Ilmastopaneelin huuhaa sen kuin paranee

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006641661.html

”Energia­remontit ja raitioteihin investointi elvytys­toimina eivät vakuuta talous­tutkijoita: ”Taloudelle ei ole olemassa vihreää hokkus­pokkus­elvytystä””

”Ilmastopaneeli esitti arvion, että esimerkiksi uusiutuvan energian paketti kasvattaisi bruttokansantuotetta noin 3,5 prosenttia vuoden 2021 loppuun mennessä suhteessa koronan aiheuttamaan taantumaan.

Vattin tutkijat pitävät arviota bkt-kasvusta hämmentävänä, koska se tarkoittaisi, että 300 miljoonan euron julkisella panoksella saavutettaisiin miljardien eurojen lisäys bruttokansan­tuotteeseen.”

Eipä tuon ilmastopaneelin utopistinen huuhaa yllätä, kun ilmastohommaa vetää yksi ”valt.maisteri”…

3 vastausta artikkeliin “Ilmastopaneelin huuhaa sen kuin paranee”

  1. Onneksi täällä maaseudulla tämmöisiä ongelmia ei ole. Elelemme kylissämme, kylien ongelmia puiden; siinä sen pikkukylien ”ongelmat” tai ei edes niitä. Elämä soljuu tavallaan ja se siitä.

  2. Kehitysapuun keskittyvän hyväntekeväisyysjärjestön Oxfamin ja Tukholman ympäristöinstituutin raportissa on melko varmasti mittava vääristymä.

    Tutkimuksessa ilmeisesti keskitytään ihmisen välittömään henkilökohtaiseen kulutukseen. Kuinkahan suuri on vastaavan johtajan Tim Gore’n henkilökohtainen hiilijalanjälki?

    Ajatellaanpa vaikkapa tavallista kiinalaista, joka työskentelee vaatetehtaassa. Hänen henkilökohtainen fossiilisten aineiden käyttönsä voi olla varsin vähäinen.

    Ruoan tuotannossa teknisen energian määrä on suurempi kuin tuotetun ruoan sisältämä energia. Kiinalaisen käyttämä ruoka on myös merkittävin osin tuotettu muualla kuin Kiinassa – pääosin Etelä-Amerikassa. Rahtilaivojen moottorein teho on useita kymmeniä megawatteja. Kenenkä kontolle menevät näiden laivojen hiilidioksidipäästöt?

    ***************************************************************************************
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643002.html

    Raportti: Maailman rikkain prosentti aiheutti päästöjä yli tuplasti enemmän kuin köyhin puolikas

    Maailman hiilidioksidipäästöt kasvoivat 25 vuodessa noin 60 prosentilla.
    Kehitysapuun keskittyvän hyväntekeväisyysjärjestön Oxfamin ja Tukholman ympäristöinstituutin raportissa on tarkasteltu hiilidioksidipäästöjä 25 vuoden aikana. Tuona aikana maailman hiilidioksidipäästöt kasvoivat 60 prosentilla, mutta päästöjen nousu rikkaimman prosentin kohdalla oli kolme kertaa suurempi kuin köyhimmän puolikkaan kohdalla.
    .
    Maailman hiilibudjetti on tuhlattu laajentamaan jo valmiiksi rikkaiden kulutusta sen sijaan, että sillä parannettaisiin ihmiskuntaa, Oxfamin tutkimuksesta vastaava johtaja Tim Gore sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *