Että vielä tämäkin päivä piti nähdä ja kuulla.

Pakkojäsenyys AY-liikkeessä on tae ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta.

Uskomaton ehdotus, että kaikki sidottaisiin eduskunnan ulkopuoliseen korporatioon pakolla, että hänen oikeutensa toteutuisivat.

No, vasemmistoliitto ja kommunistit nyt ovat antaneet moponsa TAAS karata käsistä.

10 vastausta artikkeliin “Että vielä tämäkin päivä piti nähdä ja kuulla.”

  1. Miten niin ? Onhan Loimaan kassa edelleen laillinen työttömyysturvan maksaja.
    Halla-aho kannatti itse järjestäytymistä ayn kanssa.

  2. Pakko ei ole kuin köyhän kuolema ja tuskimpa Jussi Halla-aho sentään on pakon kannalla, mutta jos on, niin olen eri mieltä.

  3. Olennaista asiassa on, että ei ole pakko liittyä ay-sakkien kassoihin, vaan Loimaan kassakin on pätevä.
    Sinänsä asiahan on sama periaatteessa, kun otat jonkin muun vakuutuksen, niin liityt sen vakuutusyhtiön asiakkaaksi.
    Eihän mikään valtion elin sinun vakuutusasioitasi hoida, vaan se nimenomainen vakuutusyhtiö, minkä asiakas olet, koska se tietää sinut ja sinun tietosi ja vakuutuksesi.
    Vastaavasti työttömyyskassa on se taho, millä on sinun tietosi ja voi hoitaa työttömyysasiasi.
    Eivät valtion elimet sellaista tee.

  4. Arhinmäki esittää pakkojäsenyyttä työttömyyskassassa, ei ay-liikkeessä, mutta siitä huolimatta ihmetelen onko hallituspuoleissa sisäinen kilpailu tehdä perustuslain kanssa ristiriidassa olevia ulostuloja, joista tämä viimeinen esimerkki.

    1. Tämä on jotain, mitä näillä sivustoilla ani harvoin voidaan lukea; blogisti tunnustaa olleensa väärässä. Edelleenkin nostan Arville olematonta hattuani.
      Arvin kaltaista vahvaa uskoa puolueeseen/aatteeseen saa hakea; tuskin löytää jos asiaan liitetään myöskin väärässä olemisen tunnustaminen.

      1. Kalle-, ei minulle tuota vaikeuksia tunnustaa virheitäni ja olen pyrkinyt siihen, että kahta virhettä samasta asiasta pyrin välttämään, sillä virheet pitää ottaa opiksi.

  5. Mitähän se Paavo Arhinmäki oikein esittikään. Katsotaanpa..

    **************************************************************************************

    https://yle.fi/uutiset/3-11446452

    Paavo Arhinmäki A-studiossa: Vasemmistoliitto kannattaa ansiosidonnaista kaikille – ehtona työttömyyskassojen pakkojäsenyys

    Vasemmistoliitto kannattaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamista kaikille siten, että työttömyyskassaan kuulumisesta tehtäisiin pakollista. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kertoi puolueensa kannan Ylen A-studiossa.

    – Kyllä se meidän mielestä olisi ihan järkevää sitä kautta, että kaikki kuuluisivat työttömyyskassoihin ja olisivat sitä kautta oikeutettuja ansioturvaan.

  6. Jos ohitetaan Arhinmäen esityksen ristiriita perustuslain turvaaman järjestäytymisvapauden suhteen ja ajateltaisin tällaista työttömyyskassan pakkojäsenyyttä niin samalla pitäisi katkaista työttömyyskassojen poliittiset siteet puolueisiin.

    Jo nyt on hyvin kyseenalaista se miten ay-liike tukee ”omia” puolueistaan ihan riippumatta jäsentensä poliittisesta kannasta, elämme aivan eri maailmassa kuin vielä vuosikymmeniä sitten.

    Yksi ratkaisu voisi olla se, että ansiosidonnainen siirrettäisiin Kelalle ja ainoastaan se osa, joka nyt rahoitetaan työttömyyskassojen jäsenmaksuista (noin 5%) toimisi halukkaille työttömyyskassan kautta jonkinlaisena lisäturvana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *