Auton katsastus -päiväkirja 19.10

 

 

Huomenna taas on aamusta perhosia vatsassa. On se jokavuotinen riesa, jolloin nöyränä, maha kuralla viedään auto katsastukseen. Kädet hikisinä jännittää kuin ennen vanhaan hammaslääkärin vastaanotolla. Sitten se nähdään tuleeko ajokieltoa ja minusta jalkamies. Virroilla on kyllä hyvä ja asiallinen katsastusasema Sampolassa, joten toivotetaan Skodalle parasta.

 

Tänään muuten luin hyvän vitsin Skodasta, jonka varmaan moni lukija tietää. Koulutyttö käveli tienvartta, auto ajoi hiljaa vierellä kuskin pyytäessä tyttöä kyytiin. Saat tikkarin jos tulet. Tyttö kävelee mykkänä. Saat toisen tikkarin jos tulet. No hyvä on, saat kolmannen tikkarin. Sitten tyttö pysähtyy ja sanoo: Kuule isä, jos sun oli pakko ostaa Skoda, niin ajele yksin vaan.

 

Tein pitkästä aikaa jutun paikallislehteen. Kuntavaalit ovat lähellä ja korona ei hellitä otetta. Kuinka vaalien käy ja monta muuta asiaa pohdin jutussani. Elämä jatkuu kunnissa viruksesta huolimatta. Huomenna on sivistyslautakunnan tilaisuus Puumilassa, jossa pohditaan lasten ja nuorten tilannetta kunnassamme sekä toimia joilla saisimme uutta elinvoimaa tekemisiin.

 

Huomenna on Virrat päivä, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti. Kaupungin sivuilta ja facebookin kautta pääsee seuraamaan tilaisuutta kello 12.00 eteenpäin. Kannattaa katsoa joilla siihen on mahdollisuus tai sitten myöhemmin. Tilaisuudessa näkee varmaan tuttuja.

 

Mirjam se osaa yllättää. Kertoi tässä eräs päivä pokkana liittyneensä painonvartioihin. Minulla oli silmät tippua ruokalautaselle, ruoka meni väärään kurkkuun. Yskinnän jälkeen sain sanotuksi: Mitä oikein höpiset? Olet langanlaiha, mitä sinä nyt sellaiseen menit. Hän vain tokaisi, olen katsellut sinua ja taistelua painonnousua vastaan. Siksi päätin alkaa vartioida painoasi ja tarkkailla jääkaapilla käyntejäsi.

 

Korona havaintoja:

  • olen pistänyt merkille kuinka hyväosaiset iltapäivälehdissä uhriutuvat. Miljoonien omaisuuksiin saattaa tulla pieni lovi, voi voi. Maailmalta taas kerrotaan toisten rikastuneen vallan mahdottomasti koronasta. Enemmistö kansasta onneksi ymmärtää ja koittaa selvitä mahdollisimman vähin vaurioin.
  • Sitkeästi Suomi pitää jotakuinkin kurissa koronan, vaikka kartat ympärillämme näyttää kovin punaista. Kyllä me tästä selviämme kaikesta huolimatta.
  • täytyy tunnustaa kuinka itsellä on lievää luulosairautta koronan suhteen. Kun aivastelen tai yskin, niin kyllä vaan käsi hakeutuu otsalle kun epäilee kuumetta sekä katsoo housuihin onko ripuli yllättänyt.

 

Vielä kerran kasvomaskeista, että on se aiheuttanut kommelluksen. Meillä kun Mirjamin kanssa on tapana autossa antaa pusut kun hän tai minä tulemme autoon ja lähtiessä pois. Niin vain olen muutaman kerran muiskauttanut suukon päin maskia. Jos Mirjam on kaupassa kerännyt liudan viruksia maskiin, niin on ollut heillä juhlapäivä kun ovat nähneet huulteni lähenevän kasvomaskia.

 

Huumoria:

Kinastelin kerran kaverin kanssa kuka on ollut paras silmänkääntäjä ja taikuri: Kaveri sanoi Kuikka Koposen olleen, koska hän sai ihmiset uskomaan, että oli mennyt hevosen sisään. Minä siihen: Mitä tuo nyt on. Paavo Lipponen sai koko Suomen menemään emuun.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Auton katsastus -päiväkirja 19.10”

    1. Ostin vanhana vuoden 2005 mallia olevan, eli miten sen joka toinen katsastettua? Uutta autoa ei mulla ole koskaan ollut.

      1. No, minullakaan ei ole ollut kuin pari uutta autoa; Skoda 120 ja Mitsubishi L-300
        pakettiauto.
        Molemmissa tuli tappiota vs ostohinta, tosi reilusti.
        Sittemmin kaikki autoni ovat olleet, 2-6 vuotta vanhoja.

  1. Ajan autoni määräaikaishuoltoon, joka on juuri sopivasti katsastuksen kynnyksellä- hoitakaa myös katsastus. Ei maksa mitään paitsi se huolto ja katsastusmaksu.

  2. Kun nyt sen verran vaivautuu, että tarkistaa kaikkien valojen ja jarrujen toimivuuden, ettei aivan typerästä syystä hylätä, niin kyllä se katsastaja kertoo mitä tarvii korjata, jos tarvii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *