Tummaihoinen nuori raudoitettiin lipuntarkastuksessa – valkoihoinen kaveri pääsi vapaaksi

Asian lopullinen selvitys on vielä kesken. IL:n artikkelin loppuosassa on todennäköisesti oikea kuvaus tapahtumasta. Kolme henkilöä saapui HSL:n metron lipuntarkastusalueelle. Kun tarkastaja kysyi heidän lippujaan, vain yhdellä ryhmästä oli matkalippu. Toinen liputtomista henkilöistä [tummaihoinen] ilmoitti, ettei hänellä ole henkilöllisyystodistusta. Henkilö käyttäytyi uhkaavasti tarkastajaa kohtaan sanoen englanniksi, ettei hän maksa yhtään mitään ja kysellen mitä tämä kaikki tarkoittaa.  Henkilö oli kieltäytynyt täyttämästä tietojaan yrittäen poistua paikalta. Tarkastaja esti henkilöä poistumasta asettaen kätensä henkilön eteen.  Tästä ko. henkilö provosoitui entisestään, koska hän oli ilmeisesti kuvitellut voivansa vain poistua paikalta. Toinen tarkastaja asioi toisen seurueen liputtoman henkilön kanssa, joka käyttäytyi myös aggressiivisesti tilanteessa yrittäen poistua.

.

Valkoihoinen kaveri pääsi vapaaksi

Oliko tässä mitään väärin? – mielestäni ei olut, Vaaleaihoinen nuori mies käyttäytyi asiallisesti. Hän näytti henkilöllisyystodistuksensa tai vaihtoehtoisesti täytti kaavakkeen ja ilmaisi hyväksyvänsä tarkastusmaksun.

 

*************************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a801d7d9-7372-4aac-9cad-155a2efb5219

Vihamyrsky HSL:n niskaan: Tummaihoinen nuori raudoitettiin lipuntarkastuksessa – valkoihoinen kaveri pääsi vapaaksi

Poimintoja artikkelista:

Valvontakameramateriaalin mukaan kolme henkilöä saapui HSL:n metron lipuntarkastusalueelle, kun tarkastaja kysyi heidän lippujaan. Vain yhdellä ryhmästä oli matkalippu.

Poliisin mukaan mies yritti liputtomuuden toteamisen jälkeen poistua paikalta asiaa selvittämättä. Hän lähti takaisin liukuportaissa ja hänet otettiin kiinni. Koska hän teki vastarintaa, hänet painettiin maahan.

Kiinniotettu nuori mies puolestaan väittää, että oli lähdössä hakemaan lippua ylhäältä.

.

”Yksi tarkastajista kohtasi työtoverinsa kanssa kolmen hengen seurueen. Seurue jäi seisomaan liukuportaiden lähistölle. Tarkastajapari (kaksi naistarkastajaa) siirtyi seurueen luokse pyytäen heitä esittämään matkalippunsa.

Seurueesta yksi jäsen ilmoitti suomen kielellä, että ”heillä on ja ei ole matkalippuja”. Ilmoittajalla itsellään oli voimassa oleva matkalippu, mutta hän oli yrittänyt neuvotella asiasta kavereidensa puolesta. Tarkastajat olivat kertoneet, etteivät voi antaa kenellekään erityisoikeuksia ja olla määräämättä tarkastusmaksuja. Tarkastajat olivat kertoneet, että jos heillä ei ole esittää voimassa olevaa asianmukaista matkalippua, tulee heidän esittää henkilötiedot, jotta tarkastajat kirjaavat ne tarkastusmaksumääräykseen.

Tarkastusmaksulain 8 §:n mukaan matkustaja on velvollinen tarkastajan vaatimuksesta esittämään matkalippunsa. Matkustajan, joka ei esitä asianmukaista matkalippua, on ilmoitettava tarkastajan vaatimuksesta tälle henkilötietoinaan nimensä, henkilötunnuksensa ja osoitteensa.

Toinen liputtomista henkilöistä ilmoitti, ettei hänellä ole henkilöllisyystodistusta. Henkilö käyttäytyi uhkaavasti tarkastajaa kohtaan sanoen englanniksi, ettei hän maksa yhtään mitään ja kysellen mitä tämä kaikki tarkoittaa.

.

Henkilö oli kieltäytynyt täyttämästä tietojaan yrittäen poistua paikalta. Tarkastaja esti henkilöä poistumasta asettaen kätensä henkilön eteen. Tästä ko. henkilö provosoitui entisestään, koska hän oli ilmeisesti kuvitellut voivansa vain poistua paikalta. Toinen tarkastaja asioi toisen seurueen liputtoman henkilön kanssa, joka käyttäytyi myös aggressiivisesti tilanteessa yrittäen poistua.

 

4 Replies to “Tummaihoinen nuori raudoitettiin lipuntarkastuksessa – valkoihoinen kaveri pääsi vapaaksi”

  1. Tummaihoinen voitaisiin poistaa kotimaahansa koko perheen kera jos ei Suomessa kiinnosta asua. Ei niitä täällä vasten tahtoaan saa pitää… 🤟🤣🤟

  2. Rasismia revitään nyt sillä tavalla joka paikasta että kohta mustaihoisen ei tarvitse lippua ostaakaan kun lipuntarkastastaja ei sitä uskalla edes kysyä.

Kommentoi