Asiahan ei mulle kuulu, mutta sanon kuitenkin että……

Koska lehdet ja tiedoitusvälineet ovat pyöritelleet palstoillaan kysymystä, että mistä kokoomus löytäisi Helsingin ”pormestarivaaleihin” mitat täyttävän ehdokkaan, niin itsekkin tätä kusiaispesää osaltani vähän tonkaisen.

Minä oletan Vapaavuoren ”kostavan” puolueelleen hänen kohtelunsa puoluekokouksen äänestyksissä silloin, kun kaikista ennakko-odotuksista huolimatta ”pepsodenttimannekiini” Stubin valitsivat puheenjohtajaksi ( joka osoittautuikin sitten virheeksi ) ja nyt Vapaavuori päätti olla hakematta jatkopestiä pormestariksi.

Nyt sitten tämän hymypojan kuvitellaan olevan henkilö, joka saisi Vapaavuorelta jäävän äänipotin pysymään kokoomuksen laarissa.

Mutta ei ole enään ”maalikylässä” Stubilla vetovoimaa ja samaan kastiin kuuluu Katainenkin, jota jotkut ovat pormestarin vakkanssin tavoittelijaksi ehdotellut.  Molemmat ovat nykyään jo politiikan broilereita ja Katainen sai euroopasta palattuaan palkkioviran sitrasta ja Stubb seilaa euroopassa mättähältä mättähälle ( hillotolpalta hillotolpalle )

Lepomäkeäkin houkutellaan muuttamaan kirjansa Helsinkiin Espoosta ennen vaaleja ja lähtevän pelastamaan kokoomusta nöyryytykseltä.

Mutta Lepomäki on hajuton ja mauton tavallisen helsinkiläisen kaduntallaajan suuhun ja vaikka pätevä onkin alallaan, niin karisma puuttuu, jolla ei suuria kansanjoukkoja villitä.

Ainoa joka kykenisi kokoomuksen pelastamaan vihreiden vyörytykseltä on Sauli Niinistö, mutta hänellä taitaa olla nyrkit savessa jälkikasvunsa ja Jennin paimentamisessa, että aika ei millään piisaa enään paimentamaan 600000 helsinkiläisen vaateita.

Ja vaikka Sauli valtavan henkilökohtaisen äänipotin saisikin, niin Jussin äänisaalista ei hänkään ylittäisi.

Paras taitaisi nyt kokoomukselle olla, että nimittävät pormestarinvirkaa tavoittelemaan entisen demarin, joka viisastuneena vaihtoi joku vuosi sitten punaruusunsa ruiskukkaan. ( Juhana Vartiainen )

 

 

 

 

6 Replies to “Asiahan ei mulle kuulu, mutta sanon kuitenkin että……”

    1. Jos niin käy, että kokoomus saa pormestariuden perussuomalaisten tuella, niin PS tulee olemaan yksi apalaispormestareista ja Jussi toki jatkaa eduskunnassa, mutta Mari Rantanen olisi oiva apulaispormestari.
      Näitä on mukava spekuloida, kun vastuu siirtyy kuulijalle.

  1. Sinnemäki sopisi hyvin tv:n ”Uljas Universumi” -sarjaan, jossa kaikki selostajat huitovat käsillään ja vääntelevät suutaan.
    Ei mulla muuta.

Kommentoi