Lomalla olon tunnelmia

 

 

Niinhän siinä kävi kun tarkoitus oli rentona viettää lomaa, että en voinut pitää näppejäni erossa kuntapolitiikasta. Ajatukset olivat aivan ruosteessa ja kesti koko päivän saada tekstiä valmiiksi, vaikka olin sitä työstänyt mielessäni jo monta päivää. Enkä kyllä järin tyytyväinen ollut tuotokseeni.

 

Samalla kellonlyömällä kun kerroin alkavani viettää siestaa, eivätkö helteet loppuneet kuin veitsellä leikaten. Ei siinä mitään, kyllä sade teki poikaa kasveille ja muulle luonnolle. Epävarma sää aiheuttaa kuitenkin hieman hankaluuksia kaikessa puuhastelussa.

 

Ilon aiheita ovat olleet pääskyset poikasineen ja tietysti siiliperhe. Eilen laitoin kuvan facebookiin siililapsesta. Tänään syömässä oli kaksi pientä siiliä, kahdella eri kupilla. Arvatkaa olinko haltioissani, kaksi ihanaa pientä palleroa pihassani.

 

Ensi viikko on ohjelmaa täynnä kun Mirjamin tyttö miehensä kanssa saapuu kylään. Loppuviikosta taas Kihniön Vapaaseurakunta pystyttää teltan asemalle. Kyläseura on luvannut huolehtia tarjoilusta. Ei, meillä ei ole A eikä B oikeuksia tarjoilussa. Ehkä ei olisi tarpeenkaan, oletanJ) Kahvia ja tietysti kesäiltaan grillimakkaraa.

 

Leppoisia huomioita:

 • Puoli yhdeksän uutisissa juuri äsken huomio kiinnittyi kuinka uutistenlukijalla oli punainen mekko ja meteorologilla taas vihreä mekko. Kohta ovat mielensä pahoittajat liikkeellä epäillen punavihreiden vallanneen YLE: n uutistoimituksen.
 • suomalaiset rientävät Riikaan. Siellä saa iltapäivälehden mukaan kaksi puolenlitran tuoppia 4 eurolla. Sehän se tuntuu olevan hyvä syy lähteä matkailemaan halvan tuopin verukkeella, hinnalla millä hyvänsä.
 • formula ykkösten palkinnot jakoivat robotit. Enää puuttuu kuskien korvaaminen roboteilla. Ainoastaan Kimi Räikkönen ajaisi yhdessä robottien kanssa, eikä kukaan huomaisi eroa, ainakaan lehdistötilaisuuksissa.

 

Meillä on katiska Mirjamin kanssa Kalliojärvessä. Kävimme muutamia päiviä sitten velipojan kanssa sen kokemassa. Katiska oli aivan tyhjä. Sitten Rauno huomasi nielun olevan kiinni. Kerroimme Mirjamille miten meille oli käynyt. Hän totesi kylmän rauhallisesti: Totta kai nielu on kiinni, koska myös kalat ovat korona karanteenissa ja joukkotapahtumat katiskoissa on peruttu.

 

Lopuksi muutama kevennys jotka ovat vaivanneet mieltäni jo kauan: Viettävätkö Tee- tehtaiden, kuten Liptonin työntekijät kahvi vai teetaukoja? Miten on, jos ylläni on paita jossa on laivan kuva, onko se silloin aluspaita? Kaverilta oli kerran varastettu rekisterikilvet. Kysyin ketkä kehtaavat sellaisia varastaa? Kait se on ollut kilpikonna vastasi kaverini.

 

Eiköhän jatketa lomailua ja palataan asiaan kun uutta kerrottavaa ilmenee.

 

 

 

7 vastausta artikkeliin “Lomalla olon tunnelmia”

 1. Ja Uusi testamenttikin on tullut sukupuolettomaksi, ei ole enää Evaa eikä Aatamia- kuka h—tti meidät jälkipolvet on sitten tehnyt ? Käärmekö ?

 2. Meillä sitä Mirrillä oli pikkusiileistä ihmettelyn aihetta kun yhtaikaa ruokakupille päätyivät. Mirri se häveliäästi jätti pikkusiileille vapaaksi ruokakupit.

  1. Minun mirri on myös suosiolla antanut kupin siileille. On ne söpöjä nuo pikkupallerot.

   1. Ovathan ne. Juuri nyt (04.30)katselen yhtä pikkupalleroa syönnöksellä, siilit muuten syövät myös tuota kanojen jyvärouhetta, siinä on runsaasti maissia. Ahneesti näkyy pikkuinen siinä mussuttelevan.

 3. Siitä muuten pikkusiilien harvoista havainnoista sitten tuli selityskin.
  Se kameran PIR-laitteisto yltää suurimmallakin teholla vain n vajaan 10 m päähän ja siellä äärialueella pikkusiilistä ei juuri muuta näy kuin kaksi hehkuvaa pistettä PIR-valon heijastus silmiin. Taas vanha oppi.

Kommentoi