kansan yhdeksi kokonaisuudeksi niiden eri kuppikuntien sijaan.

    2. Olen perehtynyt jotenka vähemmän haittaa tuottava vihreät ovat vaikka en nyt sille lämpene
      Kaikki puolueet voi laittaa jonoon ja kaikilla on oma etu kellä enemmän kellä vähemmän terv tepivaari

  12. Kokoomus ei ole enää kansallinen kokoomus eikä sillä ole ollut koskaan tavoitteena kansan kokoaminen
    Omaa etuaan ajvat kuten kaikki muutkin toiset enemmän toiset vähemmän
    Ja ne kuppikunnat kuuluu Suomeen
    Kokoomuskin yhtenä terv tepivaari

  13. Mannerheimi kokosi Suomen kansan sen jäkeen ei ole ollut ketään joka olisi sellasta tehnyt
    Mutta Mannerheimi ei ollut kokoomuslainen lainkaan terv tepivaari

  14. No mitäs tuota punikki juttua kerrot juorut ne noin saa tekeen ja olen sitoutumaton edeleen
    ja en kuuntele mitään puoluetta kokoomusta nyt vähiten
    Eikä se kokoomus paikkaa kun omaan lompsaansa terv tepivaari

    1. tepi, älä välitä, me emme mahda sille mitään jos joku näkee ”punikkeja” ja muita 100 vuotta vanhoja asioita ympärillään, hallusinaatioita… Parempi jättää kommentoimatta tälläisille.

  15. On totta ei kannata nähkööt vaikka piruja seinillään terv tepivaari

  16. Jos minä olen oikeistolainen niin suurin syy siihen on se että oikeisto on monessa kohdin kommunismin vastakohta

  17. No en sanoisi vastakohta vaan ovat hyvinkin lähekkäin toisiaan ja mun puolestani kukin on mitä on
    Fanatismi ei politiikassa ole mikään hyve siksi olen itse sitoutumaton minnekkään terv tepivaari

  18. ” ..että oikeisto on monessa kohdin kommunismin vastakohta.”

    Kommunismia alkuperäisessä muodossaan (v.r.t. Neuvostoliito v.s. Venäjä) on ilmeisesti vain Pohjois-Koreassa.
    *
    Oikeistolaisuudella usein ymmärretään sijoittajien edun ajamista. Myös ajatus ’jokainen vastakoon omasta elämästään’ kuulunee oikeistolaisuuteen – pienet verot ja vähäinen sosiaaliturva.
    *
    Mystiseksi asia muuttuu, kun ajattelee mitä suurteollisuusmaan Saksan liitokansleri Angela Merkel toitotti 2015 pakolaistsunamin aikana – ’meidän kannettava vastuuta’. Siinä on merkkejä maailmanlaajuisesta sosialismista.

    Nykyisin, ei vain Suomessa, pyrkimyksiä pakolaisvirran rajaamiseksi liitetään kuulumaan oikeistolaisuuteen.

    Fasismi ja kolonialismi sanojen rinnalle on muodostunut uusi haukkumasana – äärioikeisto.
    *
    P.S.
    Uutena jakolinjana voitaneen pitää globalistejä ja kansallismielisiä.

    1. On jännää, että se äärioikeisto on hyvää kaveria imperialistisen roistovaltion Venäjän kanssa. Esimerkiksi Italian ”persupomo” Salvini on saanut rahallista tukea Kremlistä ja tukee puolestaan Kremliä. Sama juttu mm. Ranskan Marine le Penin kanssa.

      Oikeisto, kuten Kokoomus haluaa satsata maanpuolustukseen ja saada Suomen jäseneksi demokraattisten maiden puolustusliittoon NATO. Kokoomus on Suomessa ainoa puolue, joka ajaa NATO-jäsenyyttä. Kokoomuslaisten enemmistö, kuten upseerien enemmistö, haluaa Suomen NATO-jäsenyyttä.

      1. No kokoomuksen veljes puolue on Putinin puolue eikä tuo Nato jäsenyyden ajo mikään hyve ole turhaa jupinaa se on terv tepivaari

  19. En hienompia teorioita ymmärrä, minulle kommunistinen meno on sellaista kun oli Neuvostoliitossa, on Pohjois Koreassa, Venezuelassa ja jossain Afrikan ja Aasian maissa. Kokoomuksen koen äärilaidaksi tällaisille.

  20. Kokoomuksen ”veljespuolue” on Viron Isänmaa. Viron puolustusministeri on Isänmaan Jüri Luik.

    Yksikään Venäjän puolueista ei todellisuudessa ole Kokoomuksen veljespuolue. Joka niin väittää valehtelee.

