Rakkauden tuli palaa kuin öljy pumpulissa.

Suomessa kauhistellaan sitä, että poliittista päätöksentekoa johtaa viisi naista hallituksesta käsin.

Mutta väitän, enkä varmasti paljon erehdy, että näistä arvostelijoista heidänkin huushollissaan on ”kuningatar”, joka sanoo aina sen viimeisen sanan ja määrää lopullisesti sen kaapinpaikan, niin meilläkin.

Naiset antavat pienissä arjen askareissa miehille päätäntävaltaa, jotta mies tuntisi olevansa ”luomakunnan kruunu” ja kotinsa valtias, mutta suuret kysymykset ratkaisee viimekädessä vaimo.

Mies kun muistaa noudattaa elämänohjetta,  parempi tossun alla kuin taivasalla ja kun katsoo kunnia asiakseen ”kuningattaren” kaikkinaisesta hyvinvoinnista huolehtimisen, niin rakkaus on kahden suuntaista.

Tietysti riitojakin ilmenee, mutta eihän sekään onnellisuutta takaa, että kaikista asioista ollaan aina yhtä mieltä ja pienen riidan jälkeen on saavutettu sopu moninkertainen, joka tekee liitosta liitoksiltaan entistäkin vahvemman.

Itse olen yli 40 vuotta  saanut elää ”kuningattaren kämmenellä” ja päivääkään en vaihtaisi pois.

12 Replies to “Rakkauden tuli palaa kuin öljy pumpulissa.”

 1. … parempi tossun alla kuin taivasalla, koirankopissakin on ahdasta …
  Aiemminkin olen maininnut meidän perheen ”komentotiestä”, ehdotonta käskyvaltaa ei meillä oikeastaan tunneta.
  Kaikista asioista meillä keskustellaan, kuten hankinnat, yms rahankäyttö.
  Yrittäjäaikanani vaimolla oli täysi prokura, taitaa se olla nykyisinkin perhe-elämässä, toimii se kun kaikki kuukauden tulot eivät mene menoihin; säästöönkin jää.

  1. Jonku kerran kun olen saanut tehdä isossa hankinassa päätöksen, josta vaimoni oli toista mieltä, niin päin peetä meni, siitä oppineena annan lopullisen päätäntävallan ”hallitukselle” ja jälkeenpäin arvioituna oikea ratkaisu.

 2. Ihan oikeasti; ulkopuolella kaikkien avausten; minusta on jo pitkän aikaan tuntunut, Arvin joihinkin avauksiin on aivan helppoa olla samaa mieltä.

  1. Lisäksi kuulun siihen kategoriaan suomalaisia miehiä, jotka eivät joka käänteessä höpötä vaimon korvaan, kyllä rakas ja kyllä rakas, vaan pienet arkiset teot niin pyhässä kuin arjessakin ovat minun rakkaudentunnustuksiani vaimolle.
   Jos minä nyt eläkeläisenä alkaisin näitä rakkaudentunnustuksiani hänen korvaansa supattaan, niin hän kysyisi ensimmäisenä, että mitäs pahaa sitä nyt on oltu tekemässä.

 3. Meillä ei oikein komentoketjuja esiinny ja pahimmat riidatkin ovat syntyneet siitä, kun minun kanssa ei kuulemma voi riidellä, no tiedä häntä, mutta olen ihan pirun huono kuluttamaan energiaa kiukutteluun.

  Rahasta meillä ei riitaa saa aikaiseksi millään, sitä kun on niin vähän ja mistään kotitöistä ei synny edes kismaa ne kun ovat vuosikymmenten aikana löytäneet paikkansa vieläpä aika tasapuolisesti tavalla joka miellyttää molempia.

  Joskus olen joillekin nuoremmille yrittänyt opettaa ettei parisuhdetta saa sekoittaa omistussuhteeseen ja tärkein kysymys toiselle on, mitä kuuluu ja vähintään yhtä tärkeää on varata aikaa kuunnella vastaus.

 4. Kun tietää ja tunnustaa, että vaimo on viisaampi, fiksumpi ja laaja-alaisempi asioissa kun asioissa ja, hän kun vielä vaistoaa kaikki ennen kuin huomaankaan, niin mitä tuohon on enää muuta sanottavaa.
  Meillä on lentävä lause, että minä tiedän kaikki ”Volvon moottoreista ja ruuvipenkistä”, mutta hän kaikesta muusta.
  Työnjaostakaan ei kumpikaan mutise, koska perheen käytännön rutiinit ovat itsestään selvät, mitä kumpikin pääasiassa tekee. Ja, joskushan voi yllättää.
  Yksi viisas kaveri sanoi että naisen kanssa kiistely on kuin sylkisi vastatuuleen, aina tulee takaisin naamalle, mistä se lähtikin.
  Älä koskaan osta tekokukkia tekosyihin.

 5. Kyllä tuo luulo tautisuuskin on melkoista olen ollut leski nv 2013 ja päätän nyt itse asioistani kokonaan
  Muutoinkin voin mennä ja tulla silloin itselle sopii ja seitsemän kymppisenä en enää tarvii naista oikeasti mihinkään asiaan
  Olipa hän stten viisaampi kuinka paljon hyvänsä
  Minulla oli yksi vaimo joka oli hyvä enkä toista ota säiytän vaimoni muiston sisälläni elämä on vaan sellasta terv tepivaari

 6. Vaimo sanoi, että kun pappi oli aamenensa sanonut meidät vihkiessään, niin sen jälkeen et ole sanonut minua rakastavasi ja siitä on kolmekymmentä vuotta aikaa. Mies vastasi, että jos siihen lupaukseen muutoksia tulee, niin ilmoitan sitten ! ! ! !

 7. Viime juhannuksena tuli 50 vuotta kun sanoimme vaimon kanssa papin edessä että molemmat tahdoimme. Kahdestaan olemme olleet jo melko pitkään. Meillä asiat menee niin, että mie päätän, vaimo säätää, ainakin enimmäkseen.

  Olen joskus pohtinut (korpifilosofin pitää pohtia kaiken maailman asioita) itseäni viisaampien mietelmiä naisen olemuksesta ja silleen.
  Sokrates on kuulemmea sanonut (siis Platonin mukaan). ”Kuulkaa minua, Ateenan nuoret miehet, aina kannattaa mennä naimisiin. Jos saatte hyvän vaimon, teistä tulee onnellisia. Jos saatte häijyn vaimon, teistä tulee filosofeja.”
  Sigmund Freud taas on sanonut: ”Olen tutkinut kymmeniä vuosia ihmisen psyykeä, mutta jos minulta kysytään, mitä nainen haluaa, en pysty vastaamaan.”

  Naiset pitävät hiljaisista miehistä. He luulevat, että nämä kuuntelevat. – Humbrey Bogart.
  Älä väitä koskaan naiselle. Kun odotat kymmene minuuttia, hän tekee sen itse. – Tuntematon.
  En pidä miehistä siksi, että he ovat miehiä, vaan siksi etteivät he ole naisia – Elisabeth Taylor.

Kommentoi