Holtittoman narsistiset fillaristit ovat liikenneriski

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tamperelaisen-joonaksen-hurjat-pyorailyvideot-herattavat-raivoa-somessa-jos-ei-voi-tootata-taytyy-huutaa/7876872#gs.bn6r2t

”Tamperelaisen Joonaksen provosoivat pyöräilyvideot herättävät raivoa somessa – ”Jos ei voi töötätä, täytyy huutaa””

Jos on mulkkumainen ja pitää väkisin kaahata risteyksiin, ei voi kuin ihmetellä käytöstä.

Myös fillaristeilla on velvollisuus ottaa muu liikenne huomioon ja hidastaa risteyksiin tullessaan, kuten muillakin.

Monessa näistä tapauksista auto oli selkeästi ennen fillaristia risteyksessä, mutta piti vaan kaahata lujaa päälle.

8 Replies to “Holtittoman narsistiset fillaristit ovat liikenneriski”

 1. Kaikilla liikenteessä mukana olevilla ryhmillä on parantamisen varaa käyttäytymisessään.

  Pyöräilijät ovat kuitenkin ainoa ajoneuvolla liikkuva ryhmä, jonka toimiin ei juurikaan puututa rangaistusten muodossa. Virheistä ja laiminlyönneistä tyydytään vain jakamaan huomautuksia. Ei sakkoja.

  Esim. jalkakäytävillä pyöräily on Tampereella hyvin yleistä, mutta kun asiasta selviää pelkällä pään silityksellä, niin miksi muuuttaa käyttäytymistään.

 2. Mieleeni tulee tapaus reilu kymmenen vuoden takaa. Pyöräilin Tampereella, mutta osuin klassiseen ansaan. Eräällä keskustan reitillä oli pyörätietä usean korttelin ajan, sitten kahden korttelin ajan ei ollut, sitten se taas jatkui. Ja siinä oli poliisit. Ja kyllä ne sakot pistivät, jakoivat niitä itse asiassa oikein hanakasti. Tänä päivänä tuskin enää menisi kansalaiskeskustelusta läpi.

  Sitten tulee tapaus lähempää, vajaa viiden vuoden takaa. Pyöräilin melko rauhallisesti Lempääläntietä pitkin, jossa on oma kevyen liikenteen väylä. Ylitin katua, kun kääntyvä autoilija ajoi minut maahan. Selvisin onneksi vain haavoilla, muutaman viikon kivuilla ja pyörän pesulla.

  Kyllä pyöräilijät ovat autoilijoita vastaan ongelmissa turhan usein – mutta kahta kovemmassa hädässä ovat jalankulkijat pyöräilijöiden alla. Harvassa on se pyöräilijä joka kunnioittaa jalankulkijaa. Liian harvassa.

 3. Sammonkadulla taannoin tuntemani henkilö poistui lija-autosta ja jäi pyöräilijän alle kuoli saamiinsa päävammoihin.
  Pyörällä ei aina huomioi tilannenopeutta ja siinä kohtaa oli myötäle.
  Autolla ajaessani varon erityisesti pyöräilijöitä jotka ylittävät risteyksiä suojatiellä ajaen…

 4. Huvittavaa että Tampereen kaltaisessa muutaman savun tuppukylässä tulee jatkuvasti konfliktitilanteita ja vielä enemmän naurettavaa kitinää kun kaksi eri liikennemuotoa kohtaavat

  1. Olisikin vain kaksi liikennemuotoa, mutta fillaristit terrorisoivat kaikkia ja erityisesti jalankulkijoita ajamalla jalkakäytävillä ja muilla väylillä törkeän lujaa.

 5. En ole koskaan kokenut pyöräilijöitä ongelmaksi; osin siksi, että asun haja-asutusalueella ja meillä on ihan täällä perukoillakin kunnon pyörätiet ihan tuonne Forssaan asti.
  Alkukesästä pinnoitettiinkin.

  1. Minä koen ongelmaksi sen, että fillaristit laittomasti vetävät tukka putkella suojateitäkin pitkin ja usein aivan auton nokan edestä.
   Pahimmat vielä näyttävät keskisormea, vaikka heillä on väistämisvelvollisuus.
   Koen myös ongelmaksi sen, että ns. kilpafillaristit katsovat oikeudekseen ajaa ajoradalla, vaikka vieressä on hyväpintainen asfaltoitu pyörätie.
   Tätä näkee usein ainakin Sorilassa ja Nurmissa.

Kommentoi