    1. Sekin on Kokomuksen veljes puolue muttei Eestin isänmaa puolue ole ainoa Putinin puolue on samin Kokoomuksen veljes puolue
      Ja Juhani ota selvää ja sano valehtelijaksi vasta kun tiedätkin asioista totuuden terv tepivaari

  21. No paas kätes eteen ja vedä kumpaakin kättä selkäsi taakse mitenkä lähekkäin ne ovatkaan
    Niin samoin on myös tuo puolueiden kanta siis ovat lähekkäin
    Neuvostoliitosta kommunismi on ollut poissa v 1991 jotenka kannattas katsella enempi jo uutta aikaa
    Noista muista en mene sanoon mitään koska en niistä tiedä rehellistä totuutta sitä ei ole oikeasti saatavilla
    Kyllä siellä aasian maissa on porvallista näkemystäkin ei se niin vieras silti ole terv tepivaari

    1. Puolusteleko Tepi kommunismin ilmentymiä, nykyisiä ja entisiä? Minä pelkään.

      1. En puolustele mitään puoluetta en vasemmalta en oikealta olen sitoutumaton edelleen ja sellasena kritisoin kaikkia puoleita
        Minulle ei mikään puolue sanele yhtään mitään terv tepivaari

        1. Kyllä Tepi kommunisti sanelee jos vallassa on, ei siinä julistautuminen sitoutumattomaksi paljon paina.

  22. No oikeasti tuo Eestin isanmaa puolue Suomeksi lähinnä isänmaa puolue terv tepivaari

  23. Demarien ex-puheenjohtaja Heinäluoma ja muistaakseni myös kepulien venäjämielinen tappi Paula Lehtomäki ovat saaneet Putinin Venäjältä korkeimman mahdollisen kunniamerkin. Eipä tule mieleen, että joku Kokoomuksen johtavista poliitikoista olisi sen saanut.

    Yksittäisiä kokoomuslaisia on kyllä vuosien mittaan valitettavasti juossut Tehtaankadulla ja myös ryssälässä. Kokoomuksen mikään johtoelin ei kuitenkaan ole tietääkseni päättänyt yhteistyöstä Putinin Venäjän minkään puolueen kanssa.

    Eli se joka väittää Kokoomuksen olevan jonkun venäläisen puolueen ”veljespuolue” on velvollinen esittämään asiasta pitävät todisteet tai perumaan puheensa. Se, että joku on joskus väittänyt sellaista EI ole todiste.

  24. Ei mun tarvitse esittää mitään asiaa on se kokoomuksen veljes puoue kuitenkin sitä ei Juhani tiedä näköjään
    Demari johto on mitalleja saaanut mutta mitä se Juhani mulle kuuluu ei sitten yhtään mitään terv tepivaari

  25. Otetaan tähän soppaan vielä Lipponen ja hänen kaasuputken myötä ansaitsemansa sadat tuhannet eurot.

    No, kyllä Sipiläkin osasi hoitaa omia bisneksiään virka-asemansa luomien suhteiden avulla.

    Katainen sai kovapalkkaisen aseman eu:n byrokratiassa jaettuaan Suomen valtion varoja Kreikan kautta Saksan pankeille. Olihan jaossa mukana koko siloisen eduskunnan enemmistö.

    1. Tuosta Lipposen kaasuputkesta josta pidetään kovaa melua on kuitenkin selvä asia että siitä hyötyy eniten keskieurooppa
      Ja olikos Lipponen muuta kun kokoomuksen myyrä ei hän mikään demari pohjimmiltaan ollut
      toinen jota ei pidä pitää kun omanedun tavittelijoina olikin sitten katainen no onhan noilla toinenkin yhtenevä asia sen voi päätellä kukin itse terv tepivaari

  26. Itselleni oli järkytys kun punaisia lippuja heilutettiin vappuna. En enää vietä vappua jos se on kommarien juhla. Voi olla että nää punaiset liput on vaihtunut sateenkaarilippuihin ja EU:hun. Näitä vastustan.

    1. Heilukoot nyt mitkä liput hyvänsä minua sellaset ei paljon kiinnosta ja vappu on työn juhla päivä terv tepivaari

  27. Suomessa ei mitään äärioikeistoa ole eikä oikeistoakaan taida olla nimeksikään.

  28. KylläSuomessa on ääri oikeisto josta onselviä näyttöjä koko Suomen alueelta terv tepivaari

    1. Näyttöjä on myös liito-oravista (papanat), silminnäkijähavaintoja vähemmän. Pitäisiköhän pesunkestäviä oikeistolaisia ruveta suojelemaan kuin konsaan Saimaan norpppia etteivät vallan sukuppuuuttoon häviä. Mitäs sitten morkkaisvat vihervasemmat jos oikeisto kuihtuisi pois, toinen toistensa haukkuminen on kumminkin yksi poliitikkojen mieliharrastuksista.

      Entäs kunnon äreitä kommunisteja, pesunkestäviä sellaisia mitä vielä 60- ja 70 luvuilla esiintyi aika runsaslukuisina? Taitavat hekin olla katoavaa kansanperinnettä enkä suurta toivoa laittaisi ikääntyvien demareidenkaan tulevaisuudelle jos eivät rupea modernisoimaan ohjelmiaan.

