Vahaselle myös kolttu päälle.

Kepun kannatus jatkaa syöksyään (HS-Gallup tänään ) Saarikon johdolla.

Ja se jolta Saarikko veti maton pois jalkojen alta, on varmasti mielissään ( Kulmuni )

Perussuomalaisten kannatus nousee hitaasti mutta varmasti ja vain yksi ”Carlien” ( Vanhasen ) enkeli on vielä perussuomalaisten ja kokoomuksen edellä, mutta ennenkuin kukko kiekaisee vuoden vaihtuneeksi, niin mieskaksikon puolueet menevät vilkku päällä oikealta ohi.

Vuoden päivät se korona hallitusta ruokki, mutta loppuu se hiekka kansalaisten tiimalasista, kun jääkaapissa ei ole kuin pelkkä valo ja rahakirstu on vaihtumassa ruumiskirstuun.

Nauraen tultiin budjettineuvotteluista, kun oltiin alijäämä saatu kasvatettua yli 10 miljardiin ja kaikki suuret päätökset siirrettiin ulkoparlamenttaaristen korporaatioiden ratkaistavaksi.

14 Replies to “Vahaselle myös kolttu päälle.”

 1. Keskusta sai vihreiltä turpiinsa 6-0 polttotuveratkaisussa. Silti Saarikko hehkuttaa tyytyväisyyttään siitä, että ratkaisu kiperään kysymykseen saatiin. Ainahan se ratkaisu saadaan, jos ollaan valmiita antautumaan.

  Keskustan kannatuskäyrän suunta pysyy jatkossakin tiukasti kaakossa.

 2. Se ylenpalttinen hymyily vakavassa tilanteessa minuakin hiukan ihmetytti. Varsinkaan Saarikko ei saanut naamaansa peruslukemille.

 3. Mistä saisi tuuli- eli sattumavoimalle varavoimaa, joka olisi nopeasti kytkettävissä päälle?
  Perinteinen turvevoima olisi kai liian hidas. Mutta, jos turpeen kaasuttaisi ja ajaisi tarvittaisi turbiiniinigeneraattoriin, niin saattaisi toimia. Kaasun lämmön ylläpito voisi olla vaikeaa.

  Ydinvpimaa voisi säätää nopeasti, mutta rakentaminen on niin kallista, ettei ydinvoimasta ole varavoimaksi.

  Öljyllä tai metaanilla toimiva turbiini voisi olla paras.Metaania saisi Venäjältä tai sitä voitaisiin valmistaa ydinsähköllä tai tehdä biologisesti turpeesta.

  Vesivoiman lisääminen olisi hyvä ratkaisu. Säädettävyyden takia vesivoimasähkö on monin verroin arvokkaampaa kuin sattumasähkö. Sattumasähkön lisäys nostaa vesivoimasähkön arvoa automaattisesti.
  Siispä Vuotos pitäisi rakentaa energiavarastoksi ja tulvasuojelunkin takia.

  Me kalsi älykköä, minä ja Väyrynen, ymmärrämme nämä asiat. Muut pällistelevät hölmöinä sivusta tumput suorina.

 4. – Tuulivoiman merkitys kasvaa lisävoimana. Perusvoimaksi se ei riitä. Samoin aurinkovoima.
  – Energiaturpeen merkitys on vain suurta Hoskoselle, ei muille. Kasvualustana ja mullan jatkeena kylläkin.
  – Moduuliydinvoimalat tulevat ”kauppaan ostettaviksi”. Yksi ydinsukellusvene Katajanokalla sähköistäisi puolet Suomesta.
  – Metaanipumppuja voitaisiin rakentaa Suomen soille.
  – Vesivoimalat ovat hyviä, mutta padot pitäisi kiertää ja päästää lohet nousemaan. Meinaatko hukuttaa lappilaiset Vuotokseen ?
  – Älyn väläykset voitaisiin muuttaa energiaksi, mutta Väyrysen säteily on vaarallista- mitäs säteilyä sinä olet saanut ?

Kommentoi