Tampere jatkaa lentojen hyvitystä

Ote 1:

”Kaupunki hyvitti lentopäästöt rahoittamalla puuistutuksia Ugandassa noin 4700 eurolla.”

Ovatko lahjoittajat miettineet mitä tapahtuu, kun lahjoitettu puu tulee täysikasvuiseksi Ugandassa? Puu kaadetaan ja se joko poltetaan tai siitä rakennetaan jotakin. Molemmissa tapauksissa puun elinikänään sitoma hiili päätyy takaisin ilmakehään.             ( Puurakenteetkin jossain vaiheessa hävitetään. ) . Siis mitä saavutettiin – hiili on taas takaisin ilmakehässä hiilidioksidin muodossa.

*

Ote 2:

”Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.”

Yksikään alue, jossa poltetaan fossiilisia aineita, ei voi olla hiilineutraali. Uskoisin, että Tampereella vuonna 2030 osa henkilautoista kulkee bensiinillä ( ehkäpä myös dieselillä). Myös merkittävä osa julkisesta liikenteestä kulkee fossiilisella polttoaineella, dieselillä, kuten myös tavaran kuljetusliikenne.

********************************************************************************

Hiilineutraalisuudesta puhuvien olisi syytä pitää mielessään, ettei ole olemassa (ainakaan vielä) mitään käyttökelpoista keinoa, jolla ilmaan päästetty hiili voitaisiin palautta takaisin maaperään pysyvästi.

*********************************************************************************

 

Aamulehti 14.8.2020  A17

Tampere jatkaa lentojen hyvitystä

Tampereen kaupunki jatkaa henkilöstönsä ja luottamushenkilöidensä lennoista aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kompensoimista. Kaupunki on kompensoinut lentopäästöjä yli kymmenen vuoden ajan.
Kaupungin henkilöstö ja luottamushenkilöstö lensi vuonna 2019 yhteensä noin 3,25 miljoonaa kilometriä. Se on 21 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Lennoista aiheutui 377 tonnin hiilidioksidipäästöt.
Kaupunki hyvitti lentopäästöt rahoittamalla puuistutuksia Ugandassa noin 4700 eurolla.
Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että lennettyjen kilometrin huippuvuosi oli 2012, jolloin lentokilometrejä kertyi vuoteen 2019 verrattuna noin 6o prosenttia enemmän.
Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tiedotteen mukaan kaupunki suosii koulutuksissa ja tilaisuuksissa etäosallistumista. Lisäksi Euroopan ulkopuolelle lennetään vain painavista syistä.

*

Lisää aiheesta:

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2020/08/12082020_3.html

Tampere hyvitti henkilöstönsä vuoden 2019 lentopäästöt

 

*

5 Replies to “Tampere jatkaa lentojen hyvitystä”

 1. Ilman hiilidioksidista voidaan valmistaa bensiiniä, mutta ei se valmistaminenkaan ihan co2-vapaata lienee.
  Hinta onkin sitten ihan oma juttunsa.

  1. Sinänsä on hienoa, kun tuollainen Ugandassa kelpaa kompensointiin, mutta Suomessa se ihan normaalina toimenpiteenä kaadetun metsän uusimiseksi ei riitä virheille.

 2. National Anthem of Uganda (English)

  https://www.youtube.com/watch?v=S0JLk7WAu_8
  *
  Ugandan kansallislaulun sanat
  :
  https://lyricstranslate.com/en/oh-uganda-land-beauty-o-yuganda-katonda-akuwanirire.html

  ************************************************************************************

  Tätä laulua lauleskellessa Tampereen johto voi kuvitelle suuria.

  Kuvitella kuinka heidän lahjoittamansa puut kerää hiiltä elinaikanaan ilmakehästä ja häviävät sitten vieden keräämänsä hiilen jonnekin lopullisesti.

Kommentoi