  29. No aina ne liito oravat on mennyt pois sieltä missä ihmis luku nousee ei ne sinne jää
    Monasti ne papanat on tuotu sinne missä halutaan ettei rakenneta mitään
    Mulle nyt on turha kirjoittaa mistään politiisesta puoleesta
    Olen puolueeton nytkin ja se ei tule muuttumaan
    No en sano tuosta monernisoinnista muuta kun kyllä se olis hyvä myös kokoomukselle tarkistaa tuota 1800 luvun ajatusmailmaansa
    Monella on aihetta tarkistella samoista asioita terv tepivaari

  30. Riippuvuus Venäjä kaasutoimituksista on Saksalle turvallisuusriski. Hanan sulkeminen kauaa kestä.

    ”Otetaan tähän soppaan vielä Lipponen ja hänen kaasuputken myötä ansaitsemansa sadat tuhannet eurot”

    Lipponen onkin ainoa (?) suomalainen, joka on hyötynyt (rutkasti) kaasuputkesta Pietarista Saksaan.

  31. Täyttä potaskaa kerrot putken sulkemisesta sille on selvät syyt eräs niistä on kaasun varastaminen määrättyjen maiden kohdalla keski euroopassa terv tepivaari

  32. jänkkä pistä jänkkäyksen päälle . ” Täyttä potaskaa..”

    Esittämälläsi sonnalla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa:

    ”Riippuvuus Venäjä kaasutoimituksista on Saksalle turvallisuusriski.”

    Mistä jänkkä sai puuttuvat intiaanit kanoottiin?

  33. No Albaanus kyllä nyt on jänkkä joku muu kun minä en näe putkessa mitään riskiä minnekkään suuntaan
    Sen verran voin sanoa että käyn Saksassa vuosittain että tiedän mitä itse Saksalaiset sanoo kaasuputkesta
    Sulla on tuossa selvä aukko sille en voi mitään minulla on tieto
    Mutta samalla voit lopettaa mun nimittelyn kokonaan
    Ja mistä se kaasu riippuvuus sitten tulee samasta paikasta se kaasu nytkin tulee Saksaan terv tepivaari

  34. https://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream

    Critics of Nord Stream say that Europe could become dangerously dependent on Russian natural gas, particularly since Russia could face problems meeting a surge in domestic as well as foreign demand.
    Following several Russia–Ukraine gas disputes, as well as foreign policy towards Eastern Europe, it has been noted that the gas supplies by Russia can be used as a political tool.

    https://www.europeanvalues.net/nordstream/
    Public Appeal of security experts from EU member states:

    6 reasons Nord Stream 2 will be Germany’s strategic mistake for decades to come

    The Russian government’s lobbying strategy is crystal clear – it wants to keep Western money flowing towards the Kremlin elite and increase its leverage against key European decision makers. Recent history only confirms that the Kremlin uses energy as a tool of blackmail. There is no reason why Moscow should change this strategy. Most Central and Eastern European countries understand this threat very well, but it seems that Russia’s lobbying efforts have been enormously successful in persuading the majority of Berlin’s political establishment to become allies in this energy game.

  35. No ensin tää blogi ei ole kaasuputkesta lainkaan siksi siksiolis hyväun pysyttäs siinä mitä aia käsäittelee
    Kokoomusta ja sen tekoja kansalle terv tepivaari

    1. 18.7.2019 22:09
      Täyttä potaskaa kerrot..
      *

      Itsehän vastailit ’potaskaa’..

      1. Joo vastailin mutta nuot oikasut on paikallaan ku kerrotaan aidan seipäistä vaikka asia koskisi heinä seipäitä
        Mulla on asiasta fakta tieto joka ei kaikkia miellytä kokoomuksessa minulta ei potaskaa tule terv tepivaari

  36. Kokoomus duunaa ryssien kanssa, heidän omalla sivullaan oli aikoinaan juttua sittä ennen Krimin valtalusta, tässä vielä siitä ja linkki jossa ei ole enää mitään…

    ”Kokoomus ja sen itäinen sisarpuolue, Venäjän pääministerin Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä, syventävät yhteistyötään, kertoo Verkkouutiset. Puolueet järjestävät ensi talvena yhteisen aateseminaarin Suomessa. Asiasta sopivat kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev Moskovassa.

    Sisarpuolueiden yhteinen seminaari käsittelee EU:n ja Venäjän yhteistyön tiivistämistä. Katainen on EU:n konservatiivien Euroopan Kansanpuolueen (EPP) varapuheenjohtaja ja vastaa myös sen Venäjä-suhteista. Kokoomus aikoo kutsua Putinin puolueen kanssa järjestettävään seminaariin myös muita eurooppalaisia veljespuolueitaan. Katainen on parhaillaan virallisella vierailulla Venäjällä.”

    ja linkki verkkouutisilta mikä ei enää toimi….

    http://ww.verkkouutiset.fi/?option=com_content&view=article&id=36845:venaejae-puheiden-jaelkiloeylyt-kokoomus-ja-venaejaen-valtapuolue-huippuseminaariin